SPORTURI  »  TENIS  »  ANTI-DOPING

EXCLUSIV „Pe mine m-au urmărit în vestiar!” » Novak Djokovic, apărat de o jucătoare din România după ce a criticat politica anti-doping din tenis: „Cum să am timp pentru așa ceva?”

Novak Djokovic a declanșat o tevatură în toată regula la Malaga, unde are loc faza finală a Davis Cup / Sursă foto: Imago Images +9   FOTO
Novak Djokovic a declanșat o tevatură în toată regula la Malaga, unde are loc faza finală a Davis Cup / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 12:02 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 13:54

Novak Djokovic a declanșat o tevatură în toată regula odată cu izbucnirea avută la Malaga, sârbul fiind deranjat că i s-a cerut să efectueze un control doping cu doar două ore înaintea unui meci ♦ Fanii s-au solidarizat cu Nole, la fel cum a făcut-o și jucătoarea Andreea Prisăcariu, o susținătoare declarată a acestuia.

Ieșirea lui Novak Djokovic de la finalul meciului de Cupa Davis cu Marea Britanie a provocat reacții de tot felul în comunitățile de tenis de pe Twitter, cele mai multe voci poziționându-se răspicat de partea sârbului.

Pentru a înțelege mai bine complexitatea testărilor doping din tenis, GSP.ro a solicitat opinia unei voci implicate în fenomen. Andreea Prisăcariu, locul 340 WTA, a explicat de ce îi dă în totalitate dreptate lui Djokovic, considerând, la fel ca Nole, că WADA pătrunde uneori prea agresiv în intimitatea jucătorilor.

Novak Djokovic, furios după ultimul control doping: „În 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva”
CONTROVERSĂ
Novak Djokovic, furios după ultimul control doping: „În 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva”

Andreea Prisăcariu, solidară cu Novak Djokovic: „Fiecare are rutina lui. Cum să am timp pentru așa ceva înainte de meci?”

„Am citit ceva pe tema asta. Ce pot să spun este că cei de la doping pot să vină după noi și în Bali, la plajă, dacă suntem acolo. Ideea este că sunt teste surpriză marea lor majoritate. Pot să fie și înainte de meci, dar și imediat după. 

Chiar dacă ai pierdut, ești supărat, ai câștigat, ești fericit... Tot te iau la înaintare cu testul.

Și sunt total de acord cu Nole. Fiecare are rutina lui. Suntem focusați etc. Cum să am timp pentru așa ceva înainte de meci, mai ales?! Când trebuie să mă încălzesc, să stau cu echipa și să fiu în atmosfera de meci...”. 

„Pe mine m-au urmărit în vestiar!” » Novak Djokovic, apărat de o jucătoare din România după ce a criticat politica anti-doping din tenis: „Cum să am timp pentru așa ceva?”
Andreea Prisăcariu / Sursă foto: Facebook

Și Andreea Prisăcariu a avut experiențe neplăcute la anti-doping: „Am fost urmărită în vestiar să fac repede proba”

Andreea Prisăcariu, cea care în ultimele săptămâni s-a confruntat cu o accidentare urâtă la gleznă, a relatat, din proprie experiență, maniera în care a fost nevoită să efectueze un test anti-doping într-un turneu jucat în Cehia: 

„După meci, OK, da, vino și facem, dar și acolo trebuie respect! Am jucat odată în Cehia și, imediat după ce am pierdut și am ieșit de pe teren, am fost urmărită în vestiar să fac repede proba. Nici timp cu antrenorul n-am avut, nicio discuție, nimic. Nici să plâng n-am apucat!

E o situație delicată, în care trebuie să știi să te comporți cu sportivul, ca să ne simțim și noi respectați și safe (n.r. - protejați, în siguranță)”, a afirmat Andreea Prisăcariu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Doctorul Ion Codorean, expert în ortopedie și medicină sportivă, povestea pentru Gazeta Sporturilor cum agenții WADA au vizitat-o pe Irina Begu la 06:00 dimineața pentru un test inopinat.

Novak Djokovic, furios după ultimul control doping: „În 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva”

Novak Djokovic a fost extrem de furios la conferința de presă de după victoria împotriva britanicului Cameron Norrie 6-4, 6-4, succes care a adus Serbiei calificarea în semifinalele Cupei Davis.

Vorbind în sârbă, liderul mondial a dezvăluit un fapt care i s-a părut revoltător. Cu mai puțin de două ore înainte de startul partidei, Novak a fost solicitat să se supună unui control doping.

„În 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva! Am fost anunțat de acest lucru cu o oră și jumătate înainte de meci. Am rutina mea și nu am nevoie să fiu distras. 

Să mă gândesc la faptul că trebuie să-mi ia cineva sânge, să mă gândesc dacă voi putea să dau o probă de urină... O decizie complet ilogică”, a spus Novak.

VIDEO Andreea Prisăcariu, despre admirația pe care i-o poartă lui Djokovic: „A arătat cine e șeful! După finala de la Australian Open, am plâns în hohote 10 minute”

Citește și alte știri despre Novak Djokovic:

Novak Djokovic, furios după ultimul control doping: „În 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva”

„Soția mea nu ar fi mulțumită” » Novak Djokovic, pus în dificultate la ultimul interviu: „Nu vreau să par lipsit de respect, dar...”

EXCLUSIV „Hai să-i dăm un wild-card, o să devină cel mai mare jucător din lume” » Povestea memorabilă a turneului jucat de adolescentul Novak Djokovic la București. Dezvăluiri după 20 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
laur_gr
laur_gr  •  25 Noiembrie 2023, 15:03

Dupa meci e normal. Inainte de meci e absurd! Nu poti sa atentezi la rutina sportivului de incalzire si pregatire pentru meci. Este pe buna dreptate revoltator.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează