SPORTURI  »  TENIS  »  ATPANDREY RUBLEVAA

Andrey Rublev, noul star al circuitului ATP, și-a ales favoritul dintre Federer, Nadal și Djokovic: „E cel mai mare atlet din istorie, nu doar din tenis!”

Andrey Rublev FOTO: atptour.com
Andrey Rublev FOTO: atptour.com

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 17:08 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 19:32

Rusul Andrey Rublev (22 de ani, 8 ATP) l-a numit pe Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) „cel mai mare atlet din istorie”. 

Rublev a obținut al patrulea trofeu din carieră, week-end-ul trecut, la Sankt Petersburg. Andrey face parte partea dintr-o generație de excepție a tenisului rus, alături de Daniil Medvedev și Karen Khachanov, dar și-a găsit inspirația în alte zări, unele mai călduroase. Rafael Nadal este modelul său în tenis, un om pe care îl consideră atletul suprem.

Rublev: „Roger și Novak au momente de cădere, Rafa nu”

„Nici nu îmi pot imagina, și nu vorbesc doar de prestațiile sale din turnelee de Grand Slam, cum e posibil așa ceva. Toți jucătorii, chiar și Roger și Novak, au avut în carieră momente în care au fost cu moralul la pământ în timpul unui meci. Rafa este singurul jucător din istorie care o scoate mereu la capăt. Nu contează cum se simte, bine sau rău, dacă are vreo problemă. Dacă se întâmplă vreodată să piardă, o face mereu în meciuri cu set decisiv, după ore bune de luptă. Nu știu a rezistat la un astfel de nivel mental toată carieră. 

Rublev: „Nadal e cel mai mare atlet din istorie!”

Rublev a extins aria de căutare, dar nu i-a venit în minte un atlet cu un asemenea psihic: „Chiar dacă o să cauți alți sportivi, atleți din alte zone, tot nu vei găsi așa ceva. Toată lumea are zile rele. În sporturile de echipă e mai puțin vizibil, acolo te salvează colegii. La noi, în tenis, dacă te deranjează ceva e foarte greu să depășești momentul. Nu poți juca de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Rafa a făcut asta dintotdeauna. Pentru mine e cel mai bun atlet, nu doar din tenis, e cel mai bun atlet din istoria sportului!”, a declarat Rublev pentru atptour.com.

VIDEO. Rafael Nadal, trofeul cu numărul 13 la Roland Garros

Citește și alte știri din tenis: 

Titanii umăr la umăr » Nadal despre Federer: „Avem o rivalitate fantastică de mulți ani, dar și o relație bună, ne respectăm imens. Într-un fel, el se bucură atunci când câștig și eu când câștigă el"

VIDEO Simona Halep, dezvăluiri despre accidentarea pe care o are de 10 ani: „E o problemă pe care o aud la mulți jucători”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează