SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ana Bogdan, victorie superbă târziu în noapte la Roland Garros! » A depășit-o pe finalista din 2021 de la Paris și și-a egalat performanța de vârf în turnee majore

Ana Bogdan în acțiune Foto: Imago
Ana Bogdan în acțiune Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2024 01:14 / Actualizat vineri, 31 mai 2024 06:45

Ana Bogdan, 31 de ani, ♦ 64 WTA, s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, după o izbândă sonoră în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, 32 de ani, ♦ 22 WTA, 6-4, 6-4.

Dincolo de ora 22:00 la Paris, câteva petice cărămizii luminate în complexul de la Roland Garros, acolo unde se mai desfășurau meciurile rămase dintr-o zi, încă una, perturbată de ploaie.

La un moment dat, după-amiază, norii s-au revărsat atât de violent încât se auzeau rafalele lovind ritmic acoperișul arenelor Philippe Chatrier și Suzanne Lenglen.

Organizatorii au insistat însă, după ce vremea rea s-a calmat, să se joace toate meciurile de simplu din program, pentru a nu îngreuna și mai mult schema zilelor următoare.

Irina Begu - Linda Noskova 6-4, 6-2 » Succes împotriva sorților! Irina, ca un „tăvălug” la Paris, după ore de așteptare agonizantă
ROLAND GARROS
Irina Begu - Linda Noskova 6-4, 6-2 » Succes împotriva sorților! Irina, ca un „tăvălug” la Paris, după ore de așteptare agonizantă

Așa a ajuns Ana Bogdan să dispute partida din turul secund cu Anastasia Pavlyunchenkova, finalistă la Paris în 2021, pe Terenul 3, noaptea, în loc de pe Terenul 11, pe zi, cum era gândit inițial. Alte 7 partide se mai jucau în paralel pe diverse arene.

Cele două adversare, ambele cu tricouri cu mâneci lungi și colanți pentru a se apăra de frig –temperatura era de 13 grade Celsius – s-au înfruntat pentru a patra oară în circuitul WTA. Rusoaica, favorită 20 la Roland Garros anul acesta, se impusese în precedentele trei, inclusiv anul acesta în calificări la Adelaide, fără să lase mai mult de două game-uri pe set.

Ana Bogdan, puternică pe zgura de la Roland Garros, în fața Anastasiei Pavlyuchenkova

Pentru întâia ciocnire pe zgură însă, lucrurile s-au schimbat substanțial. Bogdan, aflată într-o perioadă de formă bună, a lovit prima la retur, făcând break pentru 2-0.

N-a contat apoi istoricul direct nefavorabil. Chiar dacă Pavlyuchenkova a egalat la 3, românca a luptat, a mai salvat o minge de break a rusoaicei și a forțat pe final, smulgând setul cu 6-4.

Lovituri de moral și de încredere, passing shot-uri spectaculoase și o concentrare reînnoită în porții variabile au făcut-o pe Ana să treacă peste game-ul cel mai complicat în setul secund, cel de 2-1. Apoi a venit break-ul. Și distanțarea la 4-1, apoi la 5-2.

Pavlyuchenkova s-a apropiat la 4-5, însă Bogdan a mai forțat un break, încununând o victorie, 6-4, 6-4, la capătul căreia a dominat aproape toate capitolele statisticii. La miezul nopții pariziene, doar alte două meciuri mai erau în desfășurare.

16greșeli neforțate a comis românca, în timp ce Pavlyuchenkova a ajuns la 30

Și-a egalat vârful de la Paris

Aflată la a șaptea prezență pe tabloul principal de la Roland Garros din totalul de 9 participări, Ana și-a egalat cea mai bună performanță din turnee de Mare Șlem și de la Paris, calificarea în turul al treilea, atinsă prima dată în 2021.

Următoarea adversară a Anei Bogdan la Roland Garros

Următoarea adversară a „tricolorei” este Elina Svitolina, favorita 15, pe care a învins-o recent, în BJK Cup la Amelia Island, în întâlnirea de calificare la turneul final, aceea fiind singura lor confruntare de până acum. Mai devreme, Irina Begu avansase în aceeași fază a turneului, după 6-2, 6-4 cu Linda Noskova (Ceh, 27).

Duelul dintre Bogdan și Pavlyuchenkova fusese prefațat la Open GSP, acolo unde Mihaela Buzărnescu, fost număr 20 WTA, a explicat de ce crede că Ana are o șansă bună în fața rusoaicei, în ciuda bilanțului negativ în meciurile directe.

VIDEO. Meciul Anei Bogdan de la Roland Garros, contra Anastasiei Pavlyuchenkova, prefațat la Open GSP: „Cred că Ana va intra foarte determinată pe teren”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Mie îmi arde de grijile lui?” » Becali a dezvăluit oferta pentru Radunovic: „I-am dat 200.000 la semnătură, dar știți ce mi-a spus că vrea?”
Superliga
„Mie îmi arde de grijile lui?” » Becali a dezvăluit oferta pentru Radunovic: „I-am dat 200.000 la semnătură, dar știți ce mi-a spus că vrea?”
Măsură DISPERATĂ la FCSB, după startul jenant de Superligă: „Am oferit 2 milioane, trebuie să risc! Forțez pentru el”
Superliga
Măsură DISPERATĂ la FCSB, după startul jenant de Superligă: „Am oferit 2 milioane, trebuie să risc! Forțez pentru el”
Basarab Panduru a numit cel mai slab jucător de la FCSB în meciul cu Oțelul: „Rar vezi așa ceva” + „A părut o echipă de retrogradare”
Superliga
Basarab Panduru a numit cel mai slab jucător de la FCSB în meciul cu Oțelul: „Rar vezi așa ceva” + „A părut o echipă de retrogradare”

Controversă în timpul ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice » Internauții consideră că „Cina cea de Taină” a fost parodiată la Paris

Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”


Comentarii (11)
Trandafir
Trandafir  •  31 Mai 2024, 21:10

Perechea Niculescu, Bucsa dupa ce a cucerit trofeul de la Strasbourg, WTA500 a casigat meciul de astazi la dublu. Au obtinut fiecare 130 puncte WTA. Niculescu a urcat pe locul 35 in clasamentul Live. Succes mai departe !

tictictic
tictictic  •  31 Mai 2024, 13:11

Bravo Ana!!! Succes in turul urmator; meriti din plin sa avansezi in ierahia clasamentului mondial! Ana etaleaza un tenis corect si placut ochiului; Ana arata solid in teren si joaca ceea ce trebuie, desi asta nu-i afecteaza deloc feminitatea; Ana are mere, si-i sta foarte bine asa... Nu va ajunge niciodata numarul 1 mondial, ca e prea tarziu la varsta ei, insa n-are cum sa nu-ti placa de ea si de tenisul ei! Hai Ana!!! P.S.: Recunosc ca aprecierile mele pot fi 100% subiective, insa personal imi place de ea, din toate punctele de vedere, inclusiv cel al tenisului etalat.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  31 Mai 2024, 11:31

Bravo Ana , bafta in continuare ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close