SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  INEDIT

Mâncare ecologică pentru Olimpiadă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2008 00:00

Sportivii prezenţi în această vară la Beijing vor fi hrăniţi cu alimente din ferme care nu folosesc îngrăşăminte chimice, anunţă ziarul Adevărul.

Întreg teritoriul Chinei se află sub zăpadă sau sub influenţa condiţiilor meteorologice nefavorabile, mai puţin terenul celor 36 de ferme alese de Beijing pentru a acoperi necesarul de hrană pentru sportivii ce vor participa la Jocurile Olimpice de vară.

Ferma Changpin, afla­tă la nord de Beijing, ­este oferită ca model de au­torităţile chineze, pentru că aici nu se folosesc aproape deloc îngrăşăminte chimice. Ferma este dotată cu cele mai moderne utilaje care testează calitatea legumelor ce vor ajunge pe masa sportivilor.

În interiorul serelor acestei ferme sunt cultivate majoritatea legumelor ce vor constitui masa atleţilor, de la roşii, cartofi şi dovlecei până la condimente, cum ar fi piperul. China încearcă din răsputeri să evite un scandal legat de calitatea hranei, mai ales că imaginea JO a fost afectată deja de criticile în privinţa aerului poluat din Beijing. În ciuda atenţiei pe care autorităţile o acordă legumelor pentru sportivi, acestea sunt recunoscute drept unele dintre cele mai slab calitative ca gust, din cauza numărului mare de chimicale folosite.

Tocmai de aceea, multe dintre statele ce vor participa la JO şi-au sfătuit sportivii ca în niciun caz să nu cumpere hrană de pe stradă.

Playtech: ȘOC! Adrian Năstase a dat LOVITURA! Victorie uriașă la tribunal, ULUITOR câți bani va primi


Comentarii (1)
 •  20 Februarie 2008, 12:46

Pelerina cu gluga si snur pt. suporteri, marimi universale, la 10 lei, numai la cadouri-funny ro

Vezi toate comentariile (1)
Comentează