SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

De ce bărbații joacă mai des în sesiunea de seară la Roland Garros? Directorul turneului, răspuns fără ocolișuri: „Nu mă simt prost s-o spun!”

Amelie Mauresmo // foto: Imago Images
Amelie Mauresmo // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 20:21 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 21:41

Amelie Mauresmo (42 de ani), fostă jucătoare de tenis și actualul director al French Open, spune că meciurile bărbaților de la Roland Garros sunt mai atractive pentru public. Până acum, un singur duel dintre cele 10 din sesiunile de seară a fost pe partea feminină de tablou.

Amelie Mauresmo, fost lider mondial în tenisul feminin și dublă câștigătoare de Grand Slam (Australian Open și Wimbledon în 2006), se află la prima ediție a Roland Garros în postura de director al turneului. 

Ea a fost chestionată pe seama meciurilor din sesiunile de seară, întrucât un singur meci dintre cele 10 jucate seara în ediția din acest an a turneului parizian a pus față în față femei: Alize Cornet - Jelena Ostapenko, în turul 2.

Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kilograme de aur câștigate la Golden Four: „Lumea trebuie să înțeleagă”
POVESTE
Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kilograme de aur câștigate la Golden Four: „Lumea trebuie să înțeleagă”

Directorul Roland Garros, despre programarea meciurilor la ediția 2022

„În vremurile în care suntem, nu mă simt prost și nu cred că este nedrept să spun - din postura de femeie și fostă jucătoare de tenis - că meciurile bărbaților sunt mai atractive în general.

Când fac programul în fiecare zi, încă din primul tur, obiectivul meu este să văd ce meci între femei aș putea programa seara. Confruntarea sau vedeta pe care aș putea-o pune seara.

Să fiu sinceră, am luat asta în considerare în fiecare zi - bine, nu în fiecare zi - dar în majoritatea zilelor am încercat să vedem, eu și întreaga echipă, ce putem face.

Trebuie să admit că a fost dificil. Mi-a fost greu să găsesc dueluri care ar putea fi «meciul zilei»”, a declarat Mauresmo, potrivit Eurosport.

Amelie Mauresmo, despre problemele legate de transportul în comun

O altă problemă este reprezentată de orele înaintate la care se termină unele dintre meciuri. Duelul Novak Djokovic - Rafael Nadal de marți seara, de exemplu, s-a încheiat la ora locală 01:00, iar spectatorii au avut dificultăți în a ajunge acasă.

„Asta este o problemă cheie care trebuie adresată. Va fi una dintre prioritățile noastre pe viitor.

Nu am planificat nimic până acum, dar trebuie să ne organizăm altfel cu departamentul de transporturi din Paris, cu sistemul de autobuze și cel subteran.

Dacă vom continua așa cu sesiunile de seară, oamenii trebuie să aibă o modalitate de a ajunge acasă atunci când părăsesc stadionul. Dar momentan nu avem nimic”, a afirmat Amelie Mauresmo.

Mai multe știri despre Roland Garros: 

Nadal și Djokovic, declarații după maratonul de peste 4 ore: „Ori respecți planul A, ori pleci acasă!”

Djokovic pierde iar locul 1, după înfrângerea cu Nadal » Doi jucători luptă să-i ia locul sârbului în fruntea ierarhiei ATP

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alexh
alexh  •  01 Iunie 2022, 21:56

se recunoaste ca meciurile barbatilor sunt mai atractive. fetele joaca 2 din 3 si barbatii 3 din 5 seturi. de ce premiile sunt egale?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează