SPORTURI  »  MOTO GP  »  MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI

GALERIE FOTO Accident înfiorător provocat de Marc Marquez pe circuitul Portimao! Ce sancțiune a primit

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 20:03 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 20:52

Fiasco total în Portugalia pentru octuplul campion mondial Marc Marquez! Pilotul Honda a provocat un accident care le-a dat fiori spectatorilor și telespectatorilor. L-a atins pe Jorge Martin (Ducati) în virajul 3 și a ieșit în decor, luându-l pe sus pe Miguel Oliveira (Aprilia).

Portughezul a părut a fi cel mai afectat de ciocnire. Medicii l-au scos pe targă de pe circuit și l-a transportat urgent la o clinică pentru mai multe teste. 

+7 FOTO

Din fericire, a scăpat doar cu o contuzie la piciorul drept și cu sperietura. „Va fi apt pentru cursa din Argentina, testele au arătat că e totul în regulă”, a declarat doctorul echipei.

ISTORIC! La prima ei participare, Rapid s-a calificat în „sferturile” Ligii cu un gol marcat în ultimele 15 secunde cu Krim Ljubljana » Programul complet
Liga Campionilor
ISTORIC! La prima ei participare, Rapid s-a calificat în „sferturile” Ligii cu un gol marcat în ultimele 15 secunde cu Krim Ljubljana » Programul complet

Marquez a mers imediat în boxa lui Oliveira pentru a cere scuze echipei acestuia. A fost întâmpinat cu fluierături și huiduieli de fanii eroului local. Spaniolul s-a deplasat apoi la clinica unde fusese transportat Oliveira pentru a-i prezenta și lui scuze.

Marquez a primit o dublă penalizare din cauza a ceea ce a fost considerat a fi „un pilotaj iresponsabil, o încălcare a articolului 1.21.2 din Regulamentul FIM World Championship Grand Prix”, scrie motogp.com. Iar asta nu e singura veste proastă pentru spaniol. „Radiografia făcută după căzătură a arătat o posibilă fractură la mâna dreaptă”. Nu e exclus să nu poată concura în etapa viitoare.

Îmi pare foarte rău pentru Oliveira. Lui, echipei sale și fanilor săi le cer scuze. Sancțiunea pe care am primit-o e meritată. Am făcut o mare greșeală.

- Marc Marquez, Honda

Jorge Martin, care era printre favoriții acestei curse, a reușit să rămână pe motocicletă după ce a fost „șters” de Marquez, dar a a fost nevoit să iasă pe exterior și a ajuns de pe locul 4 pe 16! Când încerca să revină în top 10, pe finalul cursei, a căzut în virajul 2, în încercarea de a-l depăși pe Luca Marini. S-a ales cu o fractură a unui deget de la picior.

Marele Premiu al Portugaliei a fost adjudecat de Francesco Bagnaia, victorios și în cursa Sprint de sâmbătă. Pe doi s-a clasat Maverick Vinales. Podiumul a fost completat de Marco Bezzechi. Un weekend excelent pentru Ducati, care a avut 4 piloți în primele 5 locuri.

Accident înfiorător provocat de Marc Marquez pe circuitul Portimao! Ce sancțiune a primit

Pe lista celor care n-au reușit să termine cursa s-au numărat și Luca Marini, Raul Fernandez și Fabio Di Giannantonio.

În Portugalia nu au putut lua startul Pol Espargaro, care s-a accidentat grav vineri (două vertebre fracturate, o contuzie pulmonară și o fractură de maxilar) și Enea Bastianini, cu o fractură la umărul drept.

În clasamentul general, Francesco Bagnaia e lider cu 37 de puncte, pe 2 e Vinales cu 25, iar pe 3 e Bezzechi cu 16 puncte. Următoare etapă se desfășoară în Argentina, pe 30 martie.

Citește și alte articole:

Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!
CIRCUIT
Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!
Francesco Bagnaia, victorios la Portimao, în prima cursă Sprint din istoria MotoGP!
PORTUGALIA
Francesco Bagnaia, victorios la Portimao, în prima cursă Sprint din istoria MotoGP!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează