SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Andy Murray intervine în scandalul dintre Naomi Osaka și organizatorii de la Roland Garros: „Nu-mi vine să cred ce a făcut echipa ei”

Andy Murray. FOTO: Guliver/Getty Images
Andy Murray. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2021 09:14 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 10:13

Andy Murray (34 de ani, 124 ATP), fost lider mondial în ierarhia masculină, a vorbit despre decizia japonezei Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) de a se retrage de la Roland Garros.

  • CONTEXT: Înaintea meciului său din turul secund, Naomi Osaka a anunțat că se retrage de la Roland Garros, în urma scandalului provocat de absența ei de la conferințele de presă. 
  • Nipona a anunțat din timp că nu va participa la conferințele de presă de la Roland Garros. Osaka și-a respectat promisiunea, nu a mers să discute cu jurnaliștii la finalul victoriei cu Patricia Țig, dar a fost amenințată cu descalificarea din competiție.

Andy Murray, despre situația lui Naomi Osaka: „Nu-mi vine să cred cum s-a comportat echipa ei”

„Chiar sper să fie mai bine pe viitor și să primească ajutorul de care are nevoie. Cred și îmi doresc ca oamenii cu putere din tenis să lucreze cu ea și echipa ei să găsească soluții pentru orice îi produce depresie sau anxietate. 

Mi-aș fi dorit ca situația ei să fie gestionată diferită pentru că, în final, toată lumea a pierdut. Mie nu-mi vine să cred cum a ales echipa ei să se comporte în această situație. Dacă presa o făcea pe Naomi să se simtă depresivă sau anxioasă, de ce nu au comunicat asta turneelor de Grand Slam sau WTA? Nici măcar nu au încercat să găsească o soluție, e incredibil. 

Nu cred că e deloc în regulă nici ce au comunicat apoi turneele de Grand Slam, susținând că vor s-o excludă din turnee. Dacă aș fi fost în locul ei, aș fi comunicat asta, că nu mă simt bine la conferințe, cred că aș fi primit ajutor”, a declarat Murray, potrivit ESPN

Djokovic, de partea lui Osaka: „Avem nevoie de ea”

„Eu o susţin. Cred că a fost foarte curajoasă să facă asta. Dar îmi pare foarte rău că traversează momente dureroase şi că suferă din punct de vedere psihic. Sper să îşi revină cât mai repede. Este o jucătoare şi o marcă foarte importantă pentru sportul nostru. Pot să înţeleg foarte bine, pentru că eu însumi am avut deseori dispute cu presa. Ştiu cum este. 

Noi avem nevoie ca ea să-şi revină. Decizia sa este îndrăzneaţă, dar ea ştie cel mai bine cum se simte. Dacă are nevoie de timp pentru a reflecta şi pentru a-şi recăpăta energia, atunci trebuie să o facă. Sper că va reveni mai puternică”, a spus Novak Djokovic, într-o conferință de presă ținută pe durata turneului de la Paris.

VIDEO Andy Murray, emoționat după prima victorie la Queen's

Citește și alte știri din tenis:

Novak Djokovic o laudă pe Naomi Osaka: „Este o decizie îndrăzneață, eu știu cum este”

Ce i se pare nedrept lui CTP în scandalul Naomi Osaka la Roland Garros: „Este o gândire profund greșită și agresivă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
patratel2019
patratel2019  •  17 Iunie 2021, 11:00

Figuri in cap... S-o învețe cineva să vorbească. Habar nu are sa comunice. E de râsul lumii și are acest handicap. De aici i se trage...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează