SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Mihai Covaliu, veste bună pentru sportivii români: „Un aur olimpic la Tokyo: 70.000 de euro de la Guvern, 35.000 de euro de la club, plus o mașină”

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2021 17:29 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 17:29

Componenţii celui mai mare grup de sportivi, tehnicieni şi oficiali ai echipei României au plecat spre Tokyo, unde vor participa la Jocurile Olimpice. Mihai Covaliu, președintele COSR, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și-a dezvăluit premiile pe care un medaliat cu aur urmează să le primească.

- Domnule Covaliu, le-ați promis sportivilor cu medalii mașini?

- Se știe faptul că Toyota este partenerul top al Comitetului Internațional Olimpic și că avem o relație foarte, foarte bună de parteneriat cu Toyota România. După Jocurile Olimpice vom căuta să ne onorăm și această promisiune. Eu spun că vor fi mulțumiți cei care vor câștiga medalii.

- Adică?

- O medalie înseamnă o pensie viageră. Am făcut demersuri pe lângă Guvern și nu mai trebuie să așteptăm acea dublare a premiilor pentru medalia de aur, argint și bronz. S-a aprobat deja dublarea. Sunt 70.000 de euro pentru medalia de aur și se scade până la locul 3. Plus până la 50% din partea clubului sportiv la care este legitimat.

- Dumneavoastră când plecați la Tokyo?

- Pe 20 iulie, cu secretarul general și cu câțiva oficiali care participă, cu președintele de la fotbal, cu doamna Lipă, cu câțiva membri din staff-ul Comitetului Olimpic, pentru că noi nu avem cazare decât din data de 21. Cazarea este oferită de Comitetul Internațional Olimpic și doar de atunci o avem.

- Avem și fotbal după peste 50 de ani.

- Avem, dar, din păcate, nu a înțeles toată lumea cât de important este acest moment pentru fotbal, pentru disciplină și pentru fotbaliști. Ianis Hagi sau alții și-ar fi dorit să meargă, dar un președinte de club sau un patron nu înțelege momentul istoric în care fotbaliștii se găsesc acum. Era un moment istoric pentru ei, iar atenția asupra competiției va fi extraordinar de mare. O medalie la Jocurile Olimpice ar însemna o creștere fantastică a acestor fotbaliști. După ce câștigi o medalie la Jocurile Olimpice, viața ți se schimbă! Americanii, oriunde se duc, sunt respectați că și-au reprezentat țara la cea mai înaltă competiție de pe acest pământ. Ăsta e visul olimpic!

Am fost mândru şi onorat să îi felicit astăzi pe sportivii care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. I-am simţit pregătiţi! Pleacă la competiţii cu mentalitate de învingători. Ei se vor lupta cu sportivi din toată lumea pentru a câştiga competiţiile din atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, gimnastică, înot, caiac-canoe, lupte , scrimă, tenis de masa, tir sportiv şi fotbal. Mult succes şi să ne faceţi fericiţi, pentru că mândri de voi suntem deja! 
Florin Cîţu, Prim-ministrul României

Zestrea de medalii olimpice pe care ne-au lăsat-o marii sportivi care au participat la Jocuri trebuie întregită. Voi sunteţi campionii de astăzi. Vă urez mult succes la Tokyo! Plecăm cu mentalitate de învingători şi ne întoarcem învingători!
George Boroi, secretar general COSR

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Mihai Covaliu, dezvăluiri despre România la Jocurile Olimpice: „Numai biletele de avion ne-au costat peste 500.000 de euro!”

EXCLUSIV Delegația României pleacă la Jocurile Olimpice » Mihai Covaliu, pus în dificultate de Ioanițoaia: „Demisionați de la COSR dacă luăm mai puțin de patru medalii?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
itu52
itu52  •  16 Iulie 2021, 12:54

De știau, mulți nu se îmbolnăveau! Avantaj Buzărnescu, numai să ajungă la aur.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează