SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-PORTUGALIA 36-6

A jucat ultimul meci în tricoul naționalei și anunță cu regret: ”Mi-aș fi dorit să mă retrag la Cupa Mondială!”

Articol de - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 14:48

A evoluat la trei ediții ale Cupei Mondiale, în 2007, 2011 și 2015. Spera să ajungă și în Japonia, dar după ce România a fost descalificată de IRB, visul s-a năruit. A anunțat imediat că barajul cu Portugalia, pentru rămânerea în eșalonul doi, va fi ultimul pentru România.

Vali Ursache s-a bucurat enorm când a aflat că partida va avea loc la Baia Mare. Locul în care a cunoscut cele mai mari succese în România. "Mă bucur că am terminat cu fruntea sus prestațiile mele la echipa națională. Sunt încântat de victoria cu Portugalia, dar în același timp și dezamăgit că nu mai putem merge la Mondiale. Acolo aș fi vrut să mă despart de tricoul de stejar", a declarat Vali după victoria cu lusitanii.

"Sunt emoții, normal, am trăit momente minunate la echipa națională. Au fost 14 ani, cu trei Cupe Mondiale... Povești de spus! Întoarcerea la Baia Mare, locul unde am avut alte momente frumoase, locul unde am fost campion al României", a adăugat Ursache.

Valentin Ursache e încântat că a văzut la echipă rugbyști de valoare, care vin din urmă. "Vin jucători buni, asta mă încântă. Ei trebuie să se gândească la faptul că vor avea șapte ani ca să califice din nou România la un Mondial", a subliniat Ursache.

Fizicul făcut la lemne

Andrei Ursache, fratele mai mic al lui Vali, a fost cel care a început să joace rugby. El l-a adus și pe Vali la teren. "Am venit prima dată în București la 16 ani. Nici nu visam să ajung vreodată să văd capitala țării", a povestit Vali, care a început rugbyul la Ciorogârla, lângă București.

Își aduce aminte că toată lumea râdea de el când spunea că s-a născut în Valea Seacă, în munții Neamțului. Acolo a muncit din greu, la tăiatul lemnelor, în pădure, ajutându-și tatăl. "Am fi dat orice să scăpăm de munca grea de la țară. Eram copii și era destul de greu. De aceea, când am ajuns la rugby, a fost minunat", spune Vali.

66 de meciuri 
a adunat Vali în tricoul naționalei

Anii au trecut, evoluțiile l-au propulsat în națională, dar a venit și transferul afară. În Franța. Joacă în Top 14, prima ligă din Hexagon, la Oyonnax, din 2012. În 2013, a devenit Cetățean de Onoare al micului orășel din estul Franței. Mai vrea să joace rugby cât l-or ține puterile.

Cel poreclit "Ursul" vorbește din nou de ultimul său meci sub "tricolor". "Orice minut jucat cu Portugalia a fost o plăcere. Pentru că știam că e ultimul meci. Au fost o mulțime de fani, familia. Un moment pe care nu-l voi uita niciodată", a încheiat Vali Ursache.

20 de punctea marcat pentru România Vali Ursache, reușind patru eseuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1281051351976169
Sveti Anghelov  •  12 Noiembrie 2018, 18:17

Am fost la meci la Baia Mare,totul a fost ok, Din pacate la Baia Mare au fost prezenti si cei care sunt vinovati de excluderea echipei nationale de la campionatul mondial de rugby. Aproape toata conducerea FRR a fost prezenta si mai ales celebrul arbitru de la meciul Belgia-Germania. :] Pacat de munca acestor baieti care au luptat in teren,iar cei din birouri si-au batut joc de ei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează