SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO + FOTO Moment istoric la Cupa Mondială de rugby » Owen Farrell a bătut recordul lui Jonny Wilkinson! Anglia a tremurat în fața samoanilor

Owen Farrell (32 de ani) a contribuit cu 8 puncte în victoria obținută de Anglia contra naționalei din Samoa, scor 18-17, în ultimul meci al grupei D de la Cupa Mondială de rugby. +7   FOTO
Owen Farrell (32 de ani) a contribuit cu 8 puncte în victoria obținută de Anglia contra naționalei din Samoa, scor 18-17, în ultimul meci al grupei D de la Cupa Mondială de rugby.

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 22:16 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 22:18

Owen Farrell (32 de ani) a contribuit cu 8 puncte în victoria obținută de Anglia contra naționalei din Samoa, scor 18-17, în ultimul meci al grupei D de la Cupa Mondială de rugby. A devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei britanice.

  • România joacă duminică, de la ora 18:45, ultimul meci la Cupa Mondială din Franța. Adversară va fi Tonga. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 3 și Orange Sport 3.

Cu biletul pentru „sferturi” asigurat, Anglia voia să pună la punct ultimele detalii în disputa cu Samoa. Replica primită a fost una senzațională. Nigel Ah Wong a reușit două eseuri în prima repriză, ambele transformate de Lima Sopoaga. Reprezentanta Oceaniei a intrat cu avantaj la cabine, 14-8.

Owen Farrell, record la Cupa Mondială de rugby

+3 FOTO

După reluare, la rampă a ieșit Owen Farrell. Sportivul celor de la Saracens a transformat o lovitură de pedeapsă și a avut piciorul sigur în minutul 74, când a transformat eseul lui Care.

La ultima fază, Samoa a presat și a fost aproape de o victorie istorică. Failagi a fost oprit în ultima clipă.

Înfruntarea de pe „Stade Pierre-Mauroy” va rămâne totuși în istorie. Owen Farrell a ajuns la 1.186 de puncte în tricoul Angliei. L-a depășit pe legendarul Jonny Wilkinson.

„A fost o prestație destul de ezitantă din partea noastră. Trebuie să felicităm adversarii din Samoa. Au pus o presiune greu de gestionat. Am multe de analizat în legătură cu meciul, încă nu m-am gândit la recordul stabilit. Voi aveam timp în viitor”, a spus Owen Farrell la ITV Sport.

1.179 de puncteare Johhny Wilkinson în 91 de apariții. Farrell i-a bătut recordul în 109 partide

Citește și alte știri din sportul internațional: 

David Popovici, două victorii în Elveția » S-a impus la 400 m și 200 m liber în bazin scurt

Jannik Sinner are bilet pentru Torino » Al patrulea calificat la ATP Finals, după Djokovic, Alcaraz și Medvedev

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fairplay
fairplay  •  08 Octombrie 2023, 13:56

Daca n-ar fi primit Samoa un cartonas galben in repriza a doua (cand au marcat englezii eseul cu care au rasturnat scorul), probabil ca altfel s-ar fi terminat meciul. Campionatul mondial de rugby este un spectacol extraordinar, mult mai frumos decat orice meci de fotbal. Asa cum a scris @fibra, Owen Farrell a avut un moment incredibil de ratacire in timpul meciului cu Samoa care putea sa-i coste pe englezi. Reactia nervoasa a antrenorului englez surprinsa in timpul transmisiunii spune tot. Totusi imi amintesc prea bine de Jonny Wilkinson, cu placajele sale impecabile, ritualul sau special dinaintea executarii loviturilor de pedeapsa si atitudinea sportiva exemplara. Un jucator de legenda pe care o sa mi-l amintesc mereu - este imposibil sa nu-ti placa rugby-ul dupa ce-l vezi jucand pe Wilkinson!

fibra
fibra  •  08 Octombrie 2023, 08:18

Meci deosebit de disputat. Faza meciului a fost ratarea in minutul 65 a unei lovituri de pedeapsa de catre recordmanul Farrell din cauza depasirii timpului. A fost o incrancenare extraordinara si victoria putea fi a oricarei echipe.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează