SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

„Stejarii” pleacă miercuri seară spre Tbilisi, iar sâmbătă dispută semifinala contra Georgiei din Rugby European Championship

România a înregistrat două victorii și o înfrângere în grupa B a REC FOTO Cristi Preda
România a înregistrat două victorii și o înfrângere în grupa B a REC FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 15:15 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 16:02

România o întâlnește sâmbătă pe Georgia pe stadionul Mikheil Meskhi pentru un loc în marea finală a Rugby Europe Championships. Ultima victorie a „stejarilor” datează din 2017.

Componenții echipei României de rugby pleacă în această seară spre Tbilisi, acolo unde sâmbătă, de la ora 14:00, au meci contra Georgiei în semifinalele Rugby Europe Championship.

David Gérard a ales 32 de jucători pentru a aborda partida din penultimul act. „Este greu în acest moment să vorbim de echipă, de selecție, sunt mulți accidentați, jucători care nu pot fi prezenți.

Construcția unei echipe necesită timp…trebuie să acceptăm că uneori dăm și greș dar întotdeauna trebuie să reacționăm. Este ceea ce și eu aștept. Jucători tineri, cu experiență sau noi convocați formează această echipă și trebuie să găsim echilibrul perfect pentru restul competiției”, a spus David Gérard, antrenorul României, pentru FRR.

Căpitanul Ovidiu Cojocaru nu va face deplasarea, el accidentându-se la umărul în ultimul meci al grupei B, cel cu Portugalia, pe care România l-a pierdut cu 24-49.

Ultima victorie a României datează din 2017

„Stejarii” s-au reunit duminică la Izvorani, unde s-au pregătit pentru meciul contra Georgiei, echipă pe care nu au mai învins-o din 2017.

Anul trecut, gruzinii s-au impus cu 31-7 în semifinalele REC și cu 56-6 într-un meci-test înainte de Cupa Mondială din Franța. Cele două formații s-au ciocnit de 28 de ori, Georgia impunându-se în 18 partide, România în 9, iar un meci a fost egal.

În cealaltă semifinală se duelează Portugalia cu Spania, câștigătoarele din penultimul act se vor duela pentru trofeu, iar învinsele vor disputa finala mică. Ambele meciuri vor avea loc pe 17 martie, la Paris, pe arena Jean Bouin.

Lotul României pentru meciul cu Georgia

  • Alexandru Savin (CS Rapid), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), Vasile Balan (CSA Steaua), Alexandru Gordaș (CS Dinamo), George Ilincuță (CSA Steaua), Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), Florin Bărdașu (CS Rapid), Marcel Rusu (CS Dinamo), Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), Andrei Mahu (Massy), Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), Damian Strătilă (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Andrei Mitu (Pau), Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), Florin Surugiu (CS Rapid), Hinckley Vaovasa (CS Dinamo), Alin Conache (CSA Steaua), Daniel Plai (SCM USV Timișoara), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Teodor Ursu (CSU ELBI Cluj), Romeo – Corrado Ștețco (SCM USV Timișoara), Tangimana Fonovai (CS Rapid), Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), Gabriel Pop (GDS Cascais), Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), Alexandru Prescură (CS Rapid), Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Marius Simionescu (SCM USV Timișoara).

Citește și alte știri din rugby:

Tristețea Italiei după un egal istoric » A ajutat-o arbitrajul pe Franța în Turneul celor 6 Națiuni?
TURNEUL CELOR 6 NAȚIUNI
Tristețea Italiei după un egal istoric » A ajutat-o arbitrajul pe Franța în Turneul celor 6 Națiuni?
Imagini de impact » Cu ochiul tumefiat și buza spartă, căpitanul României vorbește printre lacrimi și suspine: „Dacă nu se poate cu vorbă bună...”
ROMÂNIA - PORTUGALIA 24-49
Imagini de impact » Cu ochiul tumefiat și buza spartă, căpitanul României vorbește printre lacrimi și suspine: „Dacă nu se poate cu vorbă bună...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  29 Februarie 2024, 13:56
Postat de fibra pe 29 Februarie 2024, 12:44

Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi.Cand te-a terfelit Portugalia poti sa ai vreo speranta sub 20 de puncte?

Cu ce i-a terfelit Portugalia? Fai sa stai sa vezi rezultatul final si apoi sa comentezi, doar daca te uiti pe evolutia scorului vezi ca meciul s-a decis in ultimele 15 minute, era egal pana atunci. Adica cu tot respectul, daca la un meci de fotbal te conduc aia 2-0 din minutul 15, nu ai o cazie de gol si se termina 2-0, ti se pare un meci mai echilibrat decat un 0-4, in care pana in minutul 88 era 0-1 si ai ratat 5-6 ocazii mari pana la golul 2 care te-a destabilizat? Nationala de rugby e inca una din nationalele cu rezultate internationale, top 10 european, participari constante la Cupa Mondiala. Mai avem vreo 2-3 nationale cu un nivel asemanator sau mai bun, iar avand in vedere conditiile de care dispune aceasta echipa, mie mi se pare miraculos cum inca se tin atat de sus. Pentru mine a fost o surpriza placuta tocmai faptul ca nu i-a terfelit absolut deloc Portugalia.

fibra
fibra  •  29 Februarie 2024, 12:44

Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi.Cand te-a terfelit Portugalia poti sa ai vreo speranta sub 20 de puncte?

tase67
tase67  •  28 Februarie 2024, 19:40

Petrache, hai, cinta, cu mine, tu o spui pe asta: "Capra, daca sta, pe piatra, sparge piatra-n patru..." Eu continui... "de-ar crapa si capul caprei, ca si piatra-n patru"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează