SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

CM SNOOKER. Neil Robertson, DEVASTATOR! Victorie convingătoare cu Shaun Murphy + încleștare incredibilă pentru Mark Selby

Neil Robertson la Masters, foto: Guliver/gettyimages
Neil Robertson la Masters, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 aprilie 2019 22:00

CM SNOOKER. Australianul Neil Robertson, 37 de ani, și englezul Shaun Murphy, 36 de ani, au oferit unul dintre cele mai tari meciuri de la Crucible, în runda secundă, câștigat de Robertson cu 13-6. Jucătorul de la Antipozi trece în sferturi, unde așteaptă învingătorul meciului Stuart Bingham vs John Higgins. 

  •  În turul secund de la CM de snooker, se joacă după sistemul „cel mai bun dintr-un maxim de 25 de jocuri”, altfel spus „primul la 13”;

Ambii s-au calificat după scoruri remarcabile, 10-1 pentru australian, respectiv 10-0 pentru englez, iar confruntarea a produs scântei. Robertson, campion mondial în 2010, a intrat în sesiunea decisivă cu un avantaj de 4 jocuri, 10-6, după ce Shaun Murphy, și el campion mondial, în 2005, nu a reușit să țină ritmul.

Robertson a revenit în arena de la Teatrul Crucible cu o închidere de masă de peste o sută de puncte. A ținut-o tot așa, cu breakuri foarte mari și nu i-a lăsat lui Murphy niciun joc în sesiunea decisivă, 13-6!

Murphy părăsește pentru a patra oară la rând CM de snooker în primul sau alt doilea tur de competiție, conform @BetVictor.

VIDEO: o poziționare la bila roșie incredibilă a lui Shaun Murphy

Încleștare incredibilă între Mark Selby și Gary Wilson

Triplul câștigător de CM Mark Selby are, iarăși, un meci dificil. Englezul Selby, 35 de ani, a jucat două sesiuni contra conaționalului Gary Wilson, cel care a trecut de Luca Brecel, o victorie surpriză în primul tur.

Wilson a câștigat și acum prima sesiune, 5-3, după care a mers cap la cap cu mult mai galonatul său adversar. Selby a egalat, 7-7, dar Wilson a construit breakuri consistente și a închis a doua sesiune cu 9-7!

Meciul se reia sâmbătă, cu sesiunea decisivă, de la ora 12:00, în direct pe Eurosport.

Tot sâmbătă, Stuart Bingham evoluează împotriva lui John Higgins, iar Ding îl înfruntă pe Judd Trump, în blockbusterul rundei.

Meciurile din turul secund la CM snooker:

Shaun Murphy (Eng) - Neil Robertson (Aus)
Mark Selby (Eng) - Gary Wilson (Eng)
Stephen Maguire (Sco) - James Cahill (Eng)
Mark Williams (Wal) - David GIlbert (Eng)
John Higgins (Sco) - Stuart Bingham (Eng)
Judd Trump (Eng) - Ding Junhui (Chn)
Barry Hawkins (ENG) - Kyren Wilson (Eng)
Ali Carter (Eng) - Zhou Yuelong (Chn)

Ce este CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan avea cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, dar a fost eliminat. Iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  27 Aprilie 2019, 11:02

Murphy a fost realmente devastat moral de cele trei frame-uri in care a condus cu peste 60 de puncte si le-a pierdut din cauza unor inexactitati si jocului exact si speculativ al lui Robertson. Deocamdata Garry se tine tare in fata lui Selby dar tare ma tem ca ultima repriza ii va fi fatala. Sa nu uitam ca Selby se "hrameste" cu ezitarile adversarului pe final de partida. Cat priveste pe Cahill, cred ca Maguire poate sa-l invinga daca isi tine nervii in frau.

senateo
senateo  •  27 Aprilie 2019, 09:14

James Cahill e favorit daca l=a eliminat pe Ronnie!

raikkonen79
raikkonen79  •  27 Aprilie 2019, 01:45
Postat de dinamo_fan pe 26 Aprilie 2019, 23:08

Nici nu stiu cu cine sa tin la aceasta editie. Ronnie a iesit deja si Mark Williams ar fi cam mult sa mai ia un titlu. in rest sunt multi favoriti care jaoca slab si au reale probleme de a se califica mai departe. Deocamdata favorit pare Robertson dar cu coltul ochiului ma uit la Bingham care e de departe la cel mai bun sezon al carierei.

"The wizard of Wishaw" John Higgins e favoritul meu. Rezerva ar fi Judd Trump.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează