SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  AUTO-BILD.RO

Ai mașină cu acces și pornire fără cheie? Durează 18 secunde să fie furată: „Este suficient un simplu prelungitor wireless!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 februarie 2019 14:31

ONG-ul ADAC (Clubul Automobilistic General German), cel mai mare club auto din Europa, avertizează că aproape toate mașinile cu acces și pornire fără cheie sunt ușor de descuiat ilegal.

Din 237 modele testate, 230 au fost „păcălite” că telecomanda proprietarului este în apropiere, deși acest lucru nu era adevărat.

Cea mai îngrijorătoare parte este că echipamentul necesar furtului este și accesibil financiar, și disponibil online pentru oricine interesat. Cei de la ADAC explică procedeul urmat de hoți: „Pentru a fura o mașină cu acces și pornire fără cheie, hoții nu trebuie să ruleze programe de decriptare, precum hackerii. Este suficient un simplu prelungitor wireless, similar amplificatorului radio CB care se folosea în trecut.

Un vehicul furat continuă să funcționeze – chiar și nefiind în apropierea cheii – până când rămâne fără combustibil (sau este realimentat) sau până când hoțul oprește motorul. De regulă, vehiculele furate sunt transportate în afara țării, unde primesc chei noi care asigură deblocare și pornire în condiții normale”.

Mai multe detalii pe auto-bild.ro, AICI!

Playtech: PORECLA pe care indienii i-au dat-o Iuliei Vântur! Abia acum s-a aflat ce cred despre iubita lui Salman Khan. FOTO


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează