SPORTURI  »  RUGBY  »  JAPONIA-SCOŢIA 10-45

Corespondență din Londra » Minunea a ţinut trei zile » Japonia a fost învinsă categoric de Scoția, 10-45

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2015 00:00

Japonia, care a zguduit lumea rugbyului prin victoria în faţa Africii de Sud, nu a mai putut repeta isprava în faţa Scoţiei.

Pusă în gardă după cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale, victoria Japoniei în faţa Africii de Sud, 34-32, Scoţia a dominat categoric disputa de la Gloucester, de ieri.

Niponii au început tare, au marcat primul eseu al meciului, dar scoţienii au intrat la pauză în avantaj, 12-7, după cele patru lovituri de pedeapsă fructificate de Greig Laidlaw. În partea a doua, Japonia nu a mai existat. Terenul s-a înclinat în direcţia de atac a asiaticilor, care nu au mai putut trece de jumătatea terenului decît rareori.

Presiunea scoţienilor a fost totală, iar eseurile au început să curgă. John Hardie a deschis seria, urmat de Mark Bennett cu două încercări, Tommy Seymour după o intercepţie şi o cursă de 60 de metri, apoi Finn Russell. Japonia a avut o tresărire în ultimele minute, a forţat eseul al doilea, dar timpul s-a scurs şi nu a mai putut repara din diferenţa foarte mare.

Scoţia cîştigă clar şi, mai mult decît atît, echipa lui Vern Cotter îşi adjudecă şi punctul bonus ofensiv pentru cele cinci eseuri marcate.

Victorie fără bonus

Australia a cîştigat şi ea ieri meciul de debut la Cupa Mondială din Marea Britanie. Dubli campioni mondiali (1991 şi 1999), wallabies au trecut cu 28-13 de reprezentativa statului Fiji, pe Millenium Stadium din Cardiff. Australienii nu au avut însă deloc un meci uşor, nereuşind să cîştige punctul bonus ofensiv.

Ei au reuşit doar trei eseuri, două Pocock şi unul Sekope Kepu. Deşi au forţat pe final, fijienii s-au apărat excelent, mai mult, culcînd şi ei, o dată, balonul în terenul de ţintă al adversarilor, prin Volavola.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  24 Septembrie 2015, 16:46

eu am vazut japonia - scotia , pt cine nu stie, in scoatia a fost la primul meci,japonia la doar 4 zile dupa meciul cu africa de sud, in rugby te refaci mai greu decat in fotbal etc ... e o discutie mai ampla, in prima repriza scotia n-a marcat nici un eseu, in a doua, japonezii au cazut fizic plus ca au si riscat f mult , sunt convins ca intr-un meci cu ambele echipe odihnite ,scotia ar bate f greu japonia,de fapt eu unul nici nu cred ca scotienii vor ajunge in sferturi ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează