SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BEIJING 2022

FOTO S-a terminat prima zi pentru români la Jocurile Olimpice de Iarnă! Rezultate bune pentru sportivii noștri

Dana Haralambie(schiuri)
foto: Imago Images +5   FOTO
Dana Haralambie(schiuri) foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 15:40 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 16:08

Sâmbătă, românii au luat startul la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Primii doi sportivi care au concurat la Beijing au fost Andrei Feldorean și Andrei Cacina la proba de sărituri cu schiurile. Dana Haralambie a concurat și ea, reușind să se claseze pe locul 25. Valentin Crețu a concurat și el în proba de sanie, înregistrând un rezultat bun.

  • Ediția Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing a avut vineri festivitatea de deschidere. Totul este sub semnul întrebării din cauza numeroaselor cazuri de COVID, al izolării și amestecului politic.
  • Jocurile Olimpice sunt transmise la TV de Eurosport și, unele competiții, de TVR.
Toate camerele erau pe Putin când Ucraina defila la deschiderea Jocurilor Olimpice » Imaginile au devenit virale! Ce făcea președintele Rusiei
BEIJING 2022
Toate camerele erau pe Putin când Ucraina defila la deschiderea Jocurilor Olimpice » Imaginile au devenit virale! Ce făcea președintele Rusiei

UPDATE 15:30 » Vali Crețu, rezultate bune în primele două manșe

Valentin Crețu a participat și el în proba de sanie masculin la Jocurile Olimpice. După ce în manșa 1 românul s-a clasat pe locul 20 cu un timp de 58,349 secunde, românul s-a calificat în manșa secundă

Acolo, Crețu a avut o cursă reușită, terminând proba cu un timp de 1:56,711 secunde, clasându-se pe locul 15. Pentru sportivul nostru vor urma manșele 3, respectiv 4, ce vor avea loc duminică.

FOTO Cele mai spectaculoase imagini de la Jocurile Olimpice de Iarnă

Marte Olsbu Roeiseland, Tarjei Boe, Tiril Eckhoff and Johannes Thingnes Boe ( de la stânga la dreapta), Norvegia - câștigători la proba de biatlon mixt
Nika Kriznar (Slovenia), după proba de sărituri cu schiurile
Tarjei Boe (Norvegia), concurând la proba de biatlon
Anastasia Rygalina (Rusia), concurând la proba de Schi fond
Wu Dajing (China), sărbătorind victoria în proba de mixt patinaj viteză
+1 FOTO

UPDATE 14:20 »Dana Haralambie, pe locul 25 la săriturile cu schiurile

După ce cu o oră în urmă s-a clificat în manșa secundă, Haralambie a concurat în proba propiu-zisă de la Jocurile Olimpice. Aceasta a sărit 79,5 metri acumulând 73, 2 puncte.

În total, cumulat cu punctele din prima manșă, Dana Haralambie a obținut un total de 156,2 puncte, rezultat cu care a încheiat competiția pe locul 25.

Aurul i-a revenit lui Ursa Bogataj din Slovenia, urmată pe podium de Katharina Althaus din Germania, Nika Kriznar, și ea tot din Slovenia.

UPDATE 13:10 » Dana Haralambie, calificare în manșa secundă

Dana Haralambie (24 de ani) a concurat în proba feminină de sărituri cu schiurile, reușind o săritură excelentă.

Plecată a 17-a în competiție, românca a început cu o penalizare de -8,5, din cauza vântului, după ce bara de start a fost urcată cu două poziții. Haralambie a reușit o săritură de 88,5 metri, acumulând 47 de puncte, rezultat care a urcat-o până pe locul 2 în momentul săriturii.

La finalul tuturor celor 40 de sărituri, Haralambie s-a clasat pe poziția a 19-a, calificându-se mai departe în manșa secundă

UPDATE 9:15 » Feldorean și Cacina, început bun la JO

Sâmbătă dimineață au luat startul primii sportivi români la Jocurile Olimpice de Iarnă. La sărituri cu schiurile, Andrei Feldorean a avut o săritură de 76,5 metri, acumulând 55 de puncte.

Andrei Cacina a sărit mai bine, acesta ajungând la 83,5 metri și primind 70,9 puncte.

Cacina și Andrei Feldorean au ocupat locurile 40, respectiv 45, ambii sportivi calificându-se în competiția de mâine. Pe prima poziție în calificări s-a clasat Marius Lindvik, cu o săritură de 100,5 metri pentru care a fost recompensat cu 116,7 puncte

Mai multe știri despre Jocurile Olimpice de la Beijing: 

Scene uluitoare la Jocurile Olimpice de iarnă: meciul dintre SUA și Finlanda, reluat după scurgerea timpului, cu alt scor!

Coșmarul trăit la Beijing de o sportivă din Belgia » Kim Meylemans, apel disperat: „Nu mai rezist!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
neacaisa
neacaisa  •  05 Februarie 2022, 19:26
Postat de dora pe 05 Februarie 2022, 13:52

Sunt rezultate modeste. Un loc în primii / primele 10 ar fi un miracol!

luam top 10 la bob dublu fete si la sanie stafeta.

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Februarie 2022, 17:16

Catre pesimisti. Nu mai fiti asa de pesimisti ! Ave munti cu paduri rase, avem zapada, acem frederatie de schi care a papat 4 milione lei, avem ministru al sportului. avem comitet olimpic, o multime de oficiali cu sfaturi. De ce nu am avea rezultate pe masura ?

176901212832165
Dan Petnaise  •  05 Februarie 2022, 16:48

La ce sporturi de iarnă avem, este un miracol locul 25. Felicitări sportivilor!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează