SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA HOPMAN

Allez la France! Kristina Mladenovic și Richard Gasquet au câștigat Cupa Hopman, 2-1 în finala cu SUA

Kristina Mladenovici (dreapta) și Richard Gasquet au cucerit a doua Cupă Hopman pentru Franța // FOTO Guliver/GettyImages
Kristina Mladenovici (dreapta) și Richard Gasquet au cucerit a doua Cupă Hopman pentru Franța // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat duminica, 08 ianuarie 2017 00:00

O singură dată în istoria de 28 de ani a competiției se mai impusese Franța, în 2014, prin Alize Cornet și Jo-Wilfried Tsonga.

Ieri, la Perth, a avut loc o finală plină de suspans, care a menținut vie atenția privitorilor până la ultimele puncte.

Întâi, Richard Gasquet a câștigat pentru prima dată în carieră în fața lui Jack Sock, un meci în care însă americanul a servit pentru a-l câștiga la 6-5 în decisiv. "E vina mea, îmi pare rău", a spus Sock. "Am lăsat totul să-mi scape în final".

În replică, Gasquet a mărturisit că nu s-a speriat când adversarul a avut minge de meci. "Am încercat să mă concentrez pe mine și să fiu puternic mental. E dificil, ne știm bine, e un bun prieten al meu".

În meciul fetelor, Coco Vandeweghe a echilibrat rezultatul general, după două seturi dense cu Kristina Mladenovic. În actul al doilea, americanca și-a spart o rachetă, pe care l-a final a dăruit-o unui fan. "Era ruptă? Nu-mi amintesc. Încercam să-mi mențin echipa în meci", a spus ea.

Disputa de dublu mixt a pus lucrurile în ordine, francezii având întâietate. "Mulți jucători mari au câștigat aici, suntem foarte fericiți să avem numele pe trofeu", a spus Gasquet.

"Doar simplul fapt că ținem cupa în brațe e ceva foarte frumos", a adăugat Mladenovic, cea care fusese cu o zi înainte omul-cheie al întâlnirii cu Elveția, decisivă pentru calificarea în finală.

Franța- SUA 2-1

  • Gasquet-Sock 6-3, 5-7, 7-6 (6)
  • Mladenovic-Vandeweghe 4-6, 5-7
  • Mladenovic, Gasquet-Vandeweghe, Sock 4-1, 4-3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează