SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

GALERIE FOTO Ana Bogdan a câștigat duelul românesc de la Transylvania Open

Ana Bogdan și reacția sa de la finalul partidei FOTO Raed Krishan +29   FOTO
Ana Bogdan și reacția sa de la finalul partidei FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 10 februarie 2024 18:06 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 20:49

Ana Bogdan (31 de ani și 65 WTA) s-a impus în fața lui Jaqueline Cristian (25 de ani și 81 WTA) cu 6-3, 3-6. 6-4 în semifinalele Transylvania Open.  Meciul dintre cele două românce a durat aproape trei ore, în sferturi”, ea obținuse victoria după trei ore și jumătate.

Transylvania Open se apropie de final și pentru a treia oară o jucătoare din România a ajuns în finală. Ana Bogdan s-a calificat, sâmbătă, în ultimul act, ea urmându-le pe Simona Halep (2021) și Gabriela Ruse (2023).

„Ar fi fost frumos să fie o finală”, spunea Ana Bogdan înainte de confruntarea cu Jaqueline Cristian. Cele două au oferit un meci pasionant, cu răsturnări de situație, cu tenis de calitate și cu emoții.

Pentru Ana a fost a opta semifinală a carierei, iar pentru Jaqueline a treia.

Bogdan, care a jucat un meci de aproape trei ore și jumătate în „sferturi”, a început mai bine partida. Cu toate că game-urile au fost strânse, Ana a reușit să fie mai lucidă și să găsească soluțiile în momentele importante. După o oră și două minute, ea s-a impus cu 6-3.

+27 FOTO

Nivelul de energie a scăzut în partea a doua, Bogdan având și unele probleme cu bătăturile, iar Cristian a reușit să se ducă la 5-0. Orgoliul de jucătoare al Anei nu a lăsat ca setul să se ducă atât de ușor și printre îngrijiri medicale a luat trei game-uri. După 47 de minute s-a încheiat și setul al doilea, 6-3, dar în favoarea lui Jaqueline.

Prilej de bucurie pentru fanii care au umplut BT Arena. Decisivul a fost echilibrat la început, fizic pentru că schimburile au fost lungi. 

Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”
PROCES HALEP
Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”

Ana Bogdan, a treia victorie în fața lui Jaqueline Cristian

S-a mers cu serviciul până în game-ul al optulea, Ana Bogdan desprinzându-se la 5-3 după ce a reușit să fie jucătoarea mai agresivă. Însă nu a putut închide partida pentru că Jaqueline a pus toată determinarea în game-ul de retur. 

O dublă greșeală i-a oferit Anei o minge de break, pe care a fructificat-o după o eroare cu dreapta a adversarei. Două ore și 53 de minute de luptă pentru a treia victorie în fața lui Jaqueline, 6-3, 3-6, 6-4.

Am stat pentru fiecare punct, mi-am spus să lupt până la final, am avut multă energie și multă adrenalină date de public 
- Ana Bogdan

A 65-a jucătoare a lumii este la a doua finală în circuitul WTA după cea de la Varșovia din 2022.

+25 FOTO

Adversara din ultimul act a Anei va fi stabilită după partida Karolina Pliskova (Cehia)-Hariett Dart (Marea Britanie).

Mă simt extraordinar, sunt mai mult decât fericită. Felicitări lui Jaqueline, am arătat un nivel înalt de tenis
- Ana Bogdan 

Citește și alte știri din tenis: 

Englezii sunt uimiți de „Buldozerul din Brașov”: „A făcut mai mulți bani decât Messi și Ronaldo la un loc! Nici măcar LeBron nu se apropie de el”
ASCENSIUNE
Englezii sunt uimiți de „Buldozerul din Brașov”: „A făcut mai mulți bani decât Messi și Ronaldo la un loc! Nici măcar LeBron nu se apropie de el”
TAS, comunicat de ultimă oră privire la cazul Simona Halep vs ITIA
AUDIERI SIMONA HALEP
TAS, comunicat de ultimă oră privire la cazul Simona Halep vs ITIA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  11 Februarie 2024, 11:12

O victorie importanta care i-a adus o urcare cu 11 pozitii in clasamentul WTA. Succes in finala !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează