SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Nadal și Djokovic, declarații după maratonul de peste 4 ore: „Ori respecți planul A, ori pleci acasă!”

Rafael Nadal // FOTO: Imago +14   FOTO
Rafael Nadal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 08:27 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 10:33

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (35 de ani. 1 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), și s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022.

La finalul partidei care a durat 4 ore și 12 minute, ibericul, campion de 13 ori la Roland Garros, a vorbit despre importanța victoriei în fața marelui său rival. 

INSTANT CLASSIC » Nadal e în semifinale la Roland Garros, după o victorie uriașă cu Djokovic! Duel EPIC de peste 4 ore care intră în istoria tenisului
Roland Garros
INSTANT CLASSIC » Nadal e în semifinale la Roland Garros, după o victorie uriașă cu Djokovic! Duel EPIC de peste 4 ore care intră în istoria tenisului

Concluziile lui Rafael Nadal după victoria cu Djokovic de la Roland Garros: „Știam că nu există planul B. Ori respecți planul A, ori pleci acasă!”

„Mereu e o provocare să joci contra lui Novak. Sunt foarte fericit de meciul reușit în fața unuia dintre cei mai buni din istorie. Sunt foarte emoționat. Totul e incredibil. 

Pentru mine e foarte important să joc aici. E cel mai important loc din cariera mea. Dar încă nu am câștigat nimic. Am doar ocazia de a reveni în două zile și de a juca într-un turneu care înseamnă totul pentru mine.

 Acum încerc să fiu echilibrat. E o noapte mare, trebuie să mă bucur de ea. Dar obiectivul este să rămân concentrat pe meciul următor.

Am jucat cea mai bună partidă din ultimele 4 luni. Am jucat bine, am avut intensitate fizică și mentală. În setul 4 am luptat fără să-mi pierd speranța. Este o noapte specială pentru mine. Aici e un teren special, are ceva unic.

În ziua în care aveam cea mai mare nevoie, am reușit să joc la un nivel la care nu credeam că pot, pentru că mi-a fost greu în ultimele 3 luni și jumătate. Acum trebuie să mențin acest nivel. Am fost surprins de faptul că am început așa. Știam că nu există planul B. Ori respecți planul A, ori pleci acasă! Dar e foarte greu. Dacă îi dai voie, Djokovic revine mereu.”, a spus Rafael Nadal, citat de Mundo Deportivo

A arătat că este un campion. Îl felicit. Merită. Am pierdut în fața unui jucător mai bun. A fost mai bun în momentele importante
- Novak Djokovic

FOTO. Cele mai tari momente din meciul Nadal – Djokovic 

+10 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Djokovic - Nadal

Citește mai multe știri din tenis:

Djokovic, huiduit la meciul cu Nadal » McEnroe a răbufnit pe marginea terenului: „Asta e o nebunie!”

Povestea Martinei Trevisan, surpriza din semifinalele Roland Garros 2022: „M-am născut cu o rachetă în mână. Fac ceea ce iubesc!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
so0os1ck
so0os1ck  •  01 Iunie 2022, 12:08

Au jucat doi campioni. Nadal e regele zgurii, cu 20 de victorii si 8 infrangeri, in duelurile cu Djokovic, iar Djokovic e regele hard-ului, cu 20 de victorii si 7 infrangeri in duelurile cu Nadal. E greu sa fii bun pe toate suprafetele, unii sunt mai buni pe o suprafata decat pe alta, de aceea nu e corect sa spui ca unul e mai bun ca celalalt...la tenis!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează