SPORTURI  »  SNOOKER  »  MITĂ ÎN SNOOKER

John Higgins a fost de acord să piardă 4 jocuri în 4 meciuri pentru 300.000€

John Higgins, Higgins, snooker
John Higgins, Higgins, snooker

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2010 00:00

Tabloidul News of the World a aranjat un flagrant cu jucătorul scoţian şi cu agentul acestuia, Pat Mooney, membru în consiliul World Professional Snooker and Billiards Association.

După ce a fost eliminat în turul al doilea de Steve Davis la Campionatul Mondial, Higgins a zburat împreună cu Mooney la Kiev. Cei doi s-au întîlnit în capitala Ucrainei cu reporterii sub acoperire, care au susţinut că sînt oameni de afaceri interesaţi în organizarea unor turnee de snooker.

Discuţia, care a fost filmată în întregime, a ajuns însă repede la pariuri şi la posibilitatea ca scoţianul să piardă în mod deliberat patru frame-uri pe parcursul a patru meciuri viitoare. Chiar Higgins a lămurit detaliile, astfel încît totul să pară cît mai credibil. "Nu poţi pierde în faţa unui ucrainean, apoi în faţa unui polonez, apoi la un ceh. E stupid. În faţa unuia bun însă e mai uşor", a spus încă deţinătorul titlului mondial. S-au enumerat şi nume ale unor jucători în faţa cărora poţi ceda jocuri fără să dai de bănuit. Suma asupra căreia s-a căzut de acord a fost de 300.000 de euro, Higgins punîndu-şi imediat problema cum o poate primi fără să fie nevoit să plătească taxe pentru ea.

După ce scandalul a izbucnit în presa britanică, John Higgins a fost suspendat de WPSBA pe un termen nelimitat, imediat lansîndu-se o anchetă din partea forului mondial. Mooney a demisionat deja din consiliul WPSBA.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  03 Mai 2010, 09:23

Astia da JURNALISTI !! Pe cand si la noi astfel de investigatii jurnalistice? Sau ai nostri sunt pe mana cu ei?

 •  03 Mai 2010, 08:06

pana la urma se pare ca nici un sport nu a ramas nepatat...din pacate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează