SPORTURI  »  SNOOKER  »  TURNEUL DE LA BUCUREȘTI

EXCLUSIV Avem toate detaliile de la primul turneu oficial de snooker din România! Cîţi ani vom avea snooker la Bucureşti, cum se joacă şi cine transmite meciurile

Articol de - Publicat marti, 15 decembrie 2015 19:03

Pe 19 noiembrie GSP.ro a anunţat în exclusivitate că Bucureştiul va găzdui un eveniment extrem de important. Informaţiile au fost confirmate de organizatori la începutul lunii decembrie, iar acum GSP.ro are noi detalii despre Campionatului European de la Bucureşti, din octombrie anul viitor, organizat de McCann Thiess Events şi World Snooker.

Sursele GSP.ro anunță că în urmă cu puțin timp a fost semnat contractul dintre omul de afacerii Adrian Thiess, cel care i-a adus pentru un demonstrativ la Bucureşti pe Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham, și World Snooker, pentru organizarea Europeanului în România!

Campionatul European de snooker va avea la start 128 de jucători. Ţara noastră este obligată să aibă cel puţin 12 mese unde să se dispute confruntările. Dar vestea cea mai importantă este că Bucureştiul va găzdui cel puţin 3 ani Campionatul European de snooker, în 2016, 2017 şi 2018!

"România va fi o săptămînă pe harta snookerului mondial! Un eveniment unic pentru Bucureşti, e o promisiune a mea pe care mi-am respectat-o după ce peste 7.000 de persoane au venit la meciurile demonstrative organizate la Circul Globus în luna noiembrie a acestui an. O să fie o săptămînă de vis pe care împătimiţii snookerului nu o vor uita niciodată. Acesta va fi al doilea turneu ca importanţă desfăşurat în Europa şi va deveni unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul World Snooker!", spune organizatorul evenimentului, Adrian Thiess.

În plus se cunoaşte şi structura turneului. Pînă în optimi se va juca primul la 4, în sferturi primul la 5, în semifinale primul la 6, iar în finală cel mai bun din 19 jocuri, adică primul la 10. Va fi o săptămîna plină la Bucureşti, în prima zi vor avea loc 64 de partide, în ziua a doua, 32 de meciuri, în ziua a treia, 16, în a patra zi a europeanului 8, în a cicea, 4, în penultima zi doar 2 meciuri, iar în ultima zi a turneului, marea finală a Campionatului European.

"Pot să vă confirm informaţiile că vom avea un turneu de cinci stele, un turneu unde va participa crema snookerului! E o onoare pentru mine şi pentru noi, cei care organizăm acest eveniment, să avem 128 de jucători la Bucureşti. Aşa cum bine ştiţi şi voi, Ronnie O'Sullivan a fost primul jucător care şi-a anunţat prezenţa la Campionatul European de la anul din Bucureşti!", a mai adăugat Thiess pentru GSP.ro.

Ronnie O'Sullivan este primul jucător important care şi-a anunţat participarea la Bucureşti: "Voi fi sigur prezent la turneu, cred că va fi cea mai frumoasă atmosferă din tot anul competiţional".

Pe lîngă Ronnie O'Sullivan, la ediţia de anul viitor al Europeanului ar putea participa, printre alţii, Stuart Bingham, Shaun Murphy, Judd Trump, Neil Robertson, Mark Williams sau Mark Selby. Ediţia din 2016 a CE de snooker este cea mai nouă competiţie pe care o va organiza World Snooker.

Turneul va avea loc în perioada 3-9 octombrie 2016, iar Eurosport a achiziționat deja drepturile TV. De asemenea, competiția va fi transmisă de alte 14 televiziuni de pe toate continentele. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
1500903883545516
Adrian Thiess  •  16 Decembrie 2015, 19:55
Postat de nea_vanea.60 pe 16 Decembrie 2015, 00:41

cate mese incap in ringul de la circ? nu cred ca mai mult de 2... si atunci? unde le baga pe celelalte 10? aaaaa!!! la polivalenta, poate... la circ se pot desfasura doar ultimele 4 zile ale turneului, doar daca nu insira mesele prin foaier!

Primele 5 zile la Romexpo semifinalele si finala la Globus. Fix din acest motiv. La Globus nu incap decat doua mese

537719023044728
Cristian Stefan  •  16 Decembrie 2015, 01:12

Nea vanea, nu fii carcotas... Romanii sunt inventivi. Gasesc ei sala potrivita... De ce nu National Arena??? (hi, hi, hi!!!!!)

537719023044728
Cristian Stefan  •  16 Decembrie 2015, 01:10

Come on Mark! (Williams). Come on Ronnie!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează