NOUTATI AUTO  ·  INTERDICȚIE

Lovitură pentru șoferii care au mașini cu volan pe dreapta » Registrul Auto Român se pregătește să ia o decizie DRASTICĂ!

Luni, 03 Februarie, 19:30

Românii care conduc mașini cu volanul pe dreapta ar putea primi o lovitură greu de digerat în perioada următoare.

Brexit provoacă repercusiuni și România. Registrul Auto Român se pregătește să ia o decizie majoră: interzicerea mașinilor cu volanul pe dreapta pe teritoriul țării noastre. Acestea ar urma să fie interzise în România de la începutul lui 2021!

„Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie.

Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehiculele cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează.

În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere”, a declarat Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român, conform capital.ro.

80.000 de mașini, cu aproximație, au fost importate în România din Marea Britanie în ultimii 3 ani

Vezi și: Cel mai frumos copil din România s-a transformat într-o tânără superbă. Cum arată acum Noelle

Libertatea

Comentarii (3)

Adrian Iovanesc  •  04 Februarie 2020, 17:37

Foarte corect. Aceste masini nici nu trebuiau inmatriculate in Romania.

deusdat  •  04 Februarie 2020, 11:54

Era și timpul ca prostia asta cu volanul pe dreapta să se termine. mașinile astea aduse de tot felul de dorei ”isteți” sunt un pericol public. Iar birocrații de la Bruxelles - o ciumă.

Alex Dan  •  03 Februarie 2020, 23:45

Si cu Irlanda care are volan pe dreapta si ramane in UE ce facem? Dar cu Malta Cipru, care la fel sunt membri UE si circula la dreapta? Brexitul nu schimba nimic; la fel ca pana acum circulatia masinilor cu volan pe dreapta nu poate fi blocata, pe motiv de libera circulatie (in Germania insa poti sa circuli 6 luni dupa care trebuie sa o inregistrezi; in Italia stim cu totii scandalul) Insa, la fel ca pana acum, *inmatricularea* masinilor cu volan pe dreapta poate fi in continuare interzisa; doar ca nu a fost vointa politica pentru asta; "In Slovakia and Lithuania right-hand drive vehicles cannot be registered at all." Deci se poate.

Vezi toate comentariile (3 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1