GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GSP LIVE

VIDEO Explicație pentru numărul ridicat de accidente auto din România: „Sunt cifre șocante și nimeni nu face nimic”

În medie, 5 persoane pe zi mor în România în accidente rutiere, iar alte 25 sunt grav rănite. foto: Guliver/Getty Images
În medie, 5 persoane pe zi mor în România în accidente rutiere, iar alte 25 sunt grav rănite. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 13:10 / Actualizat joi, 11 martie 2021 14:48

Fostul pilot Constantin „Titi” Aur (57 de ani), specialist în conducere defensivă, a explicat la GSP Live care e cauza numeroaselor accidente auto petrecute în România.

  • În medie, 5 persoane pe zi mor în România în accidente rutiere, iar alte 25 sunt grav rănite.

Titi Aur, unul dintre cei mai experimentați specialiști auto ai țării, consideră că șoferii din România sunt slab instruiți și că școlile autorizate se folosesc de metode învechite, neconforme cu vremurile actuale. 

Titi Aur: „Sunt cifre șocante și nimeni nu face nimic”

„Nefiind educați, nu înseamnă că șoferii sunt neapărat oameni răi. Statistica arată în felul următor: Din accidentele produse în România, 10-15% sunt făcute de teribiliști. Droguri, alcool, vitezomani, inconștienţi, liniuțe. Alte 15% din accidente sunt făcute de începători, dar undeva la 60-70% din ele sunt făcute de persoane corecte, normale integrate social perfect. Ei consideră că lor nu li se poate întâmpla nimic. Li se întâmplă accidente în zone cunoscute, aproape de casă, unde consideră că n-au ce păți. Sunt cifre șocante și nimeni nu face nimic.

Școlile de șoferi sunt atât de blocate în ideea că ei știu tot și fac tot, iar conducerea ministerelor nu acceptă să schimbe programa. Nu se învață unde să ții călcâiul, dacă să-l ții în dreptul pedalei de frână sau în dreptul pedalei de accelerație. Eu am spus asta pe la conferințe și pe la toate ministerele”, a declarat Titi Aur, la GSP Live. Călcâiul trebuie ţinut, evident, la frână.

Dinamica accidentelor rutiere grave din România (2009-2019)

VIDEO Explicație pentru numărul ridicat de accidente auto din România: „Sunt cifre șocante și nimeni nu face nimic”
  • Sursă grafic: Poliția Română

EXCLUSIV Un fost șef al lui Dinamo, mărturie TERIFIANTĂ: „30 de minute am fost mort, apoi am simțit o undă caldă în corp!”

CV Titi Aur

  • 8 titluri de campion național
  • 52 de raliuri și 32 etape viteză în coastă câștigate
  • 2 titluri de campion VTM Vicecampion Balkan Rally
  • 3 etape de Campionat European de Raliuri câștigate

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Dubla evadare a lui Titi Aur » Cum a fugit fostul pilot de dictatura lui Ceaușescu: „Riscam doar să fiu împușcat sau să fac câțiva ani de închisoare”

Cinci fotbaliști din România, implicați într-un grav accident rutier chiar înainte de meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
laur_gr
laur_gr  •  11 Martie 2021, 14:20

Si pana la urma unde se tine calcaiul? In dreptul pedalei de frana sau acceleratie?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează