SPORTURI  »  TENIS  »  DUBAI

VIDEO Continuă supremația lui Halep în fața româncelor! A trecut clar de Ruse și se pregătește pentru „duelul de foc” din „sferturile” de la Dubai

Gabriela Ruse și Simona Halep // foto: Imago Images
Gabriela Ruse și Simona Halep // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 19:51 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 21:05

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a învins-o pe Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA), scor 6-3, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai.

  • Simona Halep va juca în turul următor cu Ons Jabeur (10 WTA), ultimul cap de serie rămas în competiție. Tunisianca a avut nevoie de 67 de minute pentru a trece de Jessica Pegula (14 WTA), scor 6-3, 6-1. Meciul este programat mâine, în jurul orei 17:00.

Simona Halep continuă dominația în fața sportivelor din România. Ultimul eșec într-un duel 100% „tricolor” datează din 2010, când Sorana Cîrstea o învingea pe hard-ul de la Cincinnati, scor 6-2, 6-4.

S-a eliberat calea pentru Halep » Situație nemaiîntâlnită: toate favoritele, învinse astăzi la WTA Dubai
WTA Dubai
S-a eliberat calea pentru Halep » Situație nemaiîntâlnită: toate favoritele, învinse astăzi la WTA Dubai

Simona Halep, victorie cu Ruse și calificare în „sferturi” la Dubai

Astăzi, Ruse venea cu un plus de încredere. Obținuse victoria carierei în fața Paulei Badosa, ocupanta locului 5 WTA, scor 6-3, 5-7, 6-4. Cele două ore și jumătate, plus alte trei tururi de calificare, și-au spus cuvântul în fața Simonei.

Exploziile de energie caracteristice au fost rare. Gabriela a intrat în jocul de metronom al Simonei, unul fără cusur în defensivă, și s-a văzut rapid condusă cu 1-4. Răbufnirea de orgoliu a fost de scurtă durată. După 34 de minute, Halep închidea setul inaugural, scor 6-3.

3-0este scorul meciurilor directe dintre Halep și Ruse. Gabriela încă nu a câștigat vreun set în fața Simonei.

Nu s-a schimbat nimic după reluare. Simo, dublă campioană la Dubai, a continuat să joace fără greșeală, a servit bine în momentele-cheie și s-a desprins instant.

În drumul spre al doilea trofeu din anul 2022, după cel de la Melbourne Summer Set, Halep va da peste singurul cap de serie rămas în competiție, tunisianca Ons Jabuer (10 WTA).

17.500 $și 100 de puncte a câștigat Halep, pentru calificarea în „sferturile” de la Dubai. Ruse se mulțumește cu 9.000 de dolari și 55 de puncte

FINAL » Gabriela Ruse - Simona Halep 3-6, 2-6

2-5, Game Halep: Simona diversifică mult, folosește mingi înalte din defensivă. Ruse nu poate ataca și comite, în final, alte greșeli.
2-4, Game Ruse: Gabriela reușește o combinație încântătoare în final de game. Lovitura câștigătoare a fost backhand-ul în lung de linie. 
1-4, Hame Halep: Serviciul o ajută din nou pe Simona în momentele-cheie.
1-3, Game Ruse: Gabriela nu renunță! Aleargă după fiecare punct și încearcă să preia inițiativa.
0-3, Game Halep: Ruse a intrat din nou în jocul de regularitate al Simonei, iar rezultatul nu poate fi decât unul: apariția erorilor neforțate și puncte lejere pentru Halep. 
0-2, Break Halep: Simona turează din nou motoarele, returnează agresiv pe backhand-ul lui Ruse și se desprinde.
0-1, Game Halep: Simone închide încă un game cu as. 
A început setul secund!

Break, set și meci Halep! Simona se impune cu 6-3, după 34 de minute. 
3-5, Game Halep: Simona iese din situația mai complicată cu un as!
3-4, Game Ruse: Continuă seria bună a Gabrielei. Dreapta ei nu mai tremură, plasează bine fiecare lovitură și o forțează pe Halep să lovească din poziții incomode. 
2-4, Break Ruse: Explozie de energie în jocul Gabrielei! Deschide bine unghiurile, urcă o dată inspirat la fileu și reușește primul ei break. 

1-4, Break Halep: Resemnarea observată și în precedentele două dispute directe apare în jocul lui Ruse. Defensiva ireproșabilă a Simonei o încurcă teribil.
1-3, Game Halep: Ruse încearcă să fie mai agresivă, lovește tare cu forehand-ul, dar Simona se apără fără cusur. 

S-a eliberat calea pentru Halep » Situație nemaiîntâlnită: toate favoritele, învinse astăzi la WTA Dubai
WTA Dubai
S-a eliberat calea pentru Halep » Situație nemaiîntâlnită: toate favoritele, învinse astăzi la WTA Dubai

1-2, Game Ruse: Gabriela pune prima minge în teren și nu cedează niciun punct. 
0-2, Game Halep: Simona controlează raliurile cu lovituri lungi, din spatele terenului. Forehand-ul ei plasează mingea de fiecare dată aproape de linie. Ruse încă nu are răspuns.
0-1, Break Halep: Gabriela comite trei erori neforțate. Pare că înfrângerile recente suferite în fața Simonei încă nu au fost uitate. 

Gabriela Ruse servește prima!

Mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic, ironizat de Ryanair, după declarațiile contradictorii privind vaccinul

Surpriză în primul meci al zilei de la Dubai: Elina Svitolina, eliminată în „optimi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  17 Februarie 2022, 09:49

hai Gabi ca poti ,desi daca te uiti la majoritatea jucatoarelor dupa un meci lung epuizant ,al doilea clacheaza .Cred ca Gabi poate mai mult pt ca spre deosebire de Simo , e mai complecta ,serveste mai tare si returneaza la fel si are si joc mai bun la fileu .

267890
267890  •  17 Februarie 2022, 08:34

Un meci urât ca de altfel toate meciurile lui Halep. Gabriela, a fost evident timorată. Comentariul la TV, cat se poate de grețos, cap-coadă numai osanale pentru Halep.

minos3
minos3  •  16 Februarie 2022, 23:57
Postat de Tihamér Takó pe 16 Februarie 2022, 20:47

Cu jocul prestat impotriva Halepovei,Ruse nu va ajunge printre primele 10 jucatoare asa cum dorea inainte de meci.Prestatia ei cu Halep,ajunge pentru locuri submediocre .

La ce jucatoare sunt acum in Top 10 nu ar fi totusi exclus ca, printr-o conjunctura, sa ajunga, desi valoare mare nu are.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează