SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

VIDEO + FOTO Americanca Simone Biles nu s-a retras din cauza unei accidentări din finala pe echipe de la Tokyo! A suferit un atac de panică: „Greutatea întregii lumi cade pe umerii mei”

Simone Biles s-a retras din finala pe echipe de la Jocurile Olimpice // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Simone Biles s-a retras din finala pe echipe de la Jocurile Olimpice // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2021 19:31 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 19:34

Gimnasta Simone Biles (24 de ani), vedeta echipei americane, s-a retras din finala pe echipe de la Jocurile Olimpice, după evoluția la sărituri. Ulterior, Rusia a cucerit medalia de aur.

UPDATE 19:25 / Simone Biles, probleme de ordin mental la Jocurile Olimpice

Simone Biles, cea mai mare gimnastică a ultimului deceniu, nu s-a retras astăzi din cauza unor probleme de ordin fizic. Sportiva din Statele Unite ale Americii admite că nu a mai putut face față presiunii și a avut un atac de panică: „După căzătură, nu am putut merge mai departe. Nu am fost accidentată. Ei bine, da, orgoliul meu a fost rănit”.

Luni, Biles nota pe Instagram: „De multe ori simt greutatea întregii lumi pe umerii mei. Da, știu, încerc să mă prefac că nu înseamnă nimic. Chiar dacă pare că presiunea nu mă afectează, uneori e foarte dificil”. 

Până în acest moment, Biles nu a oferit o reacție oficială în privința participării la finalele pe aparate și la cea de individual compus. 

Simone Biles, abandon la Jocurile Olimpice

Biles, de 4 ori campioană la Jocurile Olimpice din 2016, a acuzat probleme medicale după ce a efectuat săritura „Amânar”, care i-a adus o notă de 13,766. NBC notează că americanca a părăsit Ariake Gymnastics Centre la scurt timp după, alături de un antrenor.

VIDEO cu săritura care a dus la accidentarea suferită de Simone Biles la Tokyo:

Simone Biles s-a retras din competiția pe echipe de la Jocurile Olimpice

Ulterior, Federația de Gimnastică din SUA a anunțat retragerea sportivei din concurs.

„Simone Biles s-a retras din competiția pe echipe din cauza unei probleme medicale. Ea va fi evaluată zilnic pentru a determina dacă poate primi OK-ul pentru următoarele competiții”, anunță americanii.

+2 FOTO

Simone Biles nu a mai putut lua startul la paralelele inegale și a fost înlocuită cu Jordan Chiles.

Biles reușise să se califice la toate cele 6 finale de gimnastică, o performanță nemaiîntâlnită din 1992.

Rusia a câștigat aurul

Rusia a profitat de accidentarea lui Biles și a cucerit aurul la disciplina de gimnastică artistică pe echipe

Echipa Comitetului Olimpic Rus, formată din Vladislava Urazova, Viktoriia Listunova, Angelina Melnikova și Liliia Akhaimova a obținut 169.528 puncte, față de cele 166.096 din dreptul SUA, reprezentate de Jordan Chiles, Sunisa Lee, Grace Mc Callum și Simone Biles. Pe 3 s-a clasat Marea Britanie (164.096 puncte), cu Jennifer Gadirova, Amelie Morgan, Jessica Gadirova și Alice Kinsella.

Ce este săritura „Amânar”

Săritura „Amânar” este una dintre cele mai dificile din gimnastică, având un punctaj de 5.8, și poartă numele fostei gimnaste Simona Amânar.

Amânar, de 3 ori campioană olimpică la gimnastică (Atlanta 1996 la sărituri, Sydney 2000 cu echipa și individual compus), a executat săritura în premieră la Jocurile Olimpice din 2000.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Larisa Iordache și-a reluat antrenamentele, cu o săptămână înainte de finala la bârnă

Cum a aterizat la București, Ana Maria Popescu s-a luat de ministrul Novak, aflat chiar lângă ea: „Unde-i cecul ăla de 5 milioane?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
cneius
cneius  •  28 Iulie 2021, 07:50

Daca lua o pauza de pe retelele de "tembelizare" nu ar mai fi fost stresata !

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  28 Iulie 2021, 00:31

Partea buna este că nu a dat-o cu rasismul. Deja ii un pas mare sa nu spună nimic de culoarea pielii. Deci mai este speranța

fanu
fanu  •  27 Iulie 2021, 22:16

Poate au spus japonezii ca fac un antidopping dupa finala :))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează