SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON 2019 // FABULOS! Andy Murray și Serena Williams vor juca împreună la dublu mixt

Andy Murray și Serena Williams
Andy Murray și Serena Williams

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 00:00

Andy Murray (227 ATP și 32 de ani) și Serena Williams (10 WTA și 37 de ani) vor face echipă la Wimbledon în turneul de dublu mixt.

Tenismanul britanic a confirmat miercuri seară că va evolua în turneul de dublu mixt alături de Serena Williams, jucătoare care a adunat 14 trofee la Wimbledon, 7 la simplu, 6 la dublu feminin și unul la dublu mixt. Americanca anunțase și ea că: „dacă voi chiar vreți asta, atunci se face, e gata!”.

Murray va concura la Wimbledon în acest an doar în probele de dublu masculin și dublu mixt, la mai puțin de două luni după ce a suferit o intervenție chirurgicală la șold. La mixt are un singur rezultat notabil până acum în carieră, medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, când a evoluat alături de Laura Robson. Atunci a pierdut finala de la Londra, 6-2, 3-6, 8-10 cu bielorușii Victoria Azarenka și Max Mirnyi.

„Serena e o jucătoare extraordinară, are un palmares incredibil la dublu și joacă senzațională pe iarbă. E de departe cea mai bună jucătoare din istorie. Putem spune că e o parteneră destul de solidă”, a glumit Murray în momentul în care a fost întrebat dacă ar vrea să facă echipă cu Williams.

2 titluria câștigat Andy Murray la Wimbledon, ambele la simplu, în 2013 și 2016

148e locul pe care îl ocupă britanicul în clasamentul ATP la dublu. La simplu e abia pe 227

Revine la dublu după 14 ani

Murray se întoarce pentru prima dată pe tabloul de dublu masculin la Wimbledon după 14 ani! Va evolua alături de francezul Pierre-Hugues Herbert, numărul 21 ATP la dublu.

La singura participare, în 2005, a făcut echipă cu David Sherwood și a fost eliminat în primul tur de perechea Damm/Hood, 1-6, 4-6, 4-6. Cea mai bună performanță la dublu masculin a fost înregistrat de britanic la Rogers Cup, în 2013, alături de Colin Fleming, 4-6, 6-7(4) în finală cu Peya/Soares.

Val de simpatie după ce a fost refuzat

În urmă cu două săptămâni, Murray a dezvăluit că a încercat să își găsească o parteneră pentru a juca și în proba de dublu mixt la Wimbledon. Dacă la băieți s-a aliat cu francezul Herbert, la fete nu a avut același succes: „Am vorbit cu mai multe jucătoare, dar am fost refuzat până acum”. După apariția știrii, site-urile de socializare au luat foc, iar Murray a primit propunere după propunere din circuitul WTA. Inclusiv din partea unor jucătoare care s-au retras deja din tenis.

A vrut să renunțe la tenis

În ianuarie, Murray și-a anunțat retragerea din tenis din cauza durerilor insuportabile la șold. Într-o conferință de presă în care a fost nevoit de mai multe ori să iasă din cameră cu ochii în lacrimi, britanicul mărturisea că nu mai poate juca din cauza durerilor. „Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulțumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc așa”, spunea Andy. Ultima operație pare să fi fost un succes, iar Murray încearcă să facă pași mici către o revenire în top.

Citește și:

Isterie după ce Andy Murray a anunțat că își caută parteneră pentru proba de dublu-mixt: „Sunt retrasă, dar revin pentru asta!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  03 Iulie 2019, 09:23

Ridicol....atractiv .doar pentru presa!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează