SPORTURI  »  RUGBY  »  TRAGEDIE

Rugby-stul Bogdan Grădinaru se luptă în fiecare zi pentru a rămîne în viaţă: "Andreea, să nu mă părăseşti!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2010 00:00

### 22 de zile de la accident

Bogdan Grădinaru luptă în fiecare zi pentru a rămîne în viaţă, dar îşi roagă şi prietenii să-i fie aproape pentru că are nevoie de ei

Exact trei săptămîni au trecut de la momentul de coşmar în care Bogdan a suferit accidentul de pe terenul de rugby în urma căruia nu va mai putea umbla niciodată. Acum, viaţa de sportiv îi pare mai îndepărtată ca oricînd. "Puneţi-mă pe spate, nu-mi place să stau pe lateral. Mi-e mai bine aşa", le spune Bogdan mereu celor care îl vizitează în salonul de spital de la "Casa Austria".

Medicii sînt sceptici în privinţa viitorului său, dar sportivul arată în fiecare zi că nu renunţă la luptă. Viorel Grădinaru, tatăl rugbystului, a povestit cum Bogdan îi emoţionează pe toţi prin încrederea pe care a arătat-o acum două zile după ce a fost vizitat de o prietenă foarte apropiată. "Cînd mergem la facultate?" a fost prima întrebare adresată Andreei. "De abia aştept să ies de aici şi să merg din nou la cursuri. Nici nu vreau să mă gîndesc cîte examene am pierdut", i-a vorbit Bogdan.

Este însă doar un moment de forţă al rugby-stului pentru că apoi, brusc, parcă grămada s-a prăbuşit din nou peste el: "Andreea, să nu mă părăseşti! Să nu mă lăsaţi singur! Eu sînt pregătit să plec şase luni în Germania ca să mă fac bine şi tot ce îmi doresc este să nu mă uitaţi. Eu vreau să lupt, fac tot ce depinde de mine, dar am nevoie şi de voi. Acum, tot ce vreau e să merg mai repede acasă", i-a spus Bogdan celei mai apropiate prietene ale sale.

Alte probleme
Deşi se părea că Bogdan a depăşit perioada critică, medicii nu sînt foarte încrezători: "Din păcate, a făcut febră zilele acestea, iar medicul mi-a spus să rămînem puternici, dar să nu ne facem foarte mari speranţe pentru că în orice moment starea sa se poate înrăutăţi. Acum aflu şi că ar avea ceva probleme la inimă. Nu îl pot muta pentru un examen RMN, darmite să fie transportat pînă în Germania...", a vorbit cu vocea gîtuită Viorel Grădinaru, tatăl lui Bogdan.

Vizitat de 15 colegi
În urmă cu două zile, Bogdan a primit vizita mai multor colegi: "Au fost prietenii lui, 15 rugbyşti. Unii au venit direct de la Braşov, l-au încurajat. Mi-au povestit apoi că au spus glume, chiar l-au făcut puţin să zîmbească. Are mare nevoie să-şi simtă prietenii aproape", a mărturisit Viorel Grădinaru.

Verdict dur
Jucătorul de 19 ani al echipei CS MVT UAV Arad, Bogdan Grădinaru, s-a accidentat pe 31 martie, la meciul cu CSM Ştiinţa Baia Mare. Bogdan a intrat în repriza a doua a partidei din Divizia Naţională şi a rămas la pămînt în urma unui contact cu un adversar. Două zile mai tîrziu a fost operat la Timişoara, diagnosticul doctorilor fiind crunt: fractură de coloană vertebrală în zona cervicală, bipareză brahială şi paraplegie. Bogdan va rămîne paralizat de la brîu în jos cu posibilitate parţială de mişcare a mîinilor.

"Niciodată nu ne-a zis ceva să ne demoralizeze. Ne întreabă mereu cînd face RMN-ul şi cînd plecăm acasa"
Viorel Grădinaru, tatăl lui Bogdan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
 •  25 Aprilie 2010, 08:26

Multa bafta Bogdane! Sunt sigur ca o sa te faci bine, pentru ca esti un luptator.

 •  21 Aprilie 2010, 13:03

sa se faca un demers pentru a-l putea opera pe acest baiat din toata saracia tarii, se gasesc oameni chiar nevoiasi care vor sa-l ajute Dumnezeu sa fie cu tine, fii tare nu te paraseste nimeni niciodata!

 •  21 Aprilie 2010, 09:36

sa ai incredere in fortele tale si sa iti ajute dumnezeu sa te faci bine

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close