SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Americanca a dezvăluit cum s-a comportat Horia după festivitatea de premiere: "Nu voia să plece de pe teren" :)

Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands s-au impus în finala de la dublu-mixt +3   FOTO
Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands s-au impus în finala de la dublu-mixt

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2012 21:52

Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands au răspuns printre rîsete întrebărilor jurnaliştilor de la Melbourne

Clipele cu trofeul în braţe vor fi mereu speciale pentru Horia Tecău şi partenera sa. Pozele de după, sentimentele care i-au inundat după ce au lovit ultima minge a meciului. Dar cîştigarea trofeului de la Australian Open i-a adus în faţa ziariştilor de la Melbourne, care au avut diverse curiozităţi. Deşi se grăbea să prindă avionul spre România, Horia a stat şi a vorbit cu cei prezenţi la conferinţa de presă.

- Bethanie, Horia, aşadar, primul trofeu de Mare Şlem pentru amîndoi? Cum e?
Bethanie: E extraordinar! N-am fost foarte nervoasă pentru că am mare încredere în partenerul meu şi m-am simţit foarte bine pe teren. Elena şi Leander sînt jucători buni, au revenit în setul al doilea, dar noi am luptat pînă la final. E reconfortant să avem un trofeu, o să avem o poză la anul pe culoar, aşa că e foarte cool.

- E diferit pentru fiecare dintre voi să fiţi campioni la un turneu de Mare Şlem?
Horia Tecău: E un sentiment incredibil. E greu să cîştigi astfel de turnee. Am jucat două finale pînă acum şi sînt foarte fericit că am reuşit să-l cuceresc pe primul. Sînt un pic grăbit pentru că trebuie să plec la aeroport, îmi va lua ceva vreme ca să realizez ce am făcut. O să încerc să mă bucur de aceste momente.

- Cum e să cîştigi un turneu la care era să nu vă înscrieţi?
Bethanie: Chiar vorbeam despre acest lucru.
Horia: Pe parcursul celor două săptămîni am avut parte..
Bethanie:..de traume
Horia: Da, unele momente bune şi nişte meciuri mai puţin bune, mai ales în ziua în care am pierdut în semifinale la dublu, şi a trebuit să intru din nou pe teren şi să lupt pentru un loc în semifinale la mixt. Bethanie m-a ajutat foarte mult să rămîn pozitiv. Am trecut de acel meci şi finala a fost incredibilă. Leander şi Elena sînt doi jucători foarte buni. Au schimbat jocul pentru că au văzut că sîntem în formă. Te simţi bine atunci cînd cîştigi aşa, în varianta grea.

"Sărbătorim data viitoare"

- Aţi mai jucat şi anul trecut împreună la Australian Open, de ce nu aţi mai făcut-o şi după aceea?
Bethanie: Nu am mai jucat de atunci la mixt. E greu să joci simplu, dublu şi la mixt. E foarte greu. La Wimbledon nu sînt seturi scurte, iar băieţii joacă acolo cel mai bun din cinci seturi. În principiu, nu am putut să joc la mixt şi pentru că am avut probleme la umăr. Am pierdut la simplu aici şi apoi ne-am înscris la mixt. Îmi place să joc, dar corpul meu nu prea e de acord atunci cînd apar pe toate cele trei tablouri.

- Care sînt lucrurile pe care le luaţi cu voi din această victorie?
Horia: E minunat că am spart gheaţa şi am cîştigat primul trofeu de Mare Şlem, că am cîştigat o finala de Grand Slam, avînd în vedere că am două pierdute şi ştiu cît de greu este. De acum încolo o să încerc să construiesc pe această experienţă. Nu poţi s-o înlocuieşti cu nimic altceva. De acum încolo trebuie să merg pe teren şi să cîştig finalele de Mare Şlem. Sper să vină şi altele
Bethanie: Horia nu voia să iasă de pe teren. Mai avea puţin şi veneau cei de la securitate să-l scoată, (Rîde). Îmi zicea că vrea să rămînă acolo.

- Horia, ai avut parte de o înfrîngere care probabil te-a marcat. E bine că ai reuşit să cîştigi...
Horia: Da, e o recompensă pentru mine acest titlu, după ce am pierdut în semifinale la dublu. Chiar dacă a fost un turneu foarte bun pentru mine, chiar şi la dublu, nu înseamnă că o să muncesc mai puţin de acum înainte.

- Eşti fericit sau trist că nu vei sărbători cu Bethanie?
Horia: O să sărbătorim, cînd ne vom vedea data viitoare.
Bethanie: Va trebui să mai cîştigăm un trofeu. Acesta e planul.

Bethanie mereu altfel
Partenera lui Horia Tecău nu putea să fie la fel nici pentru finala de la Australian Open.

Ea a şocat de multe ori prin prezenţele ei de pe teren. De data aceasta, a apărut fără o mînecă de la bluză. "Ţinuta a fost graţie soţului meu, el mi-a tăiat una dintre mîneci, asta pentru a mi se vedea tatuajul. Am mai făcut acest lucru şi la Wimbledon. Am schimbat însă ceva. Deşi am intrat pe teren cu o bentiţă a la Pat Cash, a trebuit să o schimb cu un cozoroc pentru că era prea mult soare, altfel aş fi jucat tot meciul cu bentiţa",a spus cea care nu conteneşte să inoveze în materie de ţinute pe terenul de tenis.
Ea a povestit şi cum se explică tatuajul de pe braţ.  "Florile de pe bicepsul meu sînt nuferi, în afară de faptul că sînt florile mele favorite, înseamnă iluminare şi schimbare, aşa că am cumva propria grădină zen. Şi mai am unul, numele soţului meu, în interiorul inelarului stîng, şi el are numele meu de asemenea". Justin şi Bethanie s-au căsătorit în 2008, la Napoli, ea purtînd atunci o rochie neagră. Bethanie ocupa înainte de Australian Open locul 67 în ierarhia mondială la simplu, neavînd nici un turneu cîştigat, iar cel mai sus a fost clasată pe locul 30, pe 11 iulie 2011.

145.000 de dolari a fost cecul pe care l-au primit Bethanie Mattek-Sands şi Horia Tecău după finala cîştigată

3 finale de Mare Şlem a jucat Horia Tecău în cariera sa, două pierdute la dublu, alături de Robert Lindstedt în 2010 şi 2011 şi una la mixt, la Australian Open, cîştigată alături de Bethanie Mattek-Sands

916.259 de dolari strînsese din tenis, înainte de Australian Open, Tecău

Lui Horia Tecău îi place...
culoarea mov
maşina Audi
de cîntăreţul Michael Michael Bublé
filmul Catch Me If You Can
actorii Penélope Cruz şi Leonardo Di Caprio
oraşul Melbourne şi Australia
băutura mojito
fructul mango mango
parfumul 212 de la Carolina Herrera.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO CU HORIA TECĂU CU IMAGINI DIN AFARA TERENULUI DE TENIS!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
veverita_catalin
veverita_catalin  •  29 Ianuarie 2012, 13:20

In sfarsit ! Hai ca se poate si la dublu masculin, Horia ! De-abia astept Rolland Garros-ul si Wimbledon-ul ! Va veni si vremea revansei ! Pana atunci bucura-te de aceasta minunata realizare ! Felicitari !

mvd_joker
mvd_joker  •  29 Ianuarie 2012, 12:52

asa cum a fost de criticat infrangerea in fata celor doi Bryan, cu o mare tenta de romanism, tot atat de mult este de aplaudat aceasta victorie frumoasa, muncita!! Bravo Horia, bravo Bethanie!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează