SPORTURI  »  MOTO GP  »  INTERVIU

EXCLUSIV » GSP.RO a stat de vorbă cu doi dintre cei mai cunoscuți rideri FMX din lume! Sâmbătă de la ora 13:30 vor face un show unic în Piața Constituției

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2016 14:11

Sâmbătă la București se lansează show-ul Rockstar Flying Energy Tour, un spectacol incendiar de salturi şi acrobaţii la înălţime, pe motoare, realizate de staruri internaţionale FMX - Freestyle Motocross. Spectacolul marchează debutul turneului cu reprezentații în trei oraşe din Europa: Bucureşti, Varşovia şi Praga.

GSP.RO a realizat un bi- interviu cu doi dintre cei mai cunoscuți rideri FMX din lume, care sâmbătă vor face un spectacol unic în Piața Constituției din București.

Libor Podmol vine din Cehia și are 31 de ani. Este primul non-american care a câștigat medalia de aur la X-Games MotoX, campion Mondial FIM IFMXF 2010 și medaliat cu argint la X-Games Austin, Texas/ SUA. Cel de-al doilea rider este David Rinaldo din Franta în vârstă de 26 de ani, vice Campion Mondial FMX 2015 și campion Mondial FMX 2013.

- Salut! Sunteți pentru prima dată la București? Ce le pregătiți fanilor din România?

Libor Podmol: - Sunt pentru prima dată în România și sunt foarte bucuros că am venit aici pentru un spectacol unic. În primul rând fanii vor avea un show de excepție, vom încerca să facem cele mai nebune scheme ale noastre. O să fie adrenalină, o să fie un spectacol care te va ține cu sufletul la gură. O să vedeți un spectacol minunat sâmbătă. Îi așteptăm acolo pe toți cei care vor să ne vadă, nu o să regrete absolut deloc!

David Rinaldo: - Am venit acum pentru prima dată în România, dar cine știe când o să mă întorc. Îmi place atmosfera de aici. Toți cei care vor să vadă cât de nebuni suntem să vină sâmbătă să vadă o serie de momente senzaționale pe care le vom face. O să fie un show pe cinste și-o să vă bucurați de momentele pe care le vom face. Ne vedem acolo de la ora 14:00, începe nebunia!

- Știți ceva despre România?

Libor Podmol: - Am aflat între timp despre Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume. Chiar am făcut poză în parcul de la Palat, chiar mi-a plăcut. O găsiți pe Facebook. Sunt foarte suprins de ce cât de frumos e Bucureștiul și-mi place extrem de mult că toată lumea e cu zâmbetul pe buze la orice pas.

David Rinaldo: - Sincer să fiu nu prea știu multe. N-am avut timp să citesc despre România, iar acum când am ajuns doar am văzut puțin din oraș. Cu siguranță o să văd câteva locuri pentru că îmi place atmosfera de aici din București.

- Cum sună povestea voastră? Cum a început pasiunea pentru FMX?

Libor Podmol: - Atunci când aveam 10 ani am fost la primul meu concurs de motocross, apoi la 19 ani am început să fac și Freestyle Motocross. În 2010 am devenit campion mondial, au început să vină sponsorii să mă ajute, iar în 2013 am cucerit medalia de argint la X-Games Austin. Încerc să fac în fiecare zi ceea ce-mi place.

David Rinaldo: - Povestea mea e simplă pentru că iubesc Freestyle Motocross, iar din 2014 fac doar asta. În 2012, am terminat pe locul 3 în Campionatul Mondial FIM global și în 2013 am devenit Campion Mondial european. Dar 2015 este pe cale de a deveni cel mai bun an al meu de până acum, în acest moment sunt în fruntea Campionatului Mondial și locul 4 în seria X-Fighters!

- Care e cea mai interesantă aventură în FMX la care ați luat parte?

Libor Podmol: - Hmm... Cred că cel mai important lucru este că noi călătorim foarte mult, întâlnim tot felul de persoane și avem parte de cele mai frumoase amintiri. Chiar mi-am făcut mulți prieteni până acum.

David Rinaldo: - Fiecare zi pe care o petrecm în FMX este o aventură! Nu pot să spun că am una specială, este o bucurie pentru mine să particip la cât mai multe concursuri și să fac oamenii să fie fericiți.

- Sunteți supereroi. Dacă ați avea puteri ce ați schimba în FMX?

Libor Podmol: - Dacă aș avea puteri? Chiar n-aș schimba nimc, viața asta e spectaculoasă.

David Rinaldo: - Sportul ăsta e cool așa cum e el și trebuie să-l luăm ca atare.

- Ce vă place și ce nu vă place în FMX?

Libor Podmol: - Sunt mai multe lucruri care nu ne plac, poate că sportul ăsta e unul periculos și poți să te accidentezi destul de rău, dar asta e frumusețea lui. Când ești deschis și-ți place ceea ce faci chiar nu mai contează!

David Rinaldo: - E foarte dificil, dar mă bucur de fiecare moment pe care-l petrec pe motor. Mă simt liber când fac ceea ce-mi place. Sunt doar eu cu motorul meu, nimeni nu mă deranjează, fac doar ceea ce-mi place.

- Descrieți-vă în trei cuvinte.

Libor Podmol: - I'm a good man! (Sunt un om bun)

David Rinaldo: - I don't know!  (Nu știu)

- Cum arată o zi obișnuită a voastră atunci când nu aveți antrenamente?

Libor Podmol: - Mă trezesc dimineață, am parte de un mic dejun bogat, apoi mă joc cu copiii mei. Mergem să jucăm golf, să ne relaxăm, să ne plimbăm prin parc. Apoi seară să avem parte de o cină excelentă și să beau un pahar de vin bun alături de prietenii mei. Mă uit la fotbal doar atunci când joacă echipa națională a Cehiei, în rest n-am o echipă preferată.

David Rinaldo: - Viața mea e FMX! Când nu am concurs încerc întotdeauna să ajung cât mai rapid la nivelul meu următor, pentru că îmi place și, de asemenea, vreau să fiu mândru de ceea ce e destul de dificil să faci totul ca la carte în acest sport, dar eu am lucrat și încă lucrez mult pentru asta! Acum îmi dau seama visul meu de a merge cele mai bune evenimente cu cei mai buni piloţi din întreaga lume, așa că am să stau acolo pentru un moment.

- Ce planuri aveți pentru viitor?

Libor Podmol: - Vreau să particip la cât mai multe concursuri, să câștig din nou un titlul mondial în Freestyle Motocross. Să fiu foarte fericit alături de prietenii mei și să ne simțim foarte bine împreună.

David Rinaldo: - Să-mi continui nebunia cu motorul meu, să mă bucur de fiecare zi, să particip la cât mai multe evenimente, să fac oamenii să se simtă bine și să îi reved mereu cu aceeași plăcere.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează