SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SCRIMĂ

Mihai Covaliu, despre faza care a decis finala Anei Maria Popescu: „Nu ştiu cum s-o numesc, nu ar trebui să existe”

Ana Maria Popescu (36 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11. +47   FOTO
Ana Maria Popescu (36 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11.

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 iulie 2021 17:28 / Actualizat sambata, 24 iulie 2021 17:52

Ana Maria Popescu (36 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11. Mihai Covaliu, președintele COSR, crede că regula „tușei de aur” este nedreaptă. 

Ana Maria Popescu a cucerit prima medalie a României la Jocurile Olimpice. Ultimul act a fost unul dramatic, decis de o „tușă de aur”, la scorul de 10-10, după expirarea celor 9 minute. Sportiva din România a lovit cu doar câteva fracțiuni de secundă mai târziu decât adversara. 

Mihai Covaliu, după argintul câștigat de Ana Maria Popescu

„S-a ajuns la această tuşă de aur, iar la spadă e extrem de mic timpul de lovire. Cred că Ana a lovit, dar chinezoaica a fost puţin mai rapidă decât ea. A avut o zi extradordinară, a fost incredibilă, a făcut tot ce a putut. A tras extraordinar în finală. A pierdut la această tuşă pe care nici nu ştiu cum s-o numesc, nici nu ar trebui să existe. E o tuşă pe care o poţi da sau o poţi primi. A fost a chinezoaicei.

Să ne bucurăm. E medalie de argint. A spart gheaţa şi sperăm ca de mâine să vină şi alte medalii pentru România. Fiecare asalt l-a gestionat foarte bine Ana. L-a controlat. A făcut paşii cu calm, cu hotărâre. Aici, nivelul e extrem de ridicat. Se cunoşteau foarte bine amândouă. Sunt două sportive extraordinare, tehnice, foarte bine pregătite. Diferenţa s-a făcut la o tuşă”, a spus Mihai Covaliu, la TVR. 

Prima reacție a Anei Maria Popescu după argintul din finala Jocurilor Olimpice

„Sper că de data aceasta să fie suficient, sper să fie ceva mai bine decât data trecută, când «Brânză a pierdut aurul», iar medalia să cântărească suficient cât să asigure un buget bun pentru viitorul scrimei românești. 

E o medalie pe care am câștigat-o, sunt foarte fericită. Am trecut prin multe și trebuie să-mi mulțumesc mie pentru acest rezultat”, a declarat Ana Maria Popescu.

VIDEO Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint! Marian Ursescu vine cu detalii de la fața locului

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

Desfășurarea Jocurilor Olimpice, în pericol din cauza unui uragan care va lovi Tokyo » Ce competiții afectează

Mihaela Buzărnescu, victorie în primul meci de la Jocurile Olimpice după ce a fost condusă de Riske

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ovidiu1
ovidiu1  •  25 Iulie 2021, 12:48
Postat de badeadorian pe 24 Iulie 2021, 19:00

A fost o finala in care ambele sportive meritau cate o medalie de aur !! ... Respect Ana-Maria !!!

Da, sa te lupti cu China pana in ultima secunda e ceva.

badeadorian
badeadorian  •  24 Iulie 2021, 19:00

A fost o finala in care ambele sportive meritau cate o medalie de aur !! ... Respect Ana-Maria !!!

portardelegenda
portardelegenda  •  24 Iulie 2021, 18:00

Respect

Vezi toate comentariile (4)
Comentează