SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO + FOTO De departe marea surpriză a Cupei Mondiale! » Prima lor victorie la un turneu final + programul complet al „sferturilor”

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 00:43 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 00:51

Portugalia a învins Fiji, scor 24-23, în ultimul meci al grupei C de la Cupa Mondială de rugby. A fost prima victorie din istoria participărilor lusitanilor la turneul final și a fost sărbătorită în mare stil. 

Portugalia a fost în ultimii ani o națională apropiată de nivelul României. La Cupa Mondială din Franța, lusitanii și-au depășit condiția. Au scos o remiză contra Georgiei, 18-18, iar duminică au scris o pagină de istorie.

Scene speciale la Lille » Cum au fost surprinși la final rugbiștii din Tonga, în timp ce „stejarii” erau aplaudați de tot stadionul
CUPA MONDIALĂ
Scene speciale la Lille » Cum au fost surprinși la final rugbiștii din Tonga, în timp ce „stejarii” erau aplaudați de tot stadionul

Portugalia, pagină de istorie la Cupa Mondială din Franța

Fiji, altă surpriză plăcută a turneului, victorioasă în fața Australiei, avea nevoie de un punct pentru a obține calificarea în sferturile de finală. Miza partidei s-a văzut în prima repriză, una fără eseuri, încheiată 3-3. Portugalia a dat lovitura imediat după reluare, eseu Storti, transformare Marques. Fiji a egalat la acțiunea următoare.

+4 FOTO

Lusitanii au continuat să preseze și au culcat încă o dată balonul în terenul de țintă advers. În minutul 74, Fiji a preluat conducerea, scor 23-17.

Au urmat scene care vor fi povestite ani buni copiilor din Peninsula Iberică. Cronometrul arăta 77:45 când Rodrigo semna eseul decisiv. Transformarea lui Marques a conturat prima victorie din istoria Portugalia la Cupa Mondială, una sărbătorită la intensitatea maximă.

Nici adversarii nici Fiji nu au fost foarte triști. Eșecul la limită le-a adus un punct bonus defensiv, suficient pentru a merge în „sferturi” și pentru a trimite Australia acasă. E prima ediție în care „cangurii” nu ies din grupe!

Cum arată „sferturile” Cupei Mondiale de rugby:

  • Țara Galilor - Argentina (14 octombrie, Marseille) 
  • Irlanda - Noua Zeelandă (14 octombrie, Saint-Denis) 
  • Anglia - Fiji (15 octombrie, Marseille) 
  • Franța - Africa de Sud (15 octombrie, Saint-Denis)

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Scene emoționante la România - Tonga » Florin Surugiu și-a luat rămas bun în lacrimi de la „stejari”
ROMÂNIA - TONGA
Scene emoționante la România - Tonga » Florin Surugiu și-a luat rămas bun în lacrimi de la „stejari”
Tonga superioară » România a pierdut și ultimul meci de la Cupa Mondială de rugby
CUPA MONDIALĂ
Tonga superioară » România a pierdut și ultimul meci de la Cupa Mondială de rugby

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  09 Octombrie 2023, 15:53
Postat de RION73 pe 09 Octombrie 2023, 15:01

ar trebui sa faceti si o analiza si la nivel de juniori U20; U 21 sa vedeti ca in europa mai batem doar pe cehi. germania, Belgia ca sa nu mai vorbim de Spania ne dau cu terenul in cap. Anul trecut ne-au dat 104 puncte la turneul final....va dati seama ce urmeaza la echipa mare...

Nici eu nu vad in Rugby sa vina ceva din spate, nici nu are de unde. E o lipsa grasa de interes. In comentariul meu initial nu am vorbit de rugby in ceea ce priveste perspectivele.

MaxiP
MaxiP  •  09 Octombrie 2023, 15:28
Postat de paiazze pe 09 Octombrie 2023, 08:05

O sa-i bata portughezii pe ai nostri de acum incolo de o sa le sara mucii pe tot terenul. Romania a ajuns o rusine in rugby. Iar cine spune ca "macar ne-am calificat la Mondial" sa se intereseze cum s-a calificat echipa Romaniei. In niciun caz pe teren. E OK. Daca se continua asa, nici nu o sa ne mai calificam si macar nu mai luam naibii 300 de puncte in patru meciuri. Penibilii lumii rugbyului, in frunte cu maria-sa, Petrache Cap-de-pluta.

Ok, dar stii ca te contrazici complet in acest comentariu, nu? Pentru ca am fost peste portughezi in calificari, noi inca eram in cursa, ei nu, practic ei cu atat mai mult nu s-au calificat pe teren. Asta legat de documentare. La noi totul e intr-o lumina negativa si ne comparam toata viata cu ce era in anii 70'-80', traim in trecut si ne miram ca ne iau altii fata. Pai aia nu traiesc in trecut, de asta ne-o iau. Si cand ajungi sa faci un gram de performanta, ti-o iei, mai rau decat cine nu conteaza. Ca vezi doamne, altii acum 40 ani erau mai tari. Ok, am fost cei mai slabi la Cupa Mondiala, am fost acolo. Sigur, baschetul n-o sa si-o ia niciodata, desi interesul e mult mai mare, sunt pline arenele prin liga nationala si nu conteaza la nivel de nationala. Nu le zicem nimic ca nu s-au facut de ras la Cupa Mondiala, nu? In schimb fetele de la handbal, le asteapta si pe ele valul de critici daca nu castiga Campionatul Mondial in decembrie, ca vai de mine, sunt asteptari. Hai sa nu mai fim penibili, au facut cat au putut. Au fost la Cupa Mondiala, da, au fost peste altii in calificari, nu i-a invitat nimeni. Si-o iau ca si cum s-ar fi facut de ras, cand de fapt sunt printre putinii care au reusit sa scoata cat de cat capul. Asumandu-si ca se vor face de ras.

RION73
RION73  •  09 Octombrie 2023, 15:01
Postat de MaxiP pe 09 Octombrie 2023, 12:15

Bine, dar stii ca sporturile enumerate de tine s-ar putea sa-ti regrete comentariul in cativa ani. Adica de handbal nu stiu ce poti spune, e sportul in care am ramas in permanenta sa activam la nivel de top. Prin cel feminin, dar la nivel de club nici cel masculin nefiind chiar de ignorat. Si va continua sa aduca rezultate. Gimnastica? Da, a fost o perioada ca un ev mediu intre anii 2018-2022, dar la cum arata acum lucrurile, tare mi-e ca daca iti vede cineva comentariul peste 3-4 ani va rade. Si pana si fotbalul cred ca creste la un anumit nivel in viitorul relativ apropiat. Sigur, nu cu pretentiile celorlalte 2 sporturi, dar probabil ca vom mai scoate si noi capul prin Europa. Altfel, nu poti spune ca rugbyul a luat-o dupa handbal, ca nici macar nu a fost vreodata peste nivelul acestui sport, cu tot respectul pentru toata suflarea rugbyului romanesc, dar handbalul ramane sportul de echipa nr 1 atat istoric cat si contemporan. Comparand cu gimnastica, sport individual, e altceva, dar nici acolo, nu a fost niciodata peste, nu poate sa o ia dupa. E pacat ca vedem totusi doar partile negative, e bine sa le vedem, dar o data ca le vedem tarziu, adica rugbyul nu a regresat odata cu aceasta cupa mondiala, o face de vreo 20 ani, apoi e nasol ca nu vedem si progresele in sporturile in care s-a investit. Mie nu mi se pare corect sa vorbim de gimnastica acum cand lucrurile par in sfarsit sa mearga. Bine ca acum 10 ani cand se pierdea totul n-a vorbit nimeni, ca nu s-a prins nimeni.

ar trebui sa faceti si o analiza si la nivel de juniori U20; U 21 sa vedeti ca in europa mai batem doar pe cehi. germania, Belgia ca sa nu mai vorbim de Spania ne dau cu terenul in cap. Anul trecut ne-au dat 104 puncte la turneul final....va dati seama ce urmeaza la echipa mare...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează