RUGBY  ·  JAPONIA-SCOŢIA 10-45

Corespondență din Londra » Minunea a ţinut trei zile » Japonia a fost învinsă categoric de Scoția, 10-45

Articol de — Joi, 24 Septembrie 2015, 00:00

Japonia, care a zguduit lumea rugbyului prin victoria în faţa Africii de Sud, nu a mai putut repeta isprava în faţa Scoţiei.

Pusă în gardă după cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale, victoria Japoniei în faţa Africii de Sud, 34-32, Scoţia a dominat categoric disputa de la Gloucester, de ieri.

Niponii au început tare, au marcat primul eseu al meciului, dar scoţienii au intrat la pauză în avantaj, 12-7, după cele patru lovituri de pedeapsă fructificate de Greig Laidlaw. În partea a doua, Japonia nu a mai existat. Terenul s-a înclinat în direcţia de atac a asiaticilor, care nu au mai putut trece de jumătatea terenului decît rareori.

Presiunea scoţienilor a fost totală, iar eseurile au început să curgă. John Hardie a deschis seria, urmat de Mark Bennett cu două încercări, Tommy Seymour după o intercepţie şi o cursă de 60 de metri, apoi Finn Russell. Japonia a avut o tresărire în ultimele minute, a forţat eseul al doilea, dar timpul s-a scurs şi nu a mai putut repara din diferenţa foarte mare.

Scoţia cîştigă clar şi, mai mult decît atît, echipa lui Vern Cotter îşi adjudecă şi punctul bonus ofensiv pentru cele cinci eseuri marcate.

Victorie fără bonus

Australia a cîştigat şi ea ieri meciul de debut la Cupa Mondială din Marea Britanie. Dubli campioni mondiali (1991 şi 1999), wallabies au trecut cu 28-13 de reprezentativa statului Fiji, pe Millenium Stadium din Cardiff. Australienii nu au avut însă deloc un meci uşor, nereuşind să cîştige punctul bonus ofensiv.

Ei au reuşit doar trei eseuri, două Pocock şi unul Sekope Kepu. Deşi au forţat pe final, fijienii s-au apărat excelent, mai mult, culcînd şi ei, o dată, balonul în terenul de ţintă al adversarilor, prin Volavola.Nu doar medicii răbufnesc. Şeful ISU Sibiu protestează față de incorectitudinea raportărilor COVID. „Este incredibil ceea ce se întâmplă„

Libertatea

Comentarii (1)

maistor_kokir  •  24 Septembrie 2015, 16:46

eu am vazut japonia - scotia , pt cine nu stie, in scoatia a fost la primul meci,japonia la doar 4 zile dupa meciul cu africa de sud, in rugby te refaci mai greu decat in fotbal etc ... e o discutie mai ampla, in prima repriza scotia n-a marcat nici un eseu, in a doua, japonezii au cazut fizic plus ca au si riscat f mult , sunt convins ca intr-un meci cu ambele echipe odihnite ,scotia ar bate f greu japonia,de fapt eu unul nici nu cred ca scotienii vor ajunge in sferturi ...

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1