SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU

Anca Todoni, al doilea titlu la rând! » Salt de 85 de locuri în ierarhia WTA

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 19:24 / Actualizat duminica, 20 august 2023 19:43

Anca Todoni, 18 ani, s-a impus în finala turneului ITF cu premii de 25.000 de dolari de la Bistrița, 7-5, 1-6, 6-2 cu Lucija Ciric Bagaric din Croația, după ce săptămâna trecută cîștiga un concurs similar la Osijek

Un salt impresionant în ierarhia mondială pentru tânăra Anca Todoni, care va împlini 19 ani pe 10 octombrie: 85 de poziții față de locul său actual, de pe 441 până pe 356. Acesta vine în urma victoriilor obținute în ultimele două săptămâni.

Românca a triumfat azi în finala de la Bistrița, turneul ITF dotat cu premii de 25.000 de dolari, care face parte din circuitul organizat de Ion Țiriac. La capătul a două ore și 32 de minute, Anca, favorita 6 concursului, a depășit-o pe Lucija Ciric Bagaric din Croația, 19 ani, locul 337 WTA, cap de serie 4.

În semifinale, cu o zi înainte, trecuse de Georgia Crăciun, 7-5, 7-6 (6), din nou un meci lung, 2h 15.

3 așia reușit Anca Todoni în finala de la Bistrița, ea având un procentaj de reușită pe primul serviciu de 59% și de 44% pe al doilea

Anca Todoni: 2023, anul ascensiunii 

În săptămâna anterioară, Todoni marcase o premieră în cariera ei tânără: primul titlu într-un turneu de 25.000 de dolari, la Osijek, în Croația. Fără set pierdut pe traseu și o victorie clară, 6-4, 6-3, în finala cu Lina Gkorcheska din Macedonia.

Asta după ce în iulie atingea ultimul act al unui concurs similar în Serbia, la Kursumlijska Banja), apoi juca pentru prima dată pe un tablou WTA, la Iași, în turneul de categorie 125, depășind runda întâi.

Anul trecut, într-un interviu pentru Gazetă, Anca spunea că „mi-am pus un obiectiv personal pentru la anul: să urc până prin top 500 chiar 400”. Țintă atinsă!

La fete pot să spun că am și un model după care care mă iau, Elena Rîbakina. Îmi place foarte mult, mi-au spus și antrenorii s-o urmăresc mai mult pentru că semăn foarte mult cu stilul ei de joc, și la fizic – Anca Todoni

A ajuns la tenis pentru sănătate

Anca Todoni, al doilea titlu la rând! » Salt de 85 de locuri în ierarhia WTA
Anca Todoni cu trofeul de la Osijek Foto Instagram

Ea a ajuns la tenis într-un mod mai puțin obișnuit. „Când eram mai micuță, eram un copil bolnăvicios, răceam foarte des, părinții mei erau disperați, ajungeam des pe la spitale, până când unul dintre doctori le-a recomandat să mă ducă la un sport în aer liber.

Și pentru că tatăl meu jucase vreo 7 sau 8 ani tenis, a zis că ar fi un sport chiar foarte bun pentru sănătate în primul rând. Apoi, încet-încet, antrenorul Paul Tetileanu, cu care am stat 10 ani, a văzut că am potențial, că pot să fac o meserie din tenis”, a povestit ea în același interviu.

Citește și: 

Coco Gauff, prima victorie în fața Igăi Swiatek: „Am simțit de cum am intrat în arenă că pot să câștig”
WTA CINCINNATI
Coco Gauff, prima victorie în fața Igăi Swiatek: „Am simțit de cum am intrat în arenă că pot să câștig”
Max Verstappen e în vacanță » Un coechipier îl dă de gol: „Vrea să câștige tot!
DEZVĂLUIRI
Max Verstappen e în vacanță » Un coechipier îl dă de gol: „Vrea să câștige tot!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
borabora
borabora  •  21 August 2023, 22:51

Sa intre in primele 100 s-aooi om vedea ce-i cu locurile din clasament. Pana acum n-a batut nici un top 100.

10geo
10geo  •  20 August 2023, 22:37

Felicitari! Succes mai departe!

MaxiP
MaxiP  •  20 August 2023, 20:48

Cu tot respectul, dar turneele de categorie 125 nu sunt turnee WTA, sunt turnee WTA Challenger. E o diferenta destul de semnificativa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează