SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MARELE PREMIU AL UNGARIEI

MARELE PREMIU AL UNGARIEI // Pas uriaș spre un nou titlu! Lewis Hamilton, victorie categorică în Ungaria » Piloții Ferrari au completat podiumul + cum arată clasamentul

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 iulie 2018 19:15

Lewis Hamilton, 33 de ani, pilotul celor de la Mercedes, a făcut un pas important spre un nou titlu în Formula 1, după victoria reușită azi în Marele Premiu al Ungariei.

Britanicul a plecat din pole-position, a făcut o cursă perfectă și a obținut categoric cea de-a cincea victorie a sezonului. E al doilea Grand-Prix consecutiv al campionului en-titre, care s-a impus în urmă cu o săptămână și la Hockenheim, când a reușit o cursă magistrală și a câștigat după ce a plecat de pe locul 14.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, piloții celor de la Ferrari, un omagiu pentru Sergio Marchionne, fostul director al constructorului italian, care a încetat din viață săptămâna aceasta.

Cursa de pe Hungaroring părea că se îndreaptă către o "dublă" Mercedes. Finlandezul Valtteri Bottas a stat bună parte din cursă pe locul 2, dar nu a mai rezistat asediului impus de Vettel și Raikkonen, care l-au depășit succesiv cu câteva tururi înainte de final. În ultimul tur, Bottas a fost depășit și de Daniel Ricciardo, pilotul celor de la Red Bull, care a făcut o cursă solidă și a încheiat pe 4, după ce a plecat de pe locul 12 în urma problemelor din calificări.

Cel mai notabil abandon a fost cel al lui Max Verstappen, celălalt pilot de la Red Bull. Acesta nu a mai putut continua cursa din cauza unor probleme tehnice.

În ziua în care a împlinit 37 de ani, Fernando Alonso, pilotul Mclaren, a încheiat în puncte, exact obiectivul stabilit, pe locul 8.

Hamilton s-a distanțat astfel în clasamentul general al piloților. Britanicul are 213 puncte, cu 24 mai multe decât Vettel, care are 189.

Pe 3 se clasează Kimi Raikkonen, colegul lui Vettel de la Ferrari, cu 146 de puncte, în timp ce Bottas, coechiperul lui Hamilton, e pe 4, cu 132 de puncte.

La constructori, situația a devenit mult mai echilibrată după ce ambii piloți Ferrari au încheiat pe podium. Mercedes e lider, cu 345 de puncte, dar Ferrari s-a apropiat la doar 10 puncte. Pe 3 e Red Bull, cu 223 de puncte.

"Ce zi frumoasă! Sunt atât de mândru de munca depusă de echipa noastră, de viziunea și determinarea tuturor. Vă mulțumesc foarte mult! Am avut multe provocări în acest weekend și le-am depășit împreună"
Lewis Hamilton

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
viomarmi22
viomarmi22  •  29 Iulie 2018, 22:50

A câștigat iarăși pe noroc ***, dacă nu era ploaia din calificări, mai mult de locul 3 nu pupa ! Două mari premii pierdute de Ferrari, sper ca Vettel să recupereze diferența mincinoasă în clasament și să câștige binemeritatul titlu la piloți !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  29 Iulie 2018, 22:38

Azi mi-a placut Bottas!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează