SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  GSP LIVE

VIDEO Ce e „regula fermoarului”, soluția ingenioasă necunoscută de șoferii români: „De-asta stăm ca fraierii în trafic! Trebuie predată în școli”

Regula fermoarului +4   FOTO
Regula fermoarului

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 11:44 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 14:46

„Regula fermoarului”, o soluție mai puțin cunoscută de șoferii din România, e metoda ingenioasă pe care fostul pilot Titi Aur ar aplica-o pentru decongestionarea traficului de pe șoselele noastre.

În direct la GSP Live, Titi Aur, unul dintre cei mai experimentați specialiști auto ai țării, specialist în conducere defensivă, a explicat pe îndelete ce presupune „regula fermoarului.”

Titi Aur: „«Regula fermoarului» ar trebui învățată în școlile de șoferi”

„Se supără instructorii auto când spun că la școala de șoferi nu se face școală de șoferi, ci școală de luat permisul și atât. Pentru a conduce în siguranță, sunt mult mai multe lucruri de învățat decât ce se face în școlile de șoferi. «Regula rermoarului» e un lucru simplu, care în țări dezvoltate și civilizate, precum Germania, Suedia sau Anglia, se regăsește printre regulile de circulație.

La noi, nu o știe nimeni, nu o predă nimeni și n-o bagă nimeni în seamă. De asta stăm ca fraierii și ne blocăm unii pe alții atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă sau într-o intersecție în care unii au prioritate, iar alții nu au prioritate. Conform regulii de circulație, cei care au prioritate ar trebui să meargă încontinuu, iar ceilalți să stea acolo 3 ore, 5 ore, până se eliberează. Dar vine o regulă de bun simț care se numește «Regula fermoarului» și care spune că atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă nu se mai ține cont de regula de prioritate, ci intră unul din stânga, unul din dreapta. Ceea ce înseamnă o dirijare imaginare a traficului, a afirmat Titi Aur, la GSP Live.

Imagini surprinse în traficul din București / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini surprinse în traficul din București / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini surprinse în traficul din București / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini surprinse în traficul din București / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini surprinse în traficul din București / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Titi Aur: „Să predăm și să înțelegem această regulă!”

„Dacă fiecare șofer știe și face treaba aceasta, e ca și cum ar fi un polițist care ar spune: «Acum tu, acum tu». Ar trebui să învățăm această regulă, s-o predăm și s-o înțelegem. În România, trece unul dintr-o parte, mai trec doi din altă parte. Așa apar înjurăturile și tensiunile de rigoare doar pentru că nu știm «Regula fermoarului»”, a mai spus fostul pilot.  

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Explicație pentru numărul ridicat de accidente auto din România: „Sunt cifre șocante și nimeni nu face nimic”

EXCLUSIV Dubla evadare a lui Titi Aur » Cum a fugit fostul pilot de dictatura lui Ceaușescu: „Riscam doar să fiu împușcat sau să fac câțiva ani de închisoare”

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (28)
utaaradan
utaaradan  •  20 Martie 2021, 18:20

In Romania nu se respecta nici regula care spune ca in cazul in care ai la semafor culoarea verde dar risti sa blochezi intersectia(din cauza aglomeratiei intre timp se face rosu si automat blochezi o intersectie), atunci nu trebuie sa avansezi. Si voi vreti sa aplice regula fermoarului !? Aici e Romania, tara fanaticului egoist, fiecare pt. el.

rocky5
rocky5  •  13 Martie 2021, 23:32

Câți nesimțiți depasesc coloana ce așteaptă răbdătoare se treacă de zona ingustată ca apoi să se bage in față zicând ca fac fermoarul!

1320784948290153
Stywy Miclea  •  13 Martie 2021, 10:36

Alt destept,care crede ca a descoperit apa calda !!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează