SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO + FOTO Povestea Martinei Trevisan, surpriza din semifinalele Roland Garros 2022: „M-am născut cu o rachetă în mână. Fac ceea ce iubesc!”

Martina Trevisan (28 de ani, 59 WTA), s-a calificat în semifinalele Roland Garros, după o bătălie plină de emoții cu Leylah Fernandez (19 ani, 18 WTA), scor 2-6, 7-6(3), 6-3. +7   FOTO
Martina Trevisan (28 de ani, 59 WTA), s-a calificat în semifinalele Roland Garros, după o bătălie plină de emoții cu Leylah Fernandez (19 ani, 18 WTA), scor 2-6, 7-6(3), 6-3.

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2022 20:25 / Actualizat marti, 31 mai 2022 20:28

Martina Trevisan (28 de ani, 59 WTA), s-a calificat în semifinalele Roland Garros, după o bătălie plină de emoții cu Leylah Fernandez (19 ani, 18 WTA), scor 2-6, 7-6(3), 6-3.

  • În semifinale, Martina Trevisan o va întâlni pe Coco Gauff (18 ani, 23 WTA).

În urmă cu doi ani, când atingea sferturile de finală la Paris, italianca semna cu litere apăsate și o surpriză, și o confirmare. Prima pentru cei care abia îi zăreau numele pe tablourile turneelor minore, a doua către persoanele apropiate, care au crezut în talentul ei și când Martina pierduse speranța. 

INSTANT CLASSIC » Nadal e în semifinale la Roland Garros, după o victorie uriașă cu Djokovic! Duel EPIC de peste 4 ore care intră în istoria tenisului
Roland Garros
INSTANT CLASSIC » Nadal e în semifinale la Roland Garros, după o victorie uriașă cu Djokovic! Duel EPIC de peste 4 ore care intră în istoria tenisului

Astăzi, când a făcut un pas în plus, tribuna nu a mai captat priviri mirate, ci înclinări aprobatoare din cap. Trevisan s-a impus în două ore și 21 de minute, 6-2, 6-7 (3), 6-3, în fața finalistei de la US Open 2021, Leylah Fernandez, după ce ratase o minge de meci la 5-4 în setul secund.

Martina Trevisan a acceptat situația

Un moment în care totul se putea întoarce, mai ales că jucătoarea canadiană gestionase cu calm în minte și agresivitate în lovituri tie-break-ul. 

„M-am uitat în jur și eram pe cel mai important teren din lume. Chiar dacă simțeam multă tensiune, eram stresată încât și brațele mele simțeau, m-am simțit fericită. Am acceptat situația pentru că jucam ca să trec în semifinale”, a explicat ea la final. 

„Am încercat să mă concentrez pe fiecare punct. Acestea au fost cele mai importante lucruri pe care le-am făcut”, a adăugat Martina în conferința de presă.

Martina, „mama mi-a dat acest nume, cu siguranță după Navratilova”, a traversat zone de emoții și în decisiv, un set pigmentat cu cinci break-uri, dintre care patru la rând între 4-0 și 5-2. A reușit până la urmă să se impună, devenind prima italiancă prezentă în penultimul act la Roland Garros de la Sara Errani în 2013 încoace.

+3 FOTO

Trevisan vine după ce a câștigat la Rabat primul titlu al carierei, „am multe meciuri, cred că joc tenisul meu cel mai bun, dar cred că pot fi mai bună”, a mai spus ea.

„M-am născut cu o rachetă în mână, mama mea e instructor de tenis și a continuat să predea până în luna a șasea a sarcinii. Am început la 4 ani, îmi plăcea să fiu la club, să joc singură la perete", povestea Trevisan pentru Vanity Fair. A lăsat în urmă anii tulburi ai adolescenței, când a suferit de anorexie între 2010 și 2014, și a renunțat să mai joace tenis. Avea 46 de kilograme și se hrănea doar cu fructe de pădure.

„Trecutul e trecut”

A ieșit însă la suprafață datorită familiei și a antrenorului Matteo Catarsi, care o pregătise și în primii ani. „Tenisul nu m-a salvat, dar cu siguranță mi-a întins o mână de ajutor. M-a învățat să rezolv problemele într-un mod diferit, a fost ceva terapeutic", mai spunea Martina, care azi a explicat că „important este cine sunt acum. Faptul că sunt fericită pe teren. Fac ceea ce iubesc. Trecutul e trecut. Îmi plac lupta, adrenalina, momentul dinaintea intrării pe teren. Sunt atâtea lucruri care te fac să te simți viu".

Ea o va întâlni în semifinale pe Coco Gauff, care a făcut un pas în plus față de anul trecut, când se oprea în "sferturi". Tânăra în vârstă de 18 ani a depășit-o cu 7-5, 6-2 pe compatrioata Sloane Stephens, finalista din 2018. 

VIDEO Rezumatul „sfertului” Martina Trevisan - Leylah Fernandez

Citește și alte știri din tenis: 

Camila Giorgi, probleme cu echipamentul la Roland Garros » Arbitrul a intervenit și i-a cerut să-l schimbe: „Nu am altceva”

Adolescenta care a eliminat-o pe Halep a cedat în „optimi” la Paris: „Mi-aș dori să fiu bărbat pe teren”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Iunie 2022, 11:39

...de fapt nu s a nascut cu o racheta in mana ci cu un bradulet ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează