SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

EXCLUSIV „Știam, dar nu voiam s-o zic!” » Poziție fermă a fostului antrenor al Simonei Halep: „Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”

Relația dintre Simona Halep și capul Academiei Mouratoglou s-a deteriorat / Sursă foto: Florin Călin Petean +21   FOTO
Relația dintre Simona Halep și capul Academiei Mouratoglou s-a deteriorat / Sursă foto: Florin Călin Petean

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 15:51 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 00:59

Adrian Marcu, fost antrenor al Simonei Halep, un personaj respectat în tenisul românesc, consideră total justificată poziția fostei campioane de la Wimbledon și Roland Garros, care a lăsat de înțeles că, în cazul unui verdict nefavorabil la TAS, ia în calcul retragerea din tenisul profesionist.

Confesiunile făcute de Simona Halep la Euronews au provocat goluri în stomac în lumea sportului din România, iar apropiații Simonei Halep privesc acum cu și mai multă înfrigurare spre luna februarie a anului viitor, când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va judeca apelul înaintat de româncă.

Pentru prima oară de la primirea suspendării, fostul lider mondial a înaintat varianta unei ieșiri definitive din scenă, în măsura în care pedeapsa de patru ani va fi menținută și la curtea din Elveția.

Într-un interviu oferit vineri pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Adrian Marcu a vorbit pe larg despre scenariile care o așteaptă pe Halep în 2024.

„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”
HALEP, SUSPENDATĂ
„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”

Adrian Marcu, despre intențiile Simonei Halep: „Poți să revii după patru ani și să te plimbi, dar, ca fost lider mondial, ea își dorește altceva”

„Patru ani de zile fără competiții, la 30 de ani... E foarte, foarte greu să revii. Și mă refer să revii la nivelul pe care și-l dorește Simona. Că poți să revii și să te plimbi, ori ea își dorește, dacă revine, să fie în stare să mai poată ajunge în fazele finale, cel puțin, la niște concursi de Grand Slam.

Așa, doar să joace acolo, să fie #100... N-are sens. N-ai cum să faci chestia asta când ai fost numărul unu.

Teoretic, știam, într-un fel, dar nu voiam s-o zic (n.r. - de intențiile Simonei). Nu ai cum... E foarte greu să înlocuiești patru ani fără competiții. Poate a mai fost Wozniacki... Cu doi copii, a revenit după trei ani de când n-a mai jucat și era s-o bată pe Coco Gauff, dar una e să joci 3-4 meciuri și alta e să joci jumătate de an, să poți să-ți faci un clasament bun și să ai niște rezultate adevărate”, a declarat Marcu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

6 octombrie 2026ar fi data la care suspendarea Simonei Halep ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia. Ar avea 35 de ani în acel moment

Adrian Marcu: „Poate că Simona trebuia să nu aibă atâta încredere în Mouratoglou”

Vicepreședinte al FRT, Adrian Marcu înțelege, în același timp, doza de optimism pe care Simona o afișează înaintea apelului de la TAS. Ar fi așteptat, totuși, o poziție mult mai fermă din partea lui Patrick Mourtoglou, dar și ca Halep să nu ia toată vina asupra ei, așa cum a avut tendința s-o facă inițial.

N-am înțeles de ce Simona n-a spus din prima: «Am luat băutura nu știu care, am luat batonul nu știu care, pe care mi le-au dat fizioterapeutul și doctorul de la Mouratoglou...» Nu știu dacă ar mai fi fost în aceeași situație. 

Se spune la regulament că ești singurul responsabil de ceea ce e în corpul tău. OK, ești singurul responsabil, dar când eu iau fiindcă-mi dă cineva... Chiar nu pot să fiu doar eu vinovat!

După o carieră în care am muncit ca un nebun... Să-mi iau toată vina asupra mea pentru niște chestii pe care mi le-a dat cineva? Ea trebuia să spună din primul moment, să pună în formular.

„Știam, dar nu voiam s-o zic!” » Poziție fermă a fostului antrenor al Simonei Halep: „Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”
Adrian Marcu și Simona Halep la Australian Open 2022 / Foto Imago

(...) Ca să spună Mouratoglou peste un an și ceva că el se simte moral vinovat... Stai puțin! Cum adică te simți moral... Dacă voi i-ați dat, iar ea a luat cu încredere în voi, voi sunteți vinovați, frate, nu ea! Adică, automat, sunteți și voi voi vinovați, cu cea mai mare parte de vină!

Poate că nu trebuia să aibă atâta încredere și să le ia orbește. Ea nu lua nici cea mai mică pastilă fără să întrebe! Ea și-a luat toată vina, iar ceilalți stau floricică”, a mai spus Marcu, în interviul acordat Gazetei.

TAS a fixat audierile Simonei Halep, dar Marcu estimează că vom asista la un proces de lungă durată

În final, cunoscutul om de tenis a mărturisit că se așteaptă la un proces extrem de anevoios în ceea ce privește judecarea apelului formulat de Simona la TAS. Înfățișarea va avea loc în februarie, dar Marcu preconizează că va dura luni bune până la primirea unui verdict.

„Eu îmi doresc și îi doresc să i se spună că poate să joace, că a fost o contaminare sau că nivelul de substanță era foarte mic și nu putea fi considerat doping și că o să poată juca. 

Problema e că nu o să asistăm în februarie (n.r. - la un verdict). Dacă stai să te uiți, rezultatele după audieri au venit la cinci-șase luni. Până vine verdictul sunt întâi audierile, tu vii cu nu știu ce... Din câte am înțeles, dosarul avea 8.000 de pagini. Cineva trebuie să le citească, nu e chiar așa ușor. Cred că o să dureze ceva, dar să sperăm că o să iasă bine”. 

VIDEO Optica lui Ion Țiriac despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Citește și alte știri despre Simona Halep:

„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”

Simona Halep, mesaj-bombă aproape de miezul nopții: „Va fi finalul carierei mele”

Simona Halep, față în față cu TAS » Ce pedepse a obținut avocatul ei în alte patru cazuri celebre din tenis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
bibilicu34
bibilicu34  •  19 Decembrie 2023, 14:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zb59
zb59  •  15 Decembrie 2023, 18:40

Unde l-ati gasit si pe individul asta?! Debiteaza numai platitudini si nonsens! Iarasi mai umpleti o pagina ca sa va aflati in treaba!

niculaemoromete
niculaemoromete  •  15 Decembrie 2023, 17:50

Lucrurile sunt mai clare de atât: Halep s-a dopat și este responsabilă numai ea, chiar dacă academia Muratoglu i-a recomandat și i-a garantat substanțele ingerate. Dacă Halep a luat un conținut dopant la recomandarea academiei Muratoglu, fără ca Halep să știe de caracterul interzis al substanțelor ingerate, atunci Halep ar trebui să ceară socoteală și despăgubiri în Justiție academiei Muratoglu. Dacă nu cere socoteală academiei Muratoglu, atunci a știut ce înghite și-și merită sentințele de suspendare, fiind o impostoare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează