SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MAȘINI ELECTRICE

Record pentru Norvegia: peste jumătate din mașinile vândute sunt electrice! Surpriză: cine a depășit Tesla și e pe locul 1

Foto: newsabc.net
Foto: newsabc.net

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 19:04 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 19:48

Mașinile electrice au reprezentat anul trecut mai mult de jumătate din totalul autovehiculelor vândute în Norvegia. Mai exact, 54% din mașinile achiziționate de norvegieni au fost electrice.

În plus, o altă veste importantă venită din țara nordică este faptul că Tesla a pierdut supremația la vânzări de mașini electrice, fiind depășită de Volkswagen. Astfel, brandul de lux al Volkswagen, Audi a fost lider de piață în 2020 cu 9.224 unități vândute, în timp ce Tesla Model 3 s-a vândut în 7.770 exemplare. Pe locul 3 a fost tot un model Volkswagen, ID.3 - care s-a vândut în 7.754 exemplare.

Creșterea vânzărilor de mașini electrice a avut loc și datorită stimulentelor fiscale uriașe oferite de guvernul norvegian. Autoritățile au adoptat un program prin care, până la sfârșitul anului 2025, automobilele aflate pe șosele să aibă emisii zero.

Norvegia: cât de mult a scăzut vânzările mașinilor cu petrol și diesel

Mașinile cu petrol și diesel aveau în 2015 o pondere de 71% din totalul automobilelor vândute, însă aceasta a fost scăzută la doar 17% în 2020. Norvegia a devenit lider mondial în ceea ce privește renunțarea la automobilele poluante și înlocuirea lor cu autovehicule electrice pe baterie.

Strategia norvegienilor a început să fie adoptată și de alte țări: spre exemplu, Marea Britanie a declarat că din 2030 va interzice vânzarea mașinilor noi care funcționează pe combustibili fosili.

Tesla Cybertruck Vs Ford F-150

Citește și alte știri auto:

Schimbare spectaculoasă, după 5 ani, pe piața auto din Spania! Dacia Sandero este „noua regină e pieței”

Tesla, cifre uluitoare în 2020, în ciuda pandemiei! Record publicat de gigantul american + cu cât au crescut acțiunile în 2020

VIDEO&FOTO Un angajat concediat de Mercedes-Benz a făcut praf 69 de mașini de lux ale firmei. Paguba e imensă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează