SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

Accidentări în lotul României » Ce jucători a chemat de acasă Eugen Apjok

Naționala României în meciul cu Africa de Sud, la Cupa Mondială din Franța. 
Foto: Imago
Naționala României în meciul cu Africa de Sud, la Cupa Mondială din Franța. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 26 septembrie 2023 14:38 / Actualizat marti, 26 septembrie 2023 14:38

Se produc schmbări de trupe în cadrul lotului pe care naționala masculină de rugby a României se bazează la Cupa Mondială de Rugby, din Franța. Gabriel Pop, Taylor Gontineac şi Hinckley Vaovasa s-au accidentat și nu pot continua turneul din Hexagon. În locul lor au fost convocați centrii Alexandru Bucur (29 ani) de la SCM USV Timişoara şi Mihai Graure (20 de ani) de la Dinamo, dar și mijlocaşul la deschidere Luca Nichitean (24 ani) de la CSM Ştiinţa Baia Mare. 

  • România face parte din grupa B, alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga
  • „Stejarii” au pierdut primele două jocuri: 8-82 cu Irlanda și 0-76 în fața Africii de Sud
  • Pentru naționala României urmează duelul cu Scoția, de sâmbătă, 30 septembrie. Partida va începe la 22:00, live pe GSP.ro
Sorana Cîrstea, victorie cu emoții la Ningbo Open » A revenit de la 1-3 în decisiv: „A trebuit să-mi dau reset”
NINGBO OPERN
Sorana Cîrstea, victorie cu emoții la Ningbo Open » A revenit de la 1-3 în decisiv: „A trebuit să-mi dau reset”

Trei în schimbări în lotul naționalei masculine de rugby a României

Mijlocașul la deschidere Gabriel Pop, jucător legitimat la Dinamo, a suferit o leziune la nivelul mușchiului oblic extern și va avea nevoie de o perioadă de recuperare îndelungată. În locul lui, selecționerul Eugen Apjok (51 de ani) l-a chemat la lot pe Luca Nichitean, de la CSM Știința Baia Mare, scriu cei de la news.ro.

Accidentări au suferit și centrul Taylor Gontineac, dar şi fundașul Hinckley Vaovasa. Gontineac, care evoluează la Rouen Normandie, în Franța, a fost diagnosticat cu luxaţie posterioară de umăr drept şi fractură posterioară de glenoidă. Locul lui a fost luat de Alexandru Bucur, de la SCM USV Timişoara. 

Un alt jucător cu probleme este Hinckley Vaovasa. Acesta nu poate continua la Cupa Mondială din cauza unei leziuni labrale la umărul stâng. În locul lui a fost chemat Mihai Graure, de la Dinamo. 

Lotul României pentru Cupa Mondială:

Pilieri: Alexandru Savin (Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon)

Taloneri: Ovidiu Cojocaru (Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (Steaua)

Linia a II-a: Adrian Motoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Linia a III-a: Cristi Chirică (Dinamo), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (Steaua), Cristi Boboc (Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (Steaua)

Mijlocaşi la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara)

Mijlocaşi la deschidere: Luca Nichitean (CSM Știința Baia Mare), Tudor Boldor (Dinamo)

Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (Steaua), Andre Gorin (Aviron Bayonnais), Taliauli Sikuea (CSM Știința Baia Mare)

Centri: Alexandru Bucur (SCM USV Timişoara), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara), Lama Sioeli (CSM București)

Fundași: Mihai Graure (Dinamo)

VIDEO. Rezumat: Irlanda - România 82-8, la Cupa Mondială de Rugby

Citește și: 

CUPA MONDIALĂ: peste 1000 de spectatori au asistat la antrenamentul deschis al naționalei României de rugby

Surpriza Cupei Mondiale de rugby: eșec pentru Australia și „cangurii” pot rata „sferturile” pentru prima dată în istorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Gerson
Gerson  •  26 Septembrie 2023, 20:13

Cand mă gândesc ce a fost România în sportul ăsta și când văd ce a ajuns, mă cuprinde mila! Oare ce căutăm noi acolo? În 4 meciuri vom primi peste 300 de puncte! Mai mare rușinea!

Gerson
Gerson  •  26 Septembrie 2023, 20:11

Cand mă gândesc ce a fost România în sportul ăsta și când văd ce a ajuns, mă cuprinde mila! Oare ce căutăm noi acolo? În 4 meciuri vom primi peste 300 de puncte! Mai mare rușinea!

belane
belane  •  26 Septembrie 2023, 20:06

Gontineac si Vaovasa tocmai fundasii care au mai miscat ceva. Pop a prins 20 min. in meciul cu Africa de Sud. Nu inteleg de ce nu l-a chemat pe Vladut Popa, si asa suntem praf la executantii intre buturi. Apjok n-are treaba cu ideea de selectioner. Cica sa intinerim echipa iar el il foloseste constant pe Rupanu ca demi iar Conache care are 22 de ani joaca 7-8 minute pe final de meci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează