SPORTURI  »  RUGBY  »  EUROPE CHAMPIONSHIP

România a pierdut clar în Portugalia și va avea o misiune imposibilă în semifinalele Rugby Europe Championship

FOTO: Facebook @rugbyromania
FOTO: Facebook @rugbyromania

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2023 19:48 / Actualizat duminica, 19 februarie 2023 20:05

România s-a înclinat astăzi în fața Portugaliei, scor 20-38, în ultimul meci al Grupei B și va evolua în semifinalele Rugby Europe Championship (REC) împotriva Georgiei.

„Stejarii” și-au încheiat parcursul în Grupa B a Rugby Europe Championship cu un insucces. România a fost învinsă de Portugalia pe Estadio do Restelo cu 38-20 (14-10) și va juca în deplasare în semifinalele acestei competiții cu Georgia, cea mai tare echipă din competiție. 

Astăzi, cele două formații au intrat extrem de rapid în meci, în primele cinci minute marcându-se deja două eseuri, ambele transformate. 

Punctele României din acest interval au fost aduse de Taylor Gontineac și de Paul Popoaia, primul accidentându-se și fiind câteva minute mai târziu înlocuit. "Stejarii" au condus cu 10-7 după o lovitură de penalitate venită din piciorul aceluiași Popoaia. Lusitanii au turat motoarele și au intrat la pauză în avantaj 14-10.

Portugalia a continuat să evolueze bine și în partea a doua au reușit trei eseuri, în timp ce România nu a mai punctat decât prin Ionel Melinte, lovitură de penalitate, și o transformare a eseului lui Cristian Chirică. Partida s-a încheiat 38-20. 

„Sunt trist, am făcut prea multe greșeli. Îmi pare rău pentru oamenii care au venit să ne susțină", a spus căpitanul Adrian Moțoc. 

Semifinalele competiției se vor disputa pe 4 și 5 martie, în cealaltă înfruntându-se Spania cu Portugalia. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Irina Begu, eliminată în primul tur la Dubai

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în „sferturile” EHF European League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
doublem
doublem  •  21 Februarie 2023, 06:29

Alții progresează în rugby, noi stăm pe loc. Am rămas cu jocul pe înaintare că "așa e la noi tradiția". În următorul deceniu vom privi cum țări ca Spania, Portugalia sau Olanda care au investit pe troacari în rugbyul în șapte ne vor zdrobi. O ligă națională de rugby în șapte (masculin și feminin) ar putea să ne ridice. Un pic. Până la urmă domnule Petrache să nu uitați că FRR e bine recompensată de la minister pentru că rugbyul e sport olimpic. Cel în 7, nu cel în 15 unde se duc banii.

sibman
sibman  •  20 Februarie 2023, 08:14

Au fost destul de multe decizii eronate. Una dintre ele, la scorul de 7-7 si cu lovitura de pedeapsa la 5 m de terenul lor de tinta, am preferat sa dam la bete in loc sa fortam un eseu absolut realizabil. In rest....repuneri gresite de la margine, specialitatea casei. Mentalitate de echipa mica. De ce oare a plecat scotianul de la carma echipei?

paolo11
paolo11  •  20 Februarie 2023, 04:59

Bine ca nu am luat 100, ca acum vreo câteva luni...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close