SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO + FOTO România, zdrobită de Irlanda la Cupa Mondială » „Stejarii” au început spectaculos meciul cu marea favorită, dar l-au încheiat în genunchi

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 18:28 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 18:41

România a fost învinsă de Irlanda la debutul în grupa B a Cupei Mondiale de rugby, scor 8-82.

Debutul „stejarilor” la Cupa Mondială trebuie pus în context. Naționala României a fost ultima calificată, o „portiță” speculată după excluderea Spaniei. Selecționerul Eugen Apjok are la dispoziție o echipă tânără, cu un singur jucător care mai luase contact cu o astfel de competiție, Florin Surugiu.

Imagini impresionante » „Stejarii”, coplesiți de emoții în timpul intonării imnului la Cupa Mondială de rugby
CUPA MONDIALĂ
Imagini impresionante » „Stejarii”, coplesiți de emoții în timpul intonării imnului la Cupa Mondială de rugby

Adversara? Irlanda, proaspăta câștigătoare din Turneul celor 6 Națiuni, liderul ierarhiei mondiale și una dintre favoritele la câștigarea turneului.

România, curajoasă în debutul disputei cu Irlanda 

România a început cu tupeu, iar în minutul 3 Rupanu a reușit să culce balonul oval în terenul de țintă advers. Avantajul a ținut doar până la prima acțiune ofensivă a irlandezilor. Cu legendarul Johnny Sexton în zi mare, inclusiv două eseuri reușite, adversarii „stejarilor” au obținut bonusul ofensiv încă din prima parte.

Dezechilibrul a fost și mai pregnant în partea secundă. Dominați fizic, deseori în contratimp, elevii lui Eugen Apjok n-au putut opri tăvălugul alb-verde. Eseurile au curs, un total de 12, iar diferența a fost cea mai mare din istoria înfruntărilor directe la Cupa Mondială.

Irlandezii n-au avut milă nici în prelungirile meciului, când puteau opri partida. Au preferat să continue și au înscris ultimul eseu după un atac plecat din apropiere de propriile buturi.

Comentatorul britanic al partidei a rezumat perfect partea secundă: „Irlanda, un adevărat tsunami peste România”. 

+2 FOTO

Pentru România urmează un duel la fel de complicat, împotriva Africii de Sud, deținătoarea trofeului. Obiectivul real al „stejarilor” este evitarea ultimei poziții în grupă. Pentru asta va fi nevoie de o victorie în ultima rundă, împotriva reprezentativei din Tonga.

Programul României la Cupa Mondială de rugby

  • Irlanda - România 82-8
  • Africa de Sud - România (17 septembrie, ora 16:00) Stade de Bordeaux (Bordeaux)
  • Scoția - România (30 septembrie, ora 22:00) Stade "Pierre Mauroy" (Lille)
  • Tonga - România (8 octombrie, ora 18:45) Stade "Pierre Mauroy" (Lille)
  • Televizare: DigiSport, OrangeSport

FINAL » Irlanda – România 82-8

S-a terminat partida!
min. 75: Placaje ratate în serie de „stejari”. Încă un eseu, de această dată realizat de Aki.
min. 71: România nu reușește să păstreze posesia. Tăvălugul irlandez este de neoprit, o superioritate evidentă din punct de vedere fizic. O'Mahony realizează eseul, Crowley transformă.
min. 68: „Stejarii” pierd ușor repunere din margine. McCarthy se trezește cu un adevărat bulevard în față și înscrie al 9-lea eseu irlandez. 

Imagini impresionante » „Stejarii”, coplesiți de emoții în timpul intonării imnului la Cupa Mondială de rugby
CUPA MONDIALĂ
Imagini impresionante » „Stejarii”, coplesiți de emoții în timpul intonării imnului la Cupa Mondială de rugby

min. 63: Johnny Sexton, legenda Irlandei, reușește încă un eseu. Tot el transformă. 
min. 45: Irlandezii joacă rapid, la mână, s-au folosit de pachetul de înaintare, iar Rob Herring bifează încă un eseu. Sexton transformă.
A început repriza secundă! 

S-a terminat prima repriză! Irlanda conduce cu 33 la 8.
min. 40: Johnny Sexton, căpitanul irlandezilor, mai culcă o dată balonul oval. Al cincilea eseu al partidei. Același Sexton transformă. 
min. 37: Bundee Aki reușește eseul după o cursă de peste 30 de metri. Irlanda primește bonusul ofensiv în acest moment.
min. 32: Marius Simionescu primește un cartonaș galben. România va încheia repriza în inferioritate numerică.
min. 21: România reduce din diferență! Gabriel Rupanu reușește o transformare

+2 FOTO

min. 17. Scorul ia proporții. Irlanda a ajunge la al treilea eseu, prin Tadhg Beirne. Ulterior. Sexton a ratat transformarea.

min. 12: Al doilea eseu pentru Irlanda. După un atac prelungit al Irlandei, România a cedat, iar Keenan a marcat al doilea eseu.  Sexton a reușit transformarea și a dus scorul la 14-5.

min.5: Irlanda a egalat după ce Jamison Gibson-Park a reușit un eseu. Ulterior, Johnny Sexton a reușit transformarea și a dus scorul la 7-5.

min. 4: Rupanu a ratat șansa de a mai aduce puncte României, după ce a ratat transformarea

min. 3: Eseu România! Vaovasa a plecat pe un contraatac superb. L-a găsit excelent pe Rupanu, care a aduce primele puncte pentru România.

min. 1: A început meciul

FOTO. Moment emoționant la intonarea imnului României

+14 FOTO

Echipa României

  • 1. Iulian Hartig, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Alexandru Gordaș, 4. Adrian Moțoc, 5. Ștefan Iancu, 6. Florian Roșu, 7. Vlad Neculau, 8. Cristi Chirica, 9. Gabriel Rupanu, 10. Hinckley Vaovasa, 11. Manumua Tevita, 12. Jason Tomane, 13. Tangimana Fonovai, 14. Nicolas Onuțu, 15. Marius Simionescu
  • Rezerve: 16. Florin Bărdașu, 17. Alexandru Savin, 18. Gheorghe Gajion, 19. Marius Iftimiciuc, 20. Dragoș Ser, 21. Alin Conache, 22. Tudor Boldor, 23. Taylor Gontineac

Echipa Irlandei

  • 1. Andrew Porter, 2. Rob Herring, 3. Tadhg Furlong, 4. Joe McCarthy, 5. James Ryan, 6. Tadhg Beirne, 7. Peter O'Mahony, 8. Caelan Doris, 9. Jamison Gibson-Park, 10. Johnny Sexton (căpitan), 11 James Lowe, 12. Bundee Aki, 13. Garry Ringrose, 14. Keitha Earls, 15. Hugo Keenan
  • Rezerve: 16. Ronan Kelleher, 17. Jeremy Loughman, 18. Tom O'Toole, 19. Iain Henderson, 20. Josh van der Flier, 21.Conor Murray, 22. Jack Crowley, 23. Robbie Henshaw

Naționala României își va măsura forțele, în primul meci de la această ediție a Cupei Mondiale, cu una dintre cele mai în formă reprezentative. Irlanda este liderul mondial și câștigătoare a Turneului celor Șase Națiuni.

Citește și: 

EXCLUSIV Din Franța, un nume mare al rugby-ului românesc sună adunarea: „E momentul să arătăm că și noi știm să jucăm!” » Confesiune pentru GSP: „Abia atunci vom mai fi unde am fost”

Emmanuel Macron, apostrofat la deschidere Cupei Mondiale! Discursul președintelui Franței, huiduit de 80.000 de fani

Franța, lecție de rugby în deschiderea Cupei Mondiale » Moment istoric: primul eșec suferit vreodată de Noua Zeelandă în grupe

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (144)
Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  11 Septembrie 2023, 00:16
Postat de tictictic pe 10 Septembrie 2023, 22:32

Ai dreptate; insa ceea ce spui valideaza perfect comentariul meu. Exact asta am remarcat si eu: daca postezi invariabil pe blogul asta numai comentarii "politically correct", fara sa superi pe cineva si fara sa intri in polemici dure cu nimeni sau sa raspunzi mojiciilor cu aceeasi moneda, poti sa-ti pastrezi contul si 101 ani. Din punctul asta de vedere, chapeau bas pentru adi_stelistul; am tot respectul pentru el si pentru felul in care se etaleaza desi, de multe ori, o da in bara cu tot felul de bazaconii oarecum inchipuite, chiar daca sunt impachetate fortat in exprimari calme si impaciuitoare. In fine, per ansamblu, omul e ok si perfect frecventabil. Cat despre amaratul ala karagandist de mic, comentariile sunt chiar inutile; omul e mic din fiinta lui, n-ai ce sa-i ceri mai mult d-atat, cu atat mai putin pe net. Printre altele, detin si o licenta in psihologie care ma ajuta lejer sa "citesc" caracterele si profilurile psihologice ale tuturor celor ce se "dau" aici pe blog; nici macar nu-i greu. Evident ca o sa apara si ala, cu majusculele lui cu tot, sa-si verse inca ceva fiere p-aici. Insa, pe langa el mai vin si altii (vezi "concret"), ca e plina balta... :))) P.S.: Eu astazi sunt disponibil; nevasta-mea e plecata la Moieciu de cateva zile; n-am nicio alta treaba duminica seara...

Doamne-fereste ASA CEVA :)) Bietul mitoman pe care l-am ridiculizat crunt cand ce se dadea doctor in istorie (saracu' de el nici nu stia cand au facut comunistii nationalizarea, plus alte chestii simple pe care le stie orice ABSOLVENT de istorie samd) acum se da licentiat in psihologie. Asta dupa ce oferea bilete la meci care trebuiau ridicate de la o adresa necunoscuta etc etc. :)) Eu nu sunt licentiat in psihologie dar ii pot pune lejer diagnosticul acestui individ : p(r)ostac becalist de joasa speta, specializat in fake-news si cu evidente deviatii de impostura penibila :))

tictictic
tictictic  •  10 Septembrie 2023, 23:53
Postat de D_veselu pe 10 Septembrie 2023, 22:43

Ești norocos! A mea nu-i plecată! :-)))

Eu nu ma simt norocos deloc... pentru ca sunt singur si nu-mi place, nu sunt obisnuit. De obicei plecam impreuna in perioada asta la cabanuta noastra de la Moieciu, insa de data asta n-am putut sa-mi sincronizez concediul cu ea, asa ca a plecat singura. I-am umplut porbagajul Golf-ului ei (eu tin mai mult la Honda mea!) cu tot felul de chestii (ca d-aia s-a dus acolo): vinete, ardei, capia, ceapa, usturoi, morcovi, rosii, mirodenii, verdeata, castraveti, gogosari, hrean, marar, borcane, lemne si carbuni pentru gratar... O astept sa se intoarca cu portbagajul plin cu muraturi, vinete, zacusca... plus branza de burduf, cascaval afumat, urda, smantana, slaninuta si ceva palinca de pe piata locala... Sa vedem...

D_veselu
D_veselu  •  10 Septembrie 2023, 22:43
Postat de tictictic pe 10 Septembrie 2023, 22:32

Ai dreptate; insa ceea ce spui valideaza perfect comentariul meu. Exact asta am remarcat si eu: daca postezi invariabil pe blogul asta numai comentarii "politically correct", fara sa superi pe cineva si fara sa intri in polemici dure cu nimeni sau sa raspunzi mojiciilor cu aceeasi moneda, poti sa-ti pastrezi contul si 101 ani. Din punctul asta de vedere, chapeau bas pentru adi_stelistul; am tot respectul pentru el si pentru felul in care se etaleaza desi, de multe ori, o da in bara cu tot felul de bazaconii oarecum inchipuite, chiar daca sunt impachetate fortat in exprimari calme si impaciuitoare. In fine, per ansamblu, omul e ok si perfect frecventabil. Cat despre amaratul ala karagandist de mic, comentariile sunt chiar inutile; omul e mic din fiinta lui, n-ai ce sa-i ceri mai mult d-atat, cu atat mai putin pe net. Printre altele, detin si o licenta in psihologie care ma ajuta lejer sa "citesc" caracterele si profilurile psihologice ale tuturor celor ce se "dau" aici pe blog; nici macar nu-i greu. Evident ca o sa apara si ala, cu majusculele lui cu tot, sa-si verse inca ceva fiere p-aici. Insa, pe langa el mai vin si altii (vezi "concret"), ca e plina balta... :))) P.S.: Eu astazi sunt disponibil; nevasta-mea e plecata la Moieciu de cateva zile; n-am nicio alta treaba duminica seara...

Ești norocos! A mea nu-i plecată! :-)))

Vezi toate comentariile (144)
Comentează