SPORTURI  »  MOTO GP  »  MP ANULAT

OFICIAL Au anulat un Mare Premiu din calendarul MotoGP: „Suntem obligați să luăm această decizie”

Piloții MotoGP în timpul Marelui Premiu al Franței
Foto: Imago
Piloții MotoGP în timpul Marelui Premiu al Franței Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 19:02 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 19:10

Marele Premiu al Finlandei la MotoGP, programat inițial pe 10 iulie, a fost anulat. Federația Internațională de Motociclism (FIM) a luat această decizie din cauza războiului din Ucraina și a tensiunii dintre Federația Rusă și Finlanda, după ce statul nordic a anunțat că vrea să intre in NATO.

Circuitul KymiRing, situat lângă comuna Kouvola din sudul Finlandei, ar fi trebuit să găzduiască prima cursă de MotoGP a țării nordice din 1982 încoace, însă situația geopolitică a dat peste cap planurile făcute la începutul sezonului.

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6 » Ce prăbușire! Sorana a cedat 12 game-uri consecutive și a fost eliminată de la Roland Garros
ROLAND GARROS
Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6 » Ce prăbușire! Sorana a cedat 12 game-uri consecutive și a fost eliminată de la Roland Garros

Marele Premiu al Finlandei la MotoGP, anulat!

După ce Finlanda a cerut oficial aderarea la NATO, relațiile cu Federația Rusă s-au deteriorat și mai mult. Astfel, FIM a decis să nu-și asume niciun risc și să evite, cel puțin pentru moment, organizarea unui Grand Prix pe KymiRing.

„Riscurile produse de actuala situație geopolitică din regiune ne obligă, din păcate, să anulăm Marele Premiu al Finlandei din 2022. Toate părțile implicate au fost de acord cu această decizie, motiv pentru care debutul noului circuit va avea loc în 2023”, se arată într-un comunicat al Federației Internaționale de Motociclism.

În urma acestei hotărâri, calendarul sezonului de MotoGP din 2022 va avea numai 20 de curse.

Citește mai multe știri:

Max Verstappen, victorie în Marele Premiu al Spaniei! Schimbare de lider în „Marele Circ”, dezastru pentru Leclerc. Clasamente: cursă + general

VIDEO Antrenorul lui Golden State a dat cu pumnul în masă și i-a făcut praf pe politicieni, după masacrul cu 21 de morți din Texas: „Puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cornelcc
cornelcc  •  25 Mai 2022, 21:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează