SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Noua senzație a tenisului feminin vrea să scrie istorie: „Îmi doresc 25 de trofee de Mare Șlem”

Mirra Andreeva în acțiune pe zgura de la Roland Garros FOTO Imago Images
Mirra Andreeva în acțiune pe zgura de la Roland Garros FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 21:10 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 21:42

Mirra Andreeva (143 WTA și 16 ani) a făcut impresie bună la Roland Garros și are visuri mari.

Presa de tenis are o nouă favorită: pe rusoaica Mirra Andreeva, 16 ani. Calificată în turul al treilea al Roland Garros, unde o va întâlni, sâmbătă, pe Coco Gauff, 19 ani, adolescenta i-a cucerit pe toți cu candoarea sa.

 Finalistă în turneul junioarelor la Australian Open în acest an, ea încearcă să-și facă loc în lumea circuitului profesionist, unde este abia la al treilea turneu.

După victoria din turul al doilea, Mirra a vorbit despre țelurile sale pe termen lung. „Djokovic are 22 de trofee de Mare Șlem, nu? Atunci eu vreau să câștig 25, dacă e posibil! Deocamdată, următorul meu obiectiv este să câștig meciul din turul al treilea, vreu să o iau pas cu pas", a spus, candid, ea.

24 de trofeede Mare Șlem a cucerit Margaret Court, ea deținând recordul în această privință

Nu vrea să supere pe nimeni

Tânăra țintește sus și privește la fel de sus: „Primele mele amintiri de la Roland Garros sunt cele de la televizor cu Rafa, Roger și Novak. Anul trecut, când am participat la junioare, a fost impresionant pentru mine pentru că m-am întâlnit în spațiile destinate jucătorilor cu Djokovici, care asculta muzică și cânta".

Pe cine admiră adolescenta? „Idolul meu de când eram mai mică a fost întotdeauna Federer, dar trebuie să recunosc că mi-am schimbat puțin părerea după ce l-am văzut pe Nadal câștigând aici anul trecut. Acum Roger și Rafa sunt pe primul loc, dar nu vreau să-l jignesc pe Novak, așa că-i pun pe amândoi pe aceeași treaptă. Djokovic îmi place cum joacă, e genial felul în care se mișcă pe teren și cum poate contraataca", a subliniat ea.

Momente de copilărie

În trecut, Mirra a atras atenția când a declarat, la Madrid, că l-a zărit în sala de mese pe Andy Murray și i-a spus că e frumos și uimitor pentru că e un tip frumos, iar britanicul a răspuns în stilul său caracteristic la aceste complimente: „Închipuiți-vă ce jucătoare bună va deveni atunci când își va repara vederea!".

La turneul de la Madrid a reușit trei victorii, la Leylah Fernandez, Beatriz Haddad Maia, Magda Linette, fiind învinsă de Arina Sabalenka. Murray și Andreeva au continuat să schimbe mesaje, britanicul urându-i succes la Roland Garros, „poate de aceea joc așa de bine", a spus ea. 

Rusoaica a venit din calificări și speră să repete drumul pe care l-a avut Emma Răducanu, atunci când a câștigat US Open 2021 venind din faza preliminară. Până acum, ea a trecut la debutul său într-un turneu de Mare Șlem de Diane Parry, 79 WTA, și de Alison Riske-Amritraj, 85 WTA.

Din Siberia în Franța

Mai are o soră, Erika, în vârstă de 18 ani, care joacă tenis și care este clasată pe poziția 147 WTA și datorită căreia a început să practice și Mirra acest sport, la șase ani. Când familia a realizat că au potențial, s-au mutat din Siberia, din Krasnoiarsk, în Soci, orașul de pe malul Mării Negre. 

Apoi a ajuns în Franța, la Cannes, pentru a se putea pregăti cu antrenorii Jean-René Lisnard și Jean-Christophe Faurel. Talentul său a fost remarcat devreme, iar firma IMG a semnat un contract cu ea pe când avea doar 12 ani. Unde va ajunge? Vom vedea în anii care urmează. 

7 jucătoaresub 17 ani au ajuns în ultimii 30 de ani în turul al treilea la Roland Garros: Iva Majoli, Martina Hingis, Anna Kournikova, Serena Williams, Sesil Karatancheva, Michelle Larcer de Brito și Mirra Andreeva

Citește și alte știri despre Roland Garros:

Gladiator în lacrimi! A salvat două mingi de meci, l-a eliminat pe Sinner și a început să plângă » Meci EPIC, de 5 ore și 26 de minute, la Roland Garros
Roland Garros
Gladiator în lacrimi! A salvat două mingi de meci, l-a eliminat pe Sinner și a început să plângă » Meci EPIC, de 5 ore și 26 de minute, la Roland Garros
A produs marea surpriză de la Roland Garros, dar „fuge” de procesul din țara natală: „Sunt șocată! A bătut 3 meciuri și ștergem tot ce a făcut?”
ACUZAȚII
A produs marea surpriză de la Roland Garros, dar „fuge” de procesul din țara natală: „Sunt șocată! A bătut 3 meciuri și ștergem tot ce a făcut?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  03 Iunie 2023, 00:15

...articol excelent scris de o profesionista RF...Mirra n are nicio sansa in fata lui Coco ...dar asa trebuie sa spere la 16 ani ...limita este cerul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează