GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Dubla evadare a lui Titi Aur » Cum a fugit fostul pilot de dictatura lui Ceaușescu: „Riscam doar să fiu împușcat sau să fac câțiva ani de închisoare”

Titi Aur a avut o tinerețe plină de peripeții / Sursă foto: Facebook Titi Aur
Titi Aur a avut o tinerețe plină de peripeții / Sursă foto: Facebook Titi Aur

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 10:19 / Actualizat joi, 11 martie 2021 13:47

Constantin „Titi” Aur (57 de ani), fost pilot de raliuri și unul dintre cei mai experimentați specialiști auto din România, expert în conducere defensivă, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a relatat o întâmplare mai puțin știută din tinerețea sa.

În 1987, în plină dictatură a lui Nicolae Ceaușescu, Titi Aur a luat decizia să părăsească România socialistă și să ia drumul Occidentului. Pasionat de automobilism încă din adolescență, Titi Aur era frustrat că Ceaușescu oprea circulația iarna, dar și de modul în care românii de rând se chinuiau să cumpere benzină. Așa că fostul pilot a ales să plece în Italia, în ceea ce a reprezentat o călătorie pavată cu numeroase peripeții. 

Titi Aur, despre fuga din România: „Riscam doar să fiu împușcat”

„A fost simplu, dar complicat. În România, aveam două mari probleme. Prima era că nu ne dădeau benzină și implicit nu puteam să mergem cu mașina, iar a doua că îmi opreau dreptul de a circula iarna. Se oprea circulația undeva în perioada Revelionului și dura uneori chiar și până în aprilie. Mașinile particulare erau puține și nu aveau dreptul să circule dintr-un motiv simplu, și anume că petrolul se vindea afară. Nu trebuia să-l consume românul, pentru care se considera că era ieftin. 

Eram student și nu mă lăsau să circul, eram în plin avânt pionieresc, voiam să devin pilot de curse. Plus că nu aveam benzină, făceam tot felul de artificii cu gazolină, cu fel și fel de prostii.

Așa că m-a dus gândul să fug din țară. Nu existau riscuri...doar să fii împușcat sau să faci patru, cinci ani de închisoare. Mai mult, am și venit înapoi, tot ilegal, mi-am luat actuala soție și un prieten și am plecat din nou”, a mărturisit Titi Aur, la emisiunea GSP Live. 

Titi Aur: „Am luat permisul la 17 ani și jumătate, fără ca Miliția să-și dea seama”

Pe parcursul emisiunii, Titi Aur a mai scos la suprafață un episod inedit, povestind cu lux de amănunte cum a intrat în posesia permisului de conducere la doar 17 ani și jumătate, cu șase luni înainte de a împlini vârsta reglementată de lege pentru a deține carnet de șofer. 

„Am luat permisul foarte repede, la 17 ani și jumătate, fără ca Miliția să știe că am doar vârsta aceasta. M-am dus să mă înscriu la 16 ani, dar atunci m-au dat afară. Mi-au spus: «Nu acum!» Atunci se dădea examen psihologic, era mult mai solidă toată verificarea. Se făcea teorie cu adevărat. 

A fost o schimbare, a plecat un psiholog și a venit altul, iar acela a văzut că eu sunt de un de zile acolo. Șansa mea a fost că, fiind născut pe 25 decembrie, când calculai repede anul, îți dădea că ai 18 ani, dar de fapt eu îi împlineam în decembrie. În februarie am început școala, în iunie am luat permisul. Șase luni, am condus legal, dar ilegal pe drumurile patriei”, a spus Titi Aur. 

VIDEO Explicație pentru numărul ridicat de accidente auto din România: „Sunt cifre șocante și nimeni nu face nimic”

CV Titi Aur

  • 8 titluri de campion național
  • 52 de raliuri și 32 etape viteză în coastă câștigate
  • 2 titluri de campion VTM
  • Vicecampion Balkan Rally
  • 3 etape de Campionat European de Raliuri câștigate

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Simona Halep, cu Bentley-ul de 300.000 de euro prin București! Ce a postat tenismena de la întâlnirea cu iubitul

Ciprian Marica, revoltat după declarația managerului de la Institutul „Marius Nasta”: „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
316588556035187
Dan Serbanescu  •  11 Martie 2021, 14:24

Titie , erai ilegalist de mic , la fel că Ceaușescu ! Ăla începuse un pic mai devreme , la 15 ani . Vă potriveați cumva .Acum , ai intrat legal în țară, ai cetățenie română , cînd pleci afară o iei tot pe scurtătură ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close