SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

Imagini revoltătoare » În ce condiții se antrenează echipa națională de rugby: „Mai am să îi iau pe sportivi la mine acasă, altfel cred că le-am făcut pe toate”

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 12:05 / Actualizat joi, 18 martie 2021 16:18

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a postat imagini de la antrenamentele echipei naționale, care se pregătește în condiții dezolante înainte de meciurile din Rugby Europe Championship, turneu a cărui miză finală e calificarea la Cupa Mondială din 2023.

Alin Petrache deplânge situația în care a ajuns echipa națională de rugby, care nu se poate pregăti pe modernul stadion „Arcul de Triumf”, inaugurat anul trecut. Echipa a fost trimisă pe stadionul Victoria, din complexul Dinamo.

Alin Petrache: „Simte cineva ceva când vede aceste imagini? Mă refer la cei cu putere de decizie”

„MUDNESS. Așa titrau ziarele britanice în urmă cu câțiva ani când, la un meci de fotbal, terenul arătase foarte rău. Acesta, este din păcate, cuvântul de ordine în 2021 pentru Stejari. Există un sentiment de abandonare pe care, atât jucătorii naționalei, cât și managementul Federației îl experimentăm în acest zile.

Suntem poate singura națională masculină cu șanse de a ne califica la o Cupă Mondială și ne antrenăm la sălile de forță de la malluri, facem placaje pe teren sintetic și ne petrecem după-amiezile în autocar, în traficul din București.

Sigur, cei mai viteji vor spune că pe vremea lor se juca cu zăpadă până la brâu și se reușeau niște performanțe extraordinare. Dar în 2021 acel heirup nu mai există. Sportul este o industrie și când vezi cam la ce detalii s-a ajuns în ziua de azi trebuie să fii conștient că poți juca din pasiune cam 30 de minute, după aceea știința și calitatea antrenamentului își spun cuvântul.

Pot să îi cert eu sau altcineva pe sportivi acum? Când aveam cea mai mare nevoie de stadion și de condiții, vedem Arcul de Triumf doar la televizor. Arată foarte bine în poze. Cred că mai mult de atât nu pot scoate nici eu de la sistem. Mai am să îi iau pe sportivi la mine acasă, că altfel cred că le-am făcut pe toate. E cineva vinovat? Simte cineva ceva când vede aceste imagini? Mă refer la cei cu putere de decizie.

Dacă vom câștiga este 100% meritul sportivilor și al antrenorilor. Dacă nu vom câștiga poate vom avea mai multe șanse anul viitor când jucăm în deplasare și ei au un teren mai bun. Indiferent de rezultatul de sâmbătă, eu voi rămâne alături de băieți și de staff și vom lupta până la final pentru calificare. Cum a zis Mihai Macovei. Suntem o mână de oameni…… Restul e poveste”, a scris Alin Petrache pe pagina sa de Facebook.

+5 FOTO

8 calificăria obținut echipa națională de rugby la Cupa Mondială

1 Cupă Mondialăa ratat echipa națională de rugby, în 2019, pe cea organizată în Japonia. „Stejarii” au fost excluși de la turneul final, după ce l-au folosit în preliminarii pe Sione Faka'osilea, care nu avea drept de joc pentru România

România se luptă pentru calificarea la CM din 2023, care va fi organizată de Franța. În prima partidă, naționala de rugby a fost învinsă la Soci, de Rusia, scor 13-18. În al doilea meci, România a învins Portugalia la limită, scor 28-27, într-o partidă disputată la Lisabona. Următorul duel al „stejarilor” este programat în data de 20 martie, la Bucureşti, cu Spania.

MTS și Federația dispută Stadionul Arcul de Triumf

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea stadionului Arcul de Triumf în administrarea exclusivă a MTS, fapt care i-a revoltat pe șefii din Federația Română de Rugby.

„Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această nouă naţionalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru”, a fost comunicatul emis de cei din Federația Română de Rugby la acel moment.

Citește și alte știri de actualitate:

CTP, necruțător cu Diego Maradona: „A intrat de atâtea ori drogat pe teren! A marcat un gol fals, un gol cu furt, un gol necinstit”

Scenariu surprinzător: Mihai Stoichiță, pe banca naționalei? Reacție VEHEMENTĂ: „Dacă îl văd acolo, înnebunesc!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Martie 2021, 07:29

un singur amendament, ala nu e stadionul Victoria, ci Velodromul !

ali.bec
ali.bec  •  18 Martie 2021, 22:33
Postat de Alexandru Chis pe 18 Martie 2021, 15:34

Va intrebati de ce a programat acest antrenament "in mocirla"? Exact! Pentru a demonstra ca nu au unde sa se antreneze, chipurile, pentru ca terenul pe care il considera a fi "al lor" nu le este oferit numai pentru rugby! Aceasta este o mare escrocherie si un fel de santaj, chipurile, "iata unde am ajuns sa ne antrenam?!Numai unul ca Petrache crede ca astfel vor santaja Ministerul Tineretului si Sportului sa le ofere terenul mult visat! Ca si cand in Romania numai rugby se joaca!

Gigist gre tos!

10157862857186139
Bogdan Celea  •  18 Martie 2021, 16:29

Meciul cu Spania tb sa se desfasoare pe Arcul de triumf, MTS tine stadionul sub lacat ptr obtinerea unor avize (stadionul e gata din 4 decembrie). Din acest motiv meciul se va juca pe Ghencea rugby.Nu inteleg unde este manipularea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează