SPORTURI  »  TENIS  »  COMUNICAT

ANAD, comunicat după ce Simona Halep a fost audiată la Londra: „Avem încredere că se va lua o decizie motivată”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 12:11 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 12:40

ANAD (Agenția Națională Anti-Doping) a anunțat că a participat, pe 28 și 29 iunie, în calitate de observator, la ședințele organizate la Londra, în cadrul cărora Simona Halep (31 de ani, numărul 50 WTA) a fost audiată de cei de la Sports Resolutions, un for care se ocupă de soluționarea litigiilor din sport. Halep a fost suspendată în toamna anului trecut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a picat un test anti-doping la US Open 2022. 

ANAD spune că păstrează o poziție neutră în cazul Simonei Halep și că, pentru ca integritatea procesului să fie păstrată, nu va face public niciun fel de informații. 

Când se dă verdictul în cazul Simonei Halep? Ce scrie în regulament
CAZ
Când se dă verdictul în cazul Simonei Halep? Ce scrie în regulament

ANAD, comunicat oficial, după ce Simona Halep a fost audiată de Sports Resolutions: „ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces”

Mai jos, comunicatul integral postat de ANAD, pe site-ul oficial al forului. 

În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat, la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).
ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions.
Precizăm că ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente.
Pentru a menține integritatea procesului, ANAD va păstra confidențialitatea informațiilor, a întregului proces, incluzând și dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de ședințe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părți implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.
Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping.

-comunicat ANAD

Simona Halep va afla verdictul într-o perioadă cuprinsă între câteva zile și două săptămâni 

Sursele GSP spun că Simona Halep va afla verdictul într-o perioadă ce poate varia de la câteva zile și până la maximum două săptămâni. Termenul din regulament este „într-un timp rezonabil”, dar judecând după cutumă, Simona ar putea afla în următoarele 2 săptămâni care este viitorul ei în tenis.

Care sunt cele două acuzații în cazul Simonei Halep?

Ambele acuzații, cumulate, pot duce la o suspendare de minimum 4 ani pentru dopaj și, practic, pot să îi încheie cariera sportivei din România. Speranța Simonei este un verdict ce nu depășește 2 ani. Următoarea cale de atac a Simonei Halep, în cazul unui verdict nefavorabil, ar fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În mare, cazul s-ar putea încheia cu o concluzie în această vară.

Ce este Sports Resolutions, organizația care o judecă pe Simona Halep

  • Sports Resolutions, agenția care s-a ocupat de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.
  • Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

Simona Halep și calvarul așteptării

În cele mai recente apariții publice, Simona Halep s-a plâns că așteptarea și incertitudinea sunt urmări la fel de grave ca suspendarea din circuit.

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.
Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale.

-Simona Halep, pe 24 mai 2023

VIDEO. Ion Țiriac, despre cazul Simona Halep: „Mi se pare obscenă perioadă de când a fost depistată pozitiv”

Citește și: 

Fosta rivală a Simonei Halep revine pe teren după doi copii în 3 ani

Sorana Cîrstea participă în premieră la Transylvania Open » Premii totale de 237.000 de euro

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  02 Iulie 2023, 00:19
Postat de gicab pe 30 Iunie 2023, 16:32

De unde știi tu?

Conform regulamentului maxim este 4 ani o masa in general se dau 2 ani iar la TAS, la recurs, se scade pedeapsa in mai toate cazurile.

Freyya
Freyya  •  01 Iulie 2023, 22:03
Postat de viforul pe 30 Iunie 2023, 15:17

Bravo! Pacalicii ăștia care stau la un mic rece și o bere calda pe balcon de dimineața pana seara nici nu ar trebui băgați in seama. Mai degrabă cineva i-ar ajuta sa schimbe canalul la tv ca se tot uita la telecomanda aia plină de praf și nu înțeleg ce pot face cu ea.

necajiti mai sunt fanii trisoarei

Freyya
Freyya  •  01 Iulie 2023, 18:24
Postat de persanu pe 30 Iunie 2023, 14:39

La noi ca al nimeni , toti haterii astia care se bucurau la victoriile Simonei astazi o incrimineaza in ultimul hal chiar daca substanta respectiva conform spuselor expertilor nu ar putea sa o ajute pe Simona deoarece substanta respectiva ii ajuta doar pe cei care fac efort sustinut , cum ar fi ciclistii , inotatorii , maratonistii etc. Si vinovata sa fie tot nu as haituio. Pe TIKTOK sunteti FALLOWERSII la toti interlopii ba chiar si a lui Csampar care a omorat 5,6 persoane ... iar pe Simona o faceti in fel si chip. Sa va fie rusine , imi este rusine ca am astfel de compatrioti. Satul de sobonali de birou smecheri inchipuiti. Yastremska si-a dovedit nevinovatia dupa 8 luni si a demonstrat ca substanta respectiva ia fost introdusa in corp prin actele sexuale , din cauza partenerului care lua nu stiu ce medicamente. SA VA FIE RUSINE. LA TOTI FANII INCHIPUITI AI SIMONEI. Daca nu era Simona nu v-ati fi uitat la tenis niciodata.

cine vrea sa vada tenis adevarat nu la *** se uita, bre

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează