SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOB

Aur pentru altă țară » O sportivă a reprezentat SUA la Jocurile Olimpice după ce i-a acuzat pe oficialii federației din patria natală de hărțuire fizică și mintală

Kaillie Humphries în bobul care a dus-o spre primul loc // FOTO: uliver/GettyImages
Kaillie Humphries în bobul care a dus-o spre primul loc // FOTO: uliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 15 februarie 2022 08:30 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 08:40

Kaillie Humphries a câștigat proba de monobob pentru SUA, la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce în trecut ea a reprezentat Canada, patria sa natală la care a renunțat invocând hărțuirea fizică și mintală la care a fost supusă de oficialii federației sub egida căreia concura,

Kaillie Humphries e o femeie hotărâtă și a demonstrat-o încă o dată, după ce le-a lăsat în urmă pe adversarele sale, ieri în proba de monobob. Sportiva în vârstă de 36 de ani a reprezentat până acum trei ani Canada, ea fiind născută în Calgary, pentru care a cucerit trei medalii olimpice, două de aur și una de bronz în proba de dublu în 2010, 2014 și 2018. Mutarea sa sub steagul SUA nu a fost un capriciu.

CIO, decizie în cazul Valieva » Ce se întâmplă cu ceremoniile de decernare a medaliilor
JOCURILE OLIMPICE
CIO, decizie în cazul Valieva » Ce se întâmplă cu ceremoniile de decernare a medaliilor

Ea a spus că a fost hărțuită și discriminată de organizația sub a cărei egidă a concurat, în special de către antrenorul principal. 

„Nu mă simțeam deloc în siguranță în mediul în care mă antrenam, mi-era teamă pentru integritatea mea fizică și pentru sănătatea mea mintală", a spus ea pentru Deutsche Welle, referindu-se la situațiile prin care a trecut și care au determinat-o să se îndrepte către SUA.

Kaillie Humphries dezvăluie: „A trebuit să lupt"

Anul trecut, în decembrie, a primit și cetățenia americană și spune că situațiile prin care a trecut au făcut-o mai puternică. „Mi-am apărat drepturile, ceea ce pentru mulți e greu de realizat, dar a fost incredibil de greu. Ca sportivă, mă simt mult mai puternică din punct de vedere mintal pentru că am reușit să ies din acel loc negru și că o altă țară m-a sprijinit să fac acest lucru", a spus ea pentru sursa citată.

Cât despre medalia cucerită în China? „Acest titlu olimpic e cel mai emoțional dintre toate. Fiecare călătorie olimpică a fost diferită. A trebuit să las în urmă țara în care m-am născut, a trebuit să lupt. Au fost mulți oameni care au încercat să-mi stea în cale și au fost multe obstacole peste care a trebuit să trec pentru a ajunge în acest punct", a spus Kaillie la finalul celor patru manșe. 

Podiumul a fost completat de americanca Elana Meyers Taylor, 37 de ani, care chiar la sosirea în China a fost depistată cu COVID, dar care s-a refăcut la timp pentru a concura, și de canadianca Christine de Bruin. România a avut-o în această probă pe Andreea Grecu, ea încheind concursul pe poziția 12. 

5titluri mondiale are în palmares Kaillie Humphries: trei cucerite pentru SUA și două pentru Canada

Citește și: 

TAS, verdict în cazul Kamilei Valieva » Ce se întâmplă cu patinatoarea depistată pozitiv cu o substanță interzisă

Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează