SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BEIJING 2022

Un nou caz de dopaj la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing » O sportivă din Ucraina a fost testată pozitiv la controlul antidoping

Valentina Kaminska // Foto: Imago
Valentina Kaminska // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 21:45 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 22:12

Valentina Kaminska (34 de ani), o schioarea din Ucraina, a fost testată pozitiv la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în urma unui control antidoping.

Bild informează că Agenția Internațională Anti-Doping (ITA), structura Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) care se ocupă de controalele antidoping, a anunțat că Valentina Kaminska a fost depistată pozitiv cu mesterolon (steroid anabolizant) şi metilexanamină (stimulant), după proba de 10 km clasic.

Continuă supremația lui Halep în fața româncelor! A trecut clar de Ruse și se pregătește pentru „duelul de foc” din „sferturile” de la Dubai
DUBAI
Continuă supremația lui Halep în fața româncelor! A trecut clar de Ruse și se pregătește pentru „duelul de foc” din „sferturile” de la Dubai

Un nou caz de dopaj la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Kaminska a fost informată și este suspendată până se va judeca speţa. Ea nu mai poate participa la nicio competiție sau antrenament în cadrul competiției.

Potrivit ITA, sportiva din Ucraina are dreptul de a contesta impunerea interdicției provizorii în fața Curții de Arbitraj Sportiv.

Pentru Valentina Kaminska este a treia participare la Jocurile Olimpice de Iarnă, după Soci (2014) și Pyeongchang (2018). Ea s-a clasat pe locul 79 la 10 kilometri clasic, pe 70 la sprint liber și pe 18 cu ștafeta Ucrainei.

Kamila Valieva, depistată pozitiv la numai 15 ani

Patinatoarea Kamila Valieva (15 ani), medaliată cu aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice 2022, a fost testată pozitiv la trimetazidină, o substanță interzisă folosită pentru combaterea problemelor cardiace.

Kamila Valieva a fost testată pe 25 decembrie, la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei. Rezultatul evaluării nu a fost cunoscut până pe 8 februarie, atunci când a apărut informația că medicii au descoperit în sângele sportivei o substanță interzisă. 

Vestea a venit la o zi după ce Valieva a cucerit aurul și a devenit prima patinatoare care a reuşit sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Un sportiv rus a făcut semne obscene la finalul cursei câștigate în fața americanilor, apoi și-a explicat gestul

Ce au făcut astăzi românii la Jocurile Olimpice » Alexandru Ștefănescu, locul 35 în finala de la slalom + România, locul 9 în semifinala pe echipe

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

Ce a observat germanul Bernd Storck pe ruta București - Sfântu Gheorghe: „Aveți o grămadă de...”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  16 Februarie 2022, 22:40

Sa-i dea si ei scutire TAS, pentru varsta avansata

Vezi toate comentariile (1)
Comentează