SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

„Antrenor? Pierdere de timp și de bani!” » Nick Kyrgios spune că nu e dispus să asculte sfaturi și că ar bea câteva beri după fiecare meci

Nick Kyrgios în copilărie
Nick Kyrgios în copilărie

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 19:51

Australianul Nick Kyrgios, 25 de ani, atrage din nou atenția cu o declarație surprinzătoare legată de utilitatea angajării unui antrenor în tenis. Vorbește, de asemenea, despre copilăria în care a suferit din cauza observațiilor dure ale tehnicienilor

Personal, cred că să îți angajezi un antrenor e pierde de bani, cred că sunt plătiți mult prea mult”, a spus jucătorul în vârstă de 25 de ani, actual număr 40 mondial, pentru The West Australian. 

„Acum, obiectivul meu nu e să fiu campion de Grand Slam, tot ce îmi doresc e să parcurg acest drum în felul meu, distrându-mă și jucând. De aceea, nu are niciun sens să îmi iau antrenor, nu vreau să pierd timpul și nici să-l fac pe el să și-l piardă cu mine”, a explicat, adăugând că „nu cred că există vreun tehnician pregătit pentru a lucra cu mine, ar fi un coșmar, fiindcă nu sunt dispus să ascult sfaturi, sincer”. 

13 este loculcel mai înalt ocupat de australian în clasamentul mondial, în 2016

Kyrgios nu îndură fizic 7 meciuri

În ciuda talentului sonor pe care îl are australianul, el nu a depășit până acum sferturile de finală în turnee de Mare Șlem. A ajuns de două ori între primii 8, la Wimbledon 2014 și Australian Open 2015. O explicație pentru potențialul neîmplinit e oferită chiar de Nick. „Nu cred că pot îndura, din punctul de vedere fizic, șapte partide, cât e necesar pentru a câștiga un turneu major. Pentru fiecare tur e nevoie de trei-patru ore. Dacă aș putea, după fiecare meci m-aș duce să beau niște beri, vreau doar să mă relaxez. Cred că luăm sportul prea în serios”. 

Momente dure în copilăria lui Kyrgios

Personalitatea rebelă, abrazivă a lui Kyrgios are referințe dureroase în copilăria sa. Lucruri care l-au afectat. 

„Au fost multe persoane care nu dădeau nici doi bani pe mine, spuneau lucruri care m-au rănit. Eram doar un puști, voiam doar să joc, însă există antrenori capabili să îi spună unui băiat de 14 ani că trebuie să slăbească urgent. «Și dacă n-o faci, niciodată nu o să ajungi departe». Acestea situații au fost greu de gestionat. Voiam să le arăt tuturor că un copil grăsuț din Canberra lovea mingea decent și că putea ajunge între cei mai buni din lume”, a povestit Nick. 

„Antrenor? Pierdere de timp și de bani!” » Nick Kyrgios spune că nu e dispus să asculte sfaturi și că ar bea câteva beri după fiecare meci

Citește și alte știri din tenis

VIDEO Cum s-a descurcat Novak Djokovic la primul contact cu racheta de tenis! Avea doar 4 ani

Gestul nemaivăzut al soțului Serenei Williams privind combaterea rasismului » Reacția sportivei: „Sunt atât de mândră!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
180190845824463
Mihnea Iorga  •  09 Iunie 2020, 10:12

E drept ca orice critica doare pe moment, in special atunci cand e justificata, dar e necesara pentru a naste ambitia care sa te ajute sa iti rezolvi problemele. Fara acele remarci, probabil ar fi fost un copil putin mai fericit, insa fara doar si poate astazi nu am mai fi vorbit despre sportivul de performanta Nick Kyrgios daca ramanea in continuare un durduliu. No pain, no gain.

olaru_alin
olaru_alin  •  09 Iunie 2020, 08:45

Asta cu "cred ca luam sportul prea in serios" e de cartea recordurilor!!! Cred ca si cu platile la turnee o ia cam in serios...de ce sa-ti dea zeci de mii de dolari pt 2-3 meciuri???...nu mai bine sa-ti dea o cupa de onoare si o strangere de mana???...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Iunie 2020, 03:16

Kyrgios...este un mare jucator de tenis ...cu victorii la orice tenismen din primii trei ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează