SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ministrul Imigrării din Australia salută decizia de a-l deporta pe Djokovic: „Toată țara a făcut un efort considerabil ca să ajungem aici”

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 10:45 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 11:44

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, cel care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, a reacționat după ce Curtea Federală a respins apelul sârbului, menținând decizia sa. 

Vineri ministrul Alex Hawke și-a folosit puterea excepțională de decizie și i-a anulat viza lui Novak Djokoic. Sârbul făcut cotestație, iar cazul a ajuns la Curtea Federală. Nole nu a avut însă câștig de cauză și va trebui să părăsească țara și să rateze primul Grand Slam din 2022.

Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”

Alex Hawke: „Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale din Australia”

Hawke a reacționat la scurt timp după finalul procesului.

„Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale din Australia de a menține decizia mea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic în interes public, conform Actului pentru Imigrare. 

Politicile puternice de protejare a graniței australiene ne-au păstrat în siguranță pe timpul pandemiei. Datorită lor a rezultat una dintre cele mai mici rate de deces, cea mai puternică revenire economică și cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Aceste politici sunt fundamentale și pentru a păzi coeziunea socială din Australia, care continuă să fie din ce în ce mai puternică, în ciuda pandemiei. Australienii au făcut un mare sacrificiu pentru a ajunge până aici și Guvernul Morrison este hotărât clar să își mențină poziția, așa cum se așteaptă și poporul australian. 

Până astăzi, în Australia s-au administrat aproximativ 43 de milioane de doze de vaccin, iar peste 91,6% din australienii de peste 16 ani sunt vaccinați cu schema completă. Prin urmare, Australia a putut să desfășoare, pas cu pas, redeschiderea graniței internaționale, ca rezultat al acestui program de vaccinare”, a declarat Alex Hawke potrivit The Guardian.

Citește aște știri din tenis:

Primele mesaje după decizia în cazul lui Djokovic » Ce jucătoare îi ia apărarea

„O să aibă o imagine extraordinară printre cei nevaccinați” » Ilie Năstase, reacție fermă în „cazul Djokovic”: „E vina lui, eu nici nu m-aș fi urcat în avion!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
194012627647562
Constantine Constantine  •  16 Ianuarie 2022, 18:05

Ati facut un efort degeaba.Cu 91% vaccinati si cu peste 100000 de imbolnaviri/zi adunind deja peste 1 milion de cazuri active va laudati ca ati rapus un gigant al sportului alb prin metode folosite prin lagarele de concentrare.Mai raminea sa-l gazati.Saracilor!Ati facut cea mai mare discriminare din istoria sportului.

2390836174295086
Chis Eduard  •  16 Ianuarie 2022, 16:45

Oameni de nimic care nu au produs la nivel mondial decat birocratie , interese in favoarea corporatiilor, decizii abuzive etc Un *** de care in urma cu 1 saptamana nu stia nimeni ca exista

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iull
iull  •  16 Ianuarie 2022, 16:25

Are dreptate, au facut un efort sustinut sa-l linseze pe dusmanu boborului, ce venise si ala cu visa de munca, sa-si faca treaba, la care e cel mai bun din lume. In loc de GOAT l-au facut scapegoat. E si asta o realizare cand dupa 2 ani de record mondial la lockdown or fi cu mintile duse. Si mai sunt si alegerile federale din mai cand cei ce i-au tinut inchisi ca pe oi vor sa fie realesi ca salvatorii natiunii. Si mai e nacazul cu blocarea explotarii de litiu din Serbia a companiei autraliene Rio Tinto, ca le distrugeau alora mediu, si Djacovick era si acolo anti. Asa ca una peste alta, da, au facut treaba buna. Bonus au manjit si AO care era un eveniment fain in vremuri tulburi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează