SPORTURI  »  RUGBY  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Scandalul pe tema stadionului „Arcul de Triumf” ia amploare! „Echipa de rugby se pregătește prin mall-uri! Inventăm sportul la mall”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 20:30 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 20:56

Alin Petrache, președintele recent reales al Federației Române de Rugby, a explicat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” disputa cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu ministrul Eduard Novak referitoare la stadionul Arcul de Triumf.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Petrache, care e situația în acest moment cu stadionul?
- Situația e simplă, iar stadionul în următoarele 30 de zile ar trebui să se întoarcă la Federația Română de Rugby în folosință gratuită pe următorii 49 de ani. Așa cum protocolul semnat între MTS și FRR o stipulează! Este un act juridic ce trebuie respectat, dar înțeleg că nu se respectă actele. Înțeleg că ne dorim crearea unui Complex Sportiv Național. Dar nu mai avem trei complexuri în București? Și sunt în paragină! De ce nu ne aplecăm mai multe pe aceste baze?

- Domnule Petrache...
- Domnule Ioanițoaia, actualul ministru, Novak, spune că noi ne dorim administrarea. Nu-mi doresc administrarea, îmi doresc ca folosința gratuită să se întoarcă așa cum este stipulată în actele juridice!

- Nu vreți să jucați doar voi aici?
- Nu ne-am gândit niciodată la exclusivitate! FRR a venit partener pentru organizarea Euro 2020 și am pus la dispoziție trei terenuri! Steaua și Rapid au venit cu câte un stadion. Doar FRR a venit cu trei, puse în acel dosar de candidatură. Uitați-vă unde este federația! În partea de nord a Capitalei, hotelurile din jurul federației, toate contează într-un clasament.

- Cum trei terenuri?!
- Aveam unul de 4.200 de locuri pe care ne desfășuram activitatea și națională, și internațională. Aveam alte două terenuri pline pentru cele 32 de cluburi de copii și juniori. Ei veneau acolo în fiecare week-end.

- Deci toată discuția e de folosință gratuită!
- Domnule Ioanițoaia, Federația Română de Rugby a proiectat acest stadion din bani proprii. Nu din bani publici! Noi am făcut totul la acest stadion. Noi am avizat acest proiect, din 2012 și până astăzi. Noi am făcut autorizările acestui stadion, inclusiv cea de construcție. Alin Petrache a fost împuternicit de MTS să facă toate demersurile și să semneze acte oficiale pentru a realiza acest stadion.

FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+25 FOTO

- Adică?
- Eu am fost și sunt împuternicit de către toți miniștrii de la conducerea acestui minister să semnez! De când am fost ales președinte la FRR și până astăzi au fost doar vreo 14 miniștri și 7 premieri! Și eu îmi doresc o Românie mai bună, dar avem nevoie să luăm bazele dintr-o paragină, dintr-o pârloagă, să le dezvoltăm. Avem însă nevoie de timp! Vreau să înceapă cineva proiectele și altcineva să le termine.

- Dar cu ministrul Novak n-ați discutat?
- Nu putem să intrăm într-o discuție normală cu domnul ministru. Așteptăm o invitație pe care dânsul să o facă. Am trimis hârtii, am trimis mesaje, am dat telefoane, noi am făcut demersuri. Vrem să fim chemați, să ne punem la masă și să ne spunem punctul de vedere, chiar și juridic. Să nu uităm că echipa națională se pregătește prin mall-uri! Suntem prima federație care inventează sportul la mall. Avem o puternică sală de forță la stadion, dar noi mergem prin mall-uri pentru că nu putem să ne desfășurăm activitatea. Poate o să devină o federație a sportului în mall!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU ALIN PETRACHE:

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Suma colosală investită de Gică Hagi în Viitorul și în Academie: „Atât am băgat în zece ani! Niciodată nu e prea mult”

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (8)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  03 Martie 2021, 21:55
Postat de xclx pe 03 Martie 2021, 21:42

Cate meciuri de rugby ai pe an? Iti zic eu... 5 si unul demosntrativ... Cu ce intreti stadionul? Plateste doar Federatia de Rugby? Daca da sa fie a lor...

Eu propun sa plateasca echipa de rugby pentru ca joaca acolo, parca asa a procedat Firea cu echipa lui nea' jiji.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  03 Martie 2021, 21:52

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rugby_union_stadiums_by_capacity - lista stadioanelor pe care le impart echipele comunale si echipele nationale de rugby din diferite tari. Parc des Sports Marcel Michelin, Stade Chaban-Delmas, Stade Marcel-Deflandre, Scotstoun Stadium, Stade Ernest-Wallon, Ricoh Arena - niste pajisti pe care joaca echipe de club.

xclx
xclx  •  03 Martie 2021, 21:42
Postat de Marius Nica pe 03 Martie 2021, 21:15

fotbalul este pe un meritat loc 7500 in lume, avem spectatori (nu in pandemie) de 3000/ meci dar le oferim stadionul National, la ploiesti stadion bun, la Craiova stadion nou, la Cluj sunt 2 stadioane, la Rapid si Ghencea sun aproape gata, Tg Jiu are unul, in plus se mai proiecteaza si se promit la timisoara, iasi, Pitesti, Sibiu, etc. Rugby-ul cate are? apropo, Romania este pe locul 17 in lume la rugby, clasament actual.

Cate meciuri de rugby ai pe an? Iti zic eu... 5 si unul demosntrativ... Cu ce intreti stadionul? Plateste doar Federatia de Rugby? Daca da sa fie a lor...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează