SPORTURI  »  RUGBY  »  EUROPE CHAMPIONSHIP

„Stejarii” se întorc la treabă! Selecționerul Andy Robinson debutează în deplasarea din Georgia

Articol de - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 15:50

După ratarea participării la Cupa Mondială, România visează din nou să câștige Rugby Europe Championship. Meciul cu Georgia, de sâmbătă, ora 16:00, va fi primul cu englezul Andy Robinson pe banca tehnică.

Începe ediția a 18-a a Rugby Europe Championship, fosta Cupă Europeană a Națiunilor, competiția la care iau startul cele mai bune șase formații europene din eșalonul doi valoric: Georgia, Rusia, România, Spania, Belgia și Portugalia.  
România a câștigat competiția de 5 ori, ultima dată în 2017, în timp ce Georgia a câștigat trofeul de 12 ori, dominând clar întrecerea în ultimii 10 ani.  

Ediția 2020 se anunță una interesantă, România și Rusia încercând să detroneze Georgia din poziția de forță a eșalonului doi. Spania, Belgia și Portugalia se vor bate, probabil, să scape de ultimul loc, cel care retrogradează. Portugalia, de altfel, a promovat în acest sezon, luând locul retrogradatei Germania. 

Derby din prima 

Rugby Europe Championship deschide sezonul rugbystic chiar cu derbyul dintre Georgia și România care va avea loc la Tbilisi, sâmbătă, de la ora 16:00. Georgienii s-au despărțit de antrenorul neo-zeelandez Milton Haig, cel care nu a reușit să-i califice direct la ediția următoare a Cupei Mondiale. Parcursul georgienilor nu a fost unul mulțumitor, ei reușind să câștige doar contra Uruguayului. Au pierdut însă cu Țara Galilor, Australia și Fiji și au ocupat doar locul 4 în grupă. Până la numirea unui nou selecționer, Levan Maisashvili se va ocupa de pregătirea echipei. 

România începe și ea noua campanie cu o nouă conducere tehnică. Englezul Andy Robinson își dorește un debut bun pe banca „stejarilor”, în confruntarea de la Tbilisi. Îl va ajuta antrenorul pachetului de înaintare al „tricolorilor”, gruzinul Lasha Tavarkiladze, cel care cunoaște foarte bine naționala țării sale.  

Românii au efectuat un stagiu de pregătire în Antalya (Turcia), o perioadă de pregătire de care Andy Robinson a fost foarte mulțumit. 

„Am văzut o atitudine pozitivă din partea jucătorilor și un apetit imens pe care l-au arătat în a-și îmbunătăți abilitățile tehnice. Câțiva dintre jucătorii cu experiență m-au impresionat prin pregătirea fizică și prin dorința de a ridica cât mai sus standardele pe care echipa trebuie să le atingă”
- Andy Robinson

„O mare provocare!”

Andy Robinson se așteaptă acum la o prestație foarte bună la Tbilisi, meciul care va arăta cu adevărat nivelul rugbyului din România. "Rugby Europe Championship va fi o provocare pentru noi datorită progresului pe care Rusia și Georgia l-au făcut de-a lungul Cupei Mondiale de anul trecut. Sunt nerăbdător să văd cum va gestiona echipa aceste provocări, cum se vor concentra și dacă băieții vor munci mult și vor da totul în fiecare meci, sunt sigur că vom obține un rezultat pozitiv", a subliniat Robinson. 

Probleme cu gripa 

Mai mulți dintre "tricolori" au contactat în cantonamentul din Turcia un virus grupal de tip B, care a dat peste cap antrenamentele echipei, în ultimele zile. Kamil Sobota si Horatiu Pungea au fost internați în spital, ei ieșind din calcule pentru disputa cu Georgia. Simtome de răceală au prezentat, de asemenea, și Constantin Pristăvița, Paul Popoaia și Cosmin Manole.  

Câștigătoarele Rugby Europe Championship 

  • România: 2000, 2001-2002, 2005-2006, 2010, 2017 
  • Georgia: 2001, 2007-2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019 
  • Portugalia: 2003-2004 

100 de partidea disputat România în cadrul Rugby Europe Championship. Au fost 72 de victorii, 26 de înfrângeri și două rezultate de egalitate

Programul primei etape, 1 februarie: 

  • Soci (ora 13:00): Rusia-Spania 
  • Tbilisi (ora 16:00): Georgia-Romania 
  • Lisabona (ora 17:00): Portugalia-Belgia 

Ultimele 5 confruntări 

  • 2015: România-Georgia 6-15 
  • 2016: Georgia-România 38-9 
  • 2017: România-Georgia 8-7 
  • 2018: Georgia-România 25-16 
  • 2019: România-Georgia 9-18 

Începe Turneul celor 6 Națiuni 

Tot în acest week-end va porni la drum și o nouă ediția a Turneului celor 6 Națiuni, cea cu numărul 21 în actualul format. Țara Galilor a reușit Marele Șlem în ediția de anul trecut, câștigând pentru a cincea oară turneul. Marea favorită în acest sezon este considerată Anglia, cea care va trebui să-și arate forța chiar din prima etapă, duminică fiind programat, la Paris, derbyul cu Franța, pe Stade de France. Urmează în ordine, pe lista favoritelor, Irlanda, Țara Galilor, Franța, Scoția și Italia. Azi sunt programate primele două dispute, Țara Galilor-Italia (ora 16:15) și Irlanda-Scoția (18:45). Telekom transmite turneul în România. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
424036781712259
Claudio Florian  •  31 Ianuarie 2020, 18:17

Acest meci nu poate arata nivelul adevarat, lipsesc multi jucatori, avem multi debutanti respectiv jucatori cu putine meciuri la Nationala. Cum ati dedus ca Spania se va bate la retrogradare?? Poate vom fi noi aceia. Toata lumea a progresat, la juniori ne-au batut absolut toti, pana si Olanda, de Spania si Portugalia n7ci nu mai vorbesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close